החזר על קבלה בצ'ק

free1234

New member
החזר על קבלה בצ'ק

שאלה מעניינת...
אני עוסקת פטורה, ובנוסף לתשלום והקבלות שאני מוציאה יצא לי מספר פעמים לקבל החזרי נסיעות ממעסיקים. ברוב המקרים אני מביאה להם קבלה על דלק ונותנים לי מזומן, אבל כבר פעמיים היו סכומים גדולים יותר ובמקום מזומן בחרו לתת לי צ'ק.
עכשיו השאלה- הרי ברור שזה בסדר לקבל מהם כסף ושאני לא צריכה להוציא על זה קבלה (הרי הם רק מחזירים לי תשלום ששילמתי בשבילם כנגד קבלה על מה שקניתי להם), אבל האם יש בעיה עם זה שזה מתועד בבנק בגלל שזה צ'ק?

החזר על קבלה בצ'ק

משאלתך לא הבנתי האם החזרי ההוצאות שאת מקבלת הם מהלקוחות שלך או ממעסיקים שמוציאם לך תלוש שכר.

במידה והתקבולים התקבלו כעצמאית מלקוחותייך מדובר הכנסה אצלך לכל דבר ועניין. ויש להוציא קבלה על כל סכום שקיבלת.
מנגד את כמובן יכולה לבקש את הוצאות הנסיעה כהוצאה אצלך בעסק.

רותם ליבנה
רואה חשבון
072-236-4648
[URL]http://livne-cpa.co.il/[/URL]

free1234

New member
אסביר יותר טוב

מי שמשלם הם הלקוחות, וההחזרים אלי ניתנים כנגד קבלה על דלק (אני מתדלקת, מביאה להם את הקבלה, הם מחזירים לי את הסכום).

חצי טון

New member
החזר תשלום

אם יש לך דרך להראות שהתשלום הוא עבור החזר תשלום ולא על החזר הוצאות שלך אז זה בסדר. אבל זה לא נראה ככה.
את צריכה לדווח על הוצאות הדלק כהוצאות שלך ועל ההחזר כהכנסה וכחלק ממחיר העסקה עם הלקוח.

free1234

New member
מה אני יכולה לעשות כדי להראות שזה החזר תשלום?

לשמור העתק של הקבלות דלק?
כי זה לא יעזור לי במיוחד, הקבלות כבר מזמן לא אצלי והכסף לגמרי כן בבנק :(

חצי טון

New member
את צריכה להראות

שאלה הוצאות שלו ולא שלך. יש הוראת תשלום? יש חוזה שמסדיר את החזרי התשלום על הוצאות שלו ששילמת בעדו?
ואם מדובר בהוצאות שלך אז שוב - את צריכה לדווח על ההכנסה ועל ההוצאה.
אם תרצי פרטים תוכלי לשלוח לי מסר פרטי

למעלה