החזר עבור חמי מרפא

shanis

New member
החזר עבור חמי מרפא

מישהו יודע מי משלם עבור הימים שבהם אנחנו נמצאים בטיפולים בחמי מרפא ? האם משרד הבטחון ? האם מקום העבודה ? האם זה נחשב כימי מחלה ? תודה מראש.

עָנת

New member
../images/Emo41.gifעבודה וחמי מרפא../images/Emo41.gif

הי שני
במידה והנכה עובד,ההנכה זכאי לחופשת מחלה
נכה שאינו עובד אינו זכאי לתשלום עבור חופשת מחלה
חמי מרפא נחשבים כימי מחלה,עבור נכים שנאלצים לקחת "חופשה" מהעבודה בכדי לעבור טיפולים,עקב נכותם הקיימת.
בהיותך בחמי מרפא,תביא אישור שהייה,ותמסור אותו למשרד הביטחון,בצרוף אישור שנעדרת מהעבודה בימים הנ"ל.

גם אני זכאי ?!...

יש לי 30% נפשי מתוך ה- 37% סך הכל, ואני זכאי ל-5 ימי הבראה בשנה, האם גם אני זכאי לתשלום ממשרד הביטחון על העדרות מהעבודה ?, עד היום הייתי מבקש ימי חופשה ולא ידעתי שאמורים לשלם לי עליהם, ואם לא היו לי ימי חופשה, הייתי יוצא בשני סופי שבוע בפיצול, ענת, גם אני זכאי ?, למרות שזה לא ימי מרפא ?!

בני1234

New member
לחדד ולהעמיד דברים במקומם

ישנו הבדל בין ימי הבראה לימי טיפולים בחמי מרפא ימי מרפא הם ימי מחלה עח משהב"ט שהוא משלם ישירות למעסיק. כמו ימי מחלה הקשורים והנובעים מהנכות עצמה.

אני מתכוון להפנייה שאני מקבל...

בגלל הנכות הנפשית, למלון ל-5 לילות+בן זוג, האם אני זכאי לתשלום ?, זה כמו חמי מרפא, מה ההבדל ?!

בני1234

New member
חמי מרפא והבראה

חמי מרפא מוגדרים לפי סוג הפגיעה אתה זכאי להבראה ולא לחמי מרפא . הטיפולים הניתנים במסגרת חמי מרפא אינם מתאימים ואינם עוזרים לסוג הפגיעה שלך. יש הבדל בין מי שנפגע במערכת הליוקומוטורית, ומי שנפגע נפשית. אתה זכאי לטיפולים נפשיים כגון פסיכולוג ופסיכיאטר ואחרים לחמי מרפא. אין לערב מין בשאינו מינו........ רק בריאות

עזורא

New member
ושוב צריך ללמד../images/Emo150.gif

ואני מלמד בכייף. ובכן ידידי העובד כשכיר עשה בדיוק את שאני כותב לך לא ימינה ולא שמאלה. שלב א. הזמן מלון. שלב ב. הזמן טור לטיפולים בחמי המרפא.(כך אני עושה בטבריה לגבי ים המלח איני מכיר) שלב ג. בסיום בקש אישור שהייה במלון. שלב ד. בסיום הטיפולים בקש אישור על ביצועם. שלב ה. שלח בפקס למזכירה הרפואית שלך את האישורים על מנת שתשלח טופס תט"ר ובקש גם טופס החזר נסיעות. שלב ז. לאחר קבלת הטופס מלא אותו צרף שלושה תלושי שכר אחרונים . הצהרה שלא קיבלת ולא תקבל שכר בגין הימים שנעדרת מהעבודה. צרף הכל ביחד .ואם יש לך יומן נוכחות בעבודה אז טוב גם אותו צרף לכל הניירת שלח אך ורק בדואר רשום .שים לב מה אני כותב רק בדואר רשום . אל תיתן למקום העבודה שלך שישלמו לך בגין ימים אלה וכאילו הם יקבלו ממשהב"ט או אל תיתן לאף אחד לחשב לך את הימים כאילו הם ימי מחלה כי הם ירדו לך מבנק הימים בעת היציאה לגימלאות. כולי תיקווה שעזרתי לך ולעוד שלא בקיעים בעינין . כך אני עושה זאת במשך 15 שנה כי לפני כן הייתי חייל בקבע. שלכם עזרא הסופר עכו לגבי כל הניירת טוב אם תצלם ותשאיר לך העתקים .לגבי תלושי השכר מספיק רק צילומי התלושים.

עָנת

New member
עזורא תודה על התשובה המפורטת

השרשור עובר ישירות לטאגליינס

עָנת

New member
../images/Emo51.gif עזורא על התשובה המפורטת

"אין חכם כבעל הניסיון"

shanis

New member
תודה רבה לכולם

ובמיוחד לעזרא על התשובה המפורטת

עזורא

New member
בדיוק לשם כך אנו כולנו פה ../images/Emo150.gif

שיי בכיף גם אני למדתי ולומד המון מהפורומים זוהי ההפריה הכי גדולה. יש עוד הפריות בנושא חוקים ותקנות זה במפגשים בלובי בבתי המלון . אך זהירות ..... יש שכאלה פלוורות שמספרים סיפורים חבל על הזמן כאילו כל משהב"ט בכיס שלהם . אז מי שחכם קולט מעלה מספר שאלות פה בפורומים מקבל היתיחסיות וכך מחכים. שלך תמיד עזרא הסופר עכו

בני1234

New member
הבראה לנכי הנפש

נכי הנפש מקבלים הבראה בשל גובה נכותם ולא בגלל סוג הנכות. ישנם נכי נפש הזכאים בגלל סוג הנכות למלווה בזמן שהייתם בנופש.

למעלה