החזר מס

החזר מס

שלום אני עובד בצבא קבע ויש לי מספר שאלות בנוגע להחזר מס: 1)מה ההליך לבצע החזר מס שש שנים אחורה? אילו טפסים יש לבקש מהמעסיק ואילו למלא ומהיכן לוקחים? 2)אני תושב באר שבע ועובד מחוצה לה. מעולם לא הגשתי אישור תושב. מה עליי לעשות על מנת לקבל אישור תושב ועבור אילו שנים זה יסייע לי במס? 3)עד מתי ניתן לעשות החזר מס? 4)כמה זמן עליי לגור בעיר על מנת לקבל אישור תושב לצורך החזר מס? 5) יש לי קופת גמל. רציתי לדעת מה גודל המס שיהיה עליי לשלם והאם התיקון לגבי פדיון בגיל שישים כבר תקף? 6)שמעתי שיש דבר כזה שעל רווחים שהמדינה מרויחה מהמשחק בבורסה עם הכסף שיושב בקופת הגמל אני יכול לקבל החזר או השתתפות בחלקם. האם זה נכון? כיצד עושים זאת? 7) האם משלמים מס הכנסה על פיצויים שמקבלים על פיטורים? כמה אחוזים? שאלה דומה בנוגע לפדיון חופשה. האם משלמים ביטוח לאומי גם? תודה רבה

mstern

New member
תשובה

1. טפסי 106 2.תיגש לרשות המקומית, קח בחשבון שאם יש לך רמה א' לא תוכל לקבל גם יישוב ספר. 3.עד 7 שנים משנת המס הנוכחית 4.שנה 5.נדמה לי 35% 6.לא מכיר 7.פיצויים: עד כ-10K לשנה פטור מב"ל ומ"ה מעל חייב כהכנסה רגילה, אם כי ניתן לפרוס חופשה: חייב מ"ה אבל לא ב"ל תתייעץ עם רו"ח אן עם מת"ש.

תודה אבל לא הבנתי משהו

ראשית תודה על המענה המהיר שנית לא הבנתי: על הכנסות מקופ"ג משלמים 35% מס הכנסה? דהיינו אם נניח יש לי 200 אלף אני אשלם למדינה 70 אלף ש"ח? לבסוף, לא הבנתי במענה ל7 מה זה 10K. תודה

תשובות

נויה ואלון שלום, במידה ותפדה קופת גמל לפני מועדה ינוכה לך מס בגובה 35% מסה"כ הסכום (קרן + רווחים). 10K=10,000 בהצלחה

שיר ורד

New member
השלמה ל 5

התיקון לגבי פדיון רק מעל גיל 60 יהיה תקף רק החל מתחילת 2006. התוקף שלו הוא רק לגבי הפקדות חדשות. לכן, מי שמעוניין להפקיד לקופת גמל נזילה, כך שיוכל למשוך את הכספים מתי שירצה, צריך להזדרז ולעשות זאת עד תום השנה (במגבלת תקרת ההפקדה המותרת).

למעלה