החטא ועונשו

roncho

New member
הדוא"ל של נציבת תלונות הציבור בערוץ

בערוץ 2 הוא:[email protected] אתם כולכם מוזמנים לשלוח לה מכתבים ולהסביר לה למה הסרת התוכנית תפגע ברגשותיכם כאתאיסטים עד כדי חוסר יכולת לצפות יותר בערוץ המעפן הזה. זה מה שאני עשיתי. הגיע הזמן להראות להם מי הרוב ומה הכוח שלו.

איילת1974

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo166.gif

כרגע גם אני שלחתי מייל. אני מקווה שכולכם תצטרפו אלינו.

כרגע שלחתי גם מאייל...

והוא מובא כאן כלשונו לכבוד נציבת תלונות הציבור של ערוץ 2 היגיעה לאוזניי שמועה שהנהלת ערוץ 2 מתכוונת לבטל את התוכנית הקומית "החטא ועונשו" מלוח השידורים הדבר יפגע בחופש אזרחי מדינת ישראל לצפות ולקבל כל חומר ומידע שהם יחפצו ובחופש שלי כפרט! במידה והנהלת ערץ 2 תבטל תוכנית זו כאות כניעה ללחץ של קבוצה קטנה אאלץ לשקול בכובד ראש האם להמשיך לקבל מידע דרך ערוץ 2! במידה והערוץ יפגע בחופש הבחירה שלי כאזרח במדינה דמוקראטית לא תהיה לי ברירה אלה לוותר על צפייה בתוכניות הערוץ . כולי תקווה שתשקלו את מילותי בכובד ראש ותגיעו להחלטה הנכונה בתודה ובכבוד רב אלי

zazaza

New member
שלחתי אימייל והנה תוכנו :

לכבוד נציב תלונות הציבור – ערוץ 2 שלום, בימים האחרונים מתפרסם באמצעי התקשורת כי תוכנית הסטירה וההומור "החטא ועונשו" תורד לאור לחץ של הציבור הדתי. הורדת תוכנית זו או ביצוע צנזורה בתוכנה יחשב ע"י הציבור החילוני בארץ כפגיעה בחופש הביטוי, בחופש העיסוק ובאיכות התוכניות המשודרות בערוץ. כניעה ללחץ זה יגרום לפגיעה משמעותית בכל בצדדים. גם פגיעה בציבור החילוני אשר מעוניין להמשיך ולהתבדר ע"י קיציס ופרידמן וגם בערוץ 2 עצמו אשר יסבול מירידה משמעותית ב"רייטינג" ויתכן אף בחרם צרכני של גורמים המתנגדים לצנזורה מיותרת. עלי לציין כי במידה ותחליטו להוריד תוכנית זו אמנע ככל הניתן מצפייה בערוץ השני ואתמקד בערוצים חלופיים אשר קיימים בשפע בכבלים. כמו כן, אפנה לגורמים וגופים נוספים בדרישה להחזיר תוכנית זו לאלתר. הציבור מעוניין לצפות ב"חטא ועונשו" ! כולי תקווה כי תעשו את הצעד הנכון ותשאירו את התוכנית במתכונתה (הגאונית) הנוכחית, וכולי תקווה שזוג הליצנים קיציס ופרידמן ימשיכו לעודד אותנו בתקופה קשה זו. בברכת טלויזיה חופשית ודמוקרטית,

איילת1974

New member
אני מקפיצה, כדי שאנשים לא יפספסו...

ויוכלו לשלוח email אל תשכחו- אתם הרוב! הוכיחו לזכיינים שלהפסיד חילונים יכאב להם יותר (בכיס). לא להתעצל- תפתחו עכשיו את האאוט-לוק, או כל תיבת מייל אחרת שיש ברשותכם. ותכתבו לכתובת: [email protected] שביטול התוכנית יפגע ברגשותכם, ותחרימו את ערוץ 2, על-ידי צפייה בכבלים וסרטים מושכרים בלבד!!!

איילת1974

New member
ולהלן מכתב תגובה שקיבלתי

איילת שלום רב, קיבלנו בתודה את פנייתך. ההמלצה להסיר את התכנית משידור איננה המלצת הרשות השנייה, אלא המלצת נציב התלונות. עמדת הרשות היא כי אין בשלב זה הצדקה להורדת התכנית מהאוויר. יחד עם זאת בשל הפגישה שחשו ציבוריים שונים מחלקים מסוימים בתכנית הרשות פנתה לזכיין המשדר בבקשה להקפיד שתכני התכנית לא יפגעו ברגשות הציבור. מעבר לכך, אנו נעביר תוכן פנייתך לידיעת נציב התלונות. כל טוב, איילת אוהבי ע´ דוברת ______________________________________________________________________ כתגובה ביקשתי את כתובתו של נציב התלונות- אני לא מתכוונת לוותר יותר, ולפחות לנסות לעשות את כל המאמצים ולא רק לשבת ולהתלונן.

sandchicken

New member
סתם שאלה

גם כשהורידו בזמנו את "המחשוף" התקפצתם כך על הפגיעה בחופש הביטוי היקר כל כך? או שרק כשפוגעים בקהל המאמינים אתם נזכרים בערכי הליברליזם הנאורים?

begone

New member
פגיעה ברגשות

אתה יודע - אני יכול לטעון שבית הכנסת באיזור מגוריי פוגע ברגשותיי כאדם חילוני. האם יש לי זכות לבקש לסגור את בית הכנסת בגלל פגיעה ברגשותיי? ´פגיעה ברגשות´ זו המצאה מכוערת של כמה עסקנים דתיים שאין להם שום רגשות. מאחורי ´פגיעה ברגשות´ מסתתרת קנאות דתית קדומה, שינאה, חוסר סובלנות ושבטיות ימי-בינימית. גם חוק טל פוגע ברגשותיי - האם אני רשאי להתעלם ממנו? לא.

nissimhania

New member
תראה זה מאוד פשוט

שנאת האדם ה"נאור" חייבת להתממש בצורה "נאורה". ה"נאור" צופה בתוכנית הבידור ה"נאורה", ופתאום מגלה שהיא פוגעת בציבור השנוא עליו. אז מה? הנה הזדמנות לפגוע עם תירוצים "נאורים"! כמו "חופש הביטוי", "חופש העיסוק", "חופש הצריכה", "חופש הפרט" ואם תרשו לי- "חופש השנאה", "חופש הפגיעה הנאורה", "חופש היהירות" ו"חופש העיוורון", "חופש מאכפתיות", "חופש לנקמה", "חופש מסובלנות".... אנא, השאירו את ההודעה הזו "חופשייה" מתגובות. אני לא יטרח לקרוא אותם למען שלוות נפש שלי.

vegi force 1980

New member
בקשר לתוכנית החטא ועונשו

שלחתי מייל לכתובת שאיילת פירסמה וזה מה שהם ענו לי: אייל שלום רב, קיבלנו בתודה את פנייתך. ההמלצה להסיר את התכנית משידור איננה המלצת הרשות השנייה, אלא המלצת נציב התלונות. עמדת הרשות היא כי אין בשלב זה הצדקה להורדת התכנית מהאוויר. יחד עם זאת בשל הפגישה שחשו ציבוריים שונים מחלקים מסוימים בתכנית הרשות פנתה לזכיין המשדר בבקשה להקפיד שתכני התכנית לא יפגעו ברגשות הציבור. מעבר לכך, אנו נעביר תוכן פנייתך לידיעת נציב התלונות. כל טוב, איילת אוהבי ע´ דוברת

vegi force 1980

New member
נראה לי

שהתשובה הזאת מוכנה אצלם לגביי הרבה תוכניות והם פשוט שולכים אותה אוטומטית....... שהריי גם ככה החטא ועונשו מצונזר בערוץ 2.......אז רוצים גם להוריד את זה????????אז לא יהיה לי מה לראות הערוץ המגעיל הזה!!!

vegi force 1980

New member
תראו תראו מה קיבלתי כרגע במייל!!!!!

לשכת נציב תלונות הציבור י´ אלול תשס"ב 18 אוגוסט 2002 סימוכין: 1386 לכבוד אייל ארד באמצעות דוא"ל שלום רב, בתגובה לדברים שנאמרו בתכניתו של רפי רשף בגל"צ רצוני להבהיר לך את עמדתי פעם נוספת ומנוסחת: 1. הסאטירה היא ז´אנר קשה מאוד לכתיבה ולהמחזה, ואם היא לא טובה מאוד היא גרועה. כאשר סאטירה נזקקת ללשון גסה שהיא מרכז התוכן, אזי היא מאבדת את ערכה. 2. חופש הדיבור וחופש הביטוי חייבים להתקיים תמיד, המגבלות הן בגסות הרוח, ואסור להתבלבל בעניין זה. אני סבור שגסות לשונית מסוכנת לחופש הדיבור מאחר שבסופו של עניין "השפה היא סוג של פעולה". 3. לי אין כל בעיה עם סאטירה שבמרכזה "אלהים". ההיסטוריה של התרבות מלאה בכגון אלה. יש לי בעיה קשה עם הסגנון, שכן הוא שעושה את "החטא ועונשו" והיא המקוממת אנשים רבים שחשו נפגעים. 4. פוגע במי? ראשית, בך. כצופה/צרכן מגיעה לך סאטירה טובה וחכמה, חדת לשון, מושחזת ולא מערכון בוטה. שנית, בסגנונה האמור פוגעת התכנית באנשים רבים בני דתות ושומרי מסורות שונות (יהודים ולא יהודים). האם הפגיעה הזו היא לא מעניינך? האם אנו צריכים להיות כל כך קהים לזולת ולרגשותיו? וכל זה כדי שנוכל "לשמור" לכאורה על חופש הדיבור? ההתחשבות היא ליבת הסובלנות. 5. את הפניה לרשות השנייה לא הפנו חרדים, המפלגות הדתיות או איזו שהוא מימסד דתי או פוליטי, אלא עשרות פניות של אנשים שחשו שהם נפגעים והם שעוררו את שימת ליבי. נכון, היה ארגון אחד שהפנה את תלונתו ליו"ר הרשות השנייה והעתקים למפלגות הדתיות. אליו כתבתי: תן לנציב לטפל בנושא, תן למועצת הרשות השנייה (גוף ציבורי) לטפל בכך ולא למפלגות, כדי שהנושא יימצא בידי מי שהופקד על כך ולא יהפוך לעניין פוליטי, שעלול להתפתח להתערבות בחופש הדיבור והיצירה ובעליל תפגע עצמאות התקשורת וזכות הביטוי. 6. עפ"י מעמדי הציבורי תפקידי הוא סטטוטורי ומכאן שאני עצמאי לחלוטין בשיקול הדעת. מה שמדריך אותי הם כללי האתיקה של הרשות השנייה, אסטרטגית ההגינות והשכל הישר, ומי שקובע את סדר יומי הוא הציבור שצופה ומאזין ובדיעבד מגיב. ומתוך האמור לעיל סברתי את שאמרתי. 7. אגב, צריך לדייק. לא הצעתי להוריד את התכנית "החטא עונשו", אלא המלצתי לשידורי קשת לוותר על המשך שדורה. פניה זו נשלחה למועצת הרשות השניה ולשדורי קשת. העתק: מוסקו אלקלעי -‏ יו"ר ועדת הטלוויזיה, מועצת הרשות השנייה מוטי שקלאר, מנכ"ל הרשות השנייה

zazaza

New member
מי שלח לך את זה ?

האם יש לך את האימייל של כותב הדברים ? אם כן, אני (ורבים מחברי) מתכוונים להציף אותו במכתבי תשובה.

איילת1974

New member
להלן האימייל של נציב תלונות הציבור

כתובת המייל של נציב התלונות הוא: [email protected] לפני שכותבים לו מייל מומלץ לקרוא את התגובה שהוא שלח לי (ראה הודעתי הקודמת) ולענות עליה. אם הוא יענה לכם את אותה תגובה לא לוותר ולומר שהורדת התוכנית תפגע עמוק ברגשותיכים (אני הוספתי שגם תוכניות דתיות פוגעות ברגשותי). בכל אופן -לא לקטר- לאבק בלי לוותר!!!

vegi force 1980

New member
חברים

המאבק אבוד כי הם טוענים שזה בכלל לא דוסים שהתלוננו.. אני לא יודע מה לומר אני רק יודע שאני מחרים את ערוץ 2 אם התוכנית תרד! ערוץ 1 כבר מוחרם אצלי.... אוף נמאס מהמדינה הזאת!!!!!!!

zazaza

New member
כפיה דתית זה לא רק דוסים.

משום מה לא נראה לי הגיוני שחילוני שלא מאמין באלוהים יתלונן כי נפגע מחיקויו של אלוהים. הורדה או צינזור של תוכנית שכזו לא קיים בעולם המערבי ויש דוגמאות רבות לכך : מונטי פייטון משודר בכל העולם (כולל ישראל) ומעולם לא ניסו בארץ להפסיק את שידוריהם, MADTV צוחקים לעיתים על אלוהים ואני בטוח שיש עוד אלף תוכניות סטירה נוספות שצוחקות על אלוהים יו וערב. רק במדינות דתיות כמו איראן, אפגניסטן לשעבר, עירק ושאר ארצות אפלות ופרימיטיביות מצנזרים תוכניות סטירה בגלל שיש חיקוי של אלוהים...

למעלה