החזר נסיעות

ofiri03

New member
החזר נסיעות

האם קיים החזר נסיעות לגן עבור ילד מעל גיל 3? ידוע לי שניתן לקבל הסעה+מלווה מהעיריה,אבל אני מעדיפה להסיע אותו.

vered73

New member
הכנסת העבירה חוק המבטל רטרואקטיבית

את תשלום הנסיעות למשפחות הבוחרות שהילד שלהם לא יטלטל משעה 6 וחצי ועד 5-6 אחר הצהרים בדרכים בהסעה של העיריה/הרשות המקומית. זה פשוט זול להם יותר שעוד כמה משפחות יחליטו על הסעה קבוצתית במקום אישית, כי צריך לממן מרפסת שיזוף לאחר מהשרים הנכבדים.

meyravbh1

New member
למיטב ידיעתי,אם את מוותרת על ההסעה-

את זכאית להחזר נסיעות.

rutimay

New member
אז זהו שלא.

לא רק שלא זכאים להחזר, אלא שגם אם את משנה - מסיבה כלשהי - את שעות הלימודים של הילד, והשינוי נעשה באישור משרד החינוך ובאישור ביה"ס - את מאבדת את הזכאות להסעה! דוגמא אישית: ירדן לומד בעיר אחרת ומקבל הסעה הלוך וחזור. בהתייעצות עם ביה"ס ובאישור המפקחת על משרד החינוך החלטנו לקצר לו את יום הלימודים בשעתיים, כך שיסיים ב 13:00 במקום ב- 15:00 ופנינו לעירייה ולאחראי על מערך ההסעים הארצי - לברר על זכותנו לקבל הסעה נפרדת בשעות אלה. אחרי שסיימו לצחוק לנו בפנים, נאמר לנו שאין מצב שיוציאו לו הסעה נפרדת, ומכיוון שהם לא רוצים כאבי ראש מיותרים, הם גם לא יצרפו אותו להסעות קיימות מבתי ספר אחרים. למה? ככה. לא מענין אותם שיש לי אישור להוציא את הילד באחת. כל ילדי ביה"ס שלו מסיימים בשלוש? סבבה. שיואיל בטובו לסיים בשעה זו או שאנחנו ההורים ניסע כל יום מרחובות לראשל"צ (שעה סה"כ הלוך ושוב) ונאסוף את הילד בעצמנו. מכיוון שלוגיסטית זה בלתי אפשרי, התפשרנו בסוף על יומיים בשבוע, בהם אנחנו נוסעים ומביאים אותו לבד. חלמאות? בהחלט כן.

rutimay

New member
שכחתי לציין,

שה"בחירה" לשלוח את הילד לבי"ס בעיר אחרת לא היתה שלנו. זה לא שהחלטנו על דעת עצמנו - מתוך עשרות האלטרנטיבות ש"היו" לנו - שהילד ילמד בעיר אחרת. פשוט - לא היו בזמנו ואין גם היום בתי ספר ברחובות שמוכנים לפתוח כיתות pdd. (טוב, מה אפשר לצפות מכפר קטנטן כזה שיש בו אולי שניים ורבע ילדי pdd?) אז עשו לנו טובה גדולה בזמנו ואפשרו לו ללמוד בראשל"צ. ומאז מחזיקים אותנו בביצים בכל הקשור להסעות. פעם מצרפים כמה בתי ספר ביחד והנסיעה לכל כיוון מתארכת לשעה וחצי (!!!) ופעם סתם קובעים לנו מתי לסיים את יום הלימודים. זה המצב.

למעלה