החזר מביטוח לאומי

yaron31

New member
החזר מביטוח לאומי

אני עוסק מורשה, ולאחרונה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי על החזר של 160 ש"ח. (יתרת זכות על שנת המס הנוכחית). שאלתי היא כיצד נוצר מצב שכזה? יועץ המס שלי לא היה אמור להנחות אותי לשלם את הסכום המדוייק בהתאם להצהרה אודות הכנסותי הצפויות אותה העביר לשלטונות בשמי? האם לא מדובר כאן בחישוב מתמטי שאמור לחשב את גובה הסכום המדוייק? האם ייתכן וחלו לאחרונה שינויים בחוק באשר לגובה ההכנסה החייבת במס שיועץ המס שלי לא מודע אליהן? היות ומדובר בהחזר, השד לא כלכך נורא, אך מה אם הטעות היתה הפוכה? מה הייתה אחריותי במקרה שכזה? תודה, ירון.

מקדמות ביטוח לאומי

התשלומים אותם משלמים לביטוח לאומי וגם למס הכנסה הינם מקדמות - על חשבון התוצאה הסופית שהינה שומה ששלטונות המס מוציאים עבור שנת המס. לכן, לא מדובר בטעות. אגב החזר של 160 ש"ח מהווה ראיה כי יועץ המס שלך דווקא דייק בהערכה לגבי תוצאות הפעילות העסקית באותה שנת מס.... ללא כל קשר אכן חלו שינויים בחוק. מיוני 2002 בוטלה "התקרה" וכן שיעורי "המס" גדלו באחוז נוסף. בכל מקרה באם אינך סומך על יועץ המס שלך אני מציע שתמצא לך יועץ אחר...

גדעוןז

New member
160=בינגו

יועץ המס לא טעה. האחריות היא תמיד שלך. מאחר והתשלומים לב"ל הם מקדמות אשר מתעדכנות מהנתונים המגיעם למוסד לבטוח לאומי ממס הכנסה. כאשר מוגש הדוח לדוגמא של שנת 2002 בחודש אפריל עברו כבר 4 חודשים משנת המס 2003. עד שיתוקצר הדוח יחלפו לפחות חודשיים ימים. עד שיתבצע העדכון יחלוף עוד חודש . כך קרה כי חלפה לה מעל חצי שנה ורק אז יגיע העדכון. (זה המינימום מה קורה שהזמנים מתארכים מסיבות שונות?....)

למעלה