תראו תראו מה קיבלתי כרגע במייל!!!!!
לשכת נציב תלונות הציבור י´ אלול תשס"ב 18 אוגוסט 2002 סימוכין: 1386 לכבוד אייל ארד באמצעות דוא"ל שלום רב, בתגובה לדברים שנאמרו בתכניתו של רפי רשף בגל"צ רצוני להבהיר לך את עמדתי פעם נוספת ומנוסחת: 1. הסאטירה היא ז´אנר קשה מאוד לכתיבה ולהמחזה, ואם היא לא טובה מאוד היא גרועה. כאשר סאטירה נזקקת ללשון גסה שהיא מרכז התוכן, אזי היא מאבדת את ערכה. 2. חופש הדיבור וחופש הביטוי חייבים להתקיים תמיד, המגבלות הן בגסות הרוח, ואסור להתבלבל בעניין זה. אני סבור שגסות לשונית מסוכנת לחופש הדיבור מאחר שבסופו של עניין "השפה היא סוג של פעולה". 3. לי אין כל בעיה עם סאטירה שבמרכזה "אלהים". ההיסטוריה של התרבות מלאה בכגון אלה. יש לי בעיה קשה עם הסגנון, שכן הוא שעושה את "החטא ועונשו" והיא המקוממת אנשים רבים שחשו נפגעים. 4. פוגע במי? ראשית, בך. כצופה/צרכן מגיעה לך סאטירה טובה וחכמה, חדת לשון, מושחזת ולא מערכון בוטה. שנית, בסגנונה האמור פוגעת התכנית באנשים רבים בני דתות ושומרי מסורות שונות (יהודים ולא יהודים). האם הפגיעה הזו היא לא מעניינך? האם אנו צריכים להיות כל כך קהים לזולת ולרגשותיו? וכל זה כדי שנוכל "לשמור" לכאורה על חופש הדיבור? ההתחשבות היא ליבת הסובלנות. 5. את הפניה לרשות השנייה לא הפנו חרדים, המפלגות הדתיות או איזו שהוא מימסד דתי או פוליטי, אלא עשרות פניות של אנשים שחשו שהם נפגעים והם שעוררו את שימת ליבי. נכון, היה ארגון אחד שהפנה את תלונתו ליו"ר הרשות השנייה והעתקים למפלגות הדתיות. אליו כתבתי: תן לנציב לטפל בנושא, תן למועצת הרשות השנייה (גוף ציבורי) לטפל בכך ולא למפלגות, כדי שהנושא יימצא בידי מי שהופקד על כך ולא יהפוך לעניין פוליטי, שעלול להתפתח להתערבות בחופש הדיבור והיצירה ובעליל תפגע עצמאות התקשורת וזכות הביטוי. 6. עפ"י מעמדי הציבורי תפקידי הוא סטטוטורי ומכאן שאני עצמאי לחלוטין בשיקול הדעת. מה שמדריך אותי הם כללי האתיקה של הרשות השנייה, אסטרטגית ההגינות והשכל הישר, ומי שקובע את סדר יומי הוא הציבור שצופה ומאזין ובדיעבד מגיב. ומתוך האמור לעיל סברתי את שאמרתי. 7. אגב, צריך לדייק. לא הצעתי להוריד את התכנית "החטא עונשו", אלא המלצתי לשידורי קשת לוותר על המשך שדורה. פניה זו נשלחה למועצת הרשות השניה ולשדורי קשת. העתק: מוסקו אלקלעי - יו"ר ועדת הטלוויזיה, מועצת הרשות השנייה מוטי שקלאר, מנכ"ל הרשות השנייה