החזר פעמיים

stkachov

New member
החזר פעמיים

מעניין אותי אולי מישהו התנסה או בדק את העניין הזה. לפי החוק אמורים לקבל החזר רק פעם אחת מקופת חולים עבור קורס אינטנסיבי(כמו הדסה). האם מישהו קיבל החזר פעמיים? והאם ניתן לקבל גם החזר עבור פגישות אישיות אצל קלינאיות או מכונים? האם יש לקופות קלינאיות שאיתן הן עובדות ואצלן יש טיפול מסובסד?

3583

New member
אתם יודעים את ניסוח החוק?

הכוונה למי שכבר קיבל החזר פעם אחת או למי שעבר בעבר טיפול אינטנסיבי גם אם לא קיבל החזר (של 50 % ) לדוגמה לפני חוק בריאות ממלכתי?

stkachov

New member
קראתי פעם את החוק

אבל שכחתי את הנוסח המדוייק. אני אנסה לחפש.

3583

New member
היה לי זמן אז הנה נוסח החוק

8. הפרעות בתקשורת (ריפוי בדיבור) (תיקון תשנ"ז) במקרים שהטיפולים יבוצעו במכונים שמחוץ לקופת חולים, ישתתף המבוטח בסך של 17 ש"ח לטיפול והיתרה על חשבון הקופה, עד לתעריף של משרד הבריאות. בטיפול בגמגום, מעבר לגיל 6 - תשתתף הקופה ב- 50% מעלות קורס אחד, או מעלות של סידרת טיפולים אחת, לריפוי בדיבור למגמגמים, אך לא יותר מ- 50% מתעריף הקורס ב"הדסה". יוצא מכך שמי שלא קיבל החזר אף פעם יכול לקבל החזר גם אם כבר עבר את הקורס בעבר בקורס חדש וגם שאצל ד"ר פלואנסי לא יקבלו 5500 שזה חצי מהקורס אלא רק 4400 לפי תעריפי הדסה כמו כן משמע שבמרפאות הקופה אין תשלום בכלל ובמירפאות חוץ רק 17 שקל (אולי זה תקף גם לרענון בהדסה מי שלא במכבי?) אני לא מישפטן אך זה מה שמישתמע

stkachov

New member
טיפולים

איזה טיפולים הקופות מציעות חוץ מהקורסים האינטנסיביים? מישהו התנסה?

כן...

יש עוד הרבה 'כביכול טיפולים' . הם שייכים להגרה, 'רפואה אלטרנטיבית'. כמו: היפנוזה, דיקור סיני, יוגה, צמחי מרפא. ...

stkachov

New member
לא

שים לב, כתבתי טיפולים שהקופות מציעות לטיפול בגימגום.

כן!

הטיפולים הם חלק מהטיפולים של קופת חולים כללית (עד כמה שידוע לי. אולי גם הקופות האחרות) שמוגדרים כ'טיפולים אלטרנטיבים' .

3583

New member
אתה תתאכזב מההשתתפות

של הקופת חולים בטיפולים האלטרנטיביים לפעמים שווה לעשות פרטי וזה ייצא פחות בנוגע לטיפולים נורמאלים אין חדש תחת השמש אבל טוב שאתה מנסה

stkachov

New member
השאלה בעצם

האם מבוטחים של קופות חולים זכאים לטיפול כלשהי מטעם הקופה? האם הם זכאים לטיפול אצל קלינאיות של הקופה או כאלו שעובדות עם הקופה.

d m d

New member
כן.

עברתי טיפול במכון "הדים"... זה גם דרך קופות חולים ומקבלים החזר של כמעט 80%....

למעלה