החזר כספי על שיפוץ

damiansup

New member
החזר כספי על שיפוץ

בעל הדירה אישר תיקון רטיבות וצביעת הקירות. הוסכם סכום ואני מצאתי בעל מקצוע. העבודה בוצע, ביקשתי את ההחזר ובכל הדירה טוען שהוא בחול ויחזור רק בעוד חודשיים (כאילו לו יכול לבצע העברה מחול!!) מה ניתן לעשות?
 
לחכות חודשיים או

להתקזז משכר דירה אם לא נתת צ'קים מראש, או לתת צ'ק על סכום מקוזז ולבקש שיחזירו לך את הצ'ק המקורי שנתת (אם הוא לא יכול להעביר כסף מחו"ל אז גם להפקיד צ'קים שנתת הוא לא יכול ומישהו אחר צריך לעשות את זה במקומו אולי משפחה שלו- אז לבקש מהם שיחזירו ותיתן צ'ק חדש על סכום מקוזז)
 
אולי הוא רוצה לראות שהעבודה באמת בוצעה

ולא היה שם איזה חאפר.
זה עניין של אמינות בינך לבין בעל הדירה.
בסופו של דבר, יש לך קבלה מבעל המקצוע ובעל הבית חייב לכבד אותה,
ביחוד אם הוא בחר שלא לבחור איש מקצוע בעצמו, ונתן לך את המשימה.
אם אתה לחוץ בכסף אז היית צריך להגיד לו שהוא ישלם לבעל המקצוע, או יעביר לך את הכסף עוד באותו יום, או שלא יפדה את הצ'ק של השכירות ואתה תתן לו צ'ק חדש עם קיזוז החיוב.
 

alondr

New member
אם הוא לא מטפל בזה תוך זמן סביר

שלח לו הודעה שאתה מקזז את התיקון מהשכירות - בטל צ'ק אחד ושלח לו את היתרה בקיזוז מה ששילמת
 

avvv

New member
אני מציע להיזהר מפעולות חד צדדיות שמציעים פה

אם אתה לא ממש לחוץ על הכסף, עדיף להתייעץ עם עו"ד או לפחות להסתכל טוב טוב על חוזה השכירות ולראות אם הוא אומר משהו על מקרים כאלה לפני שאתה מסתכן בהפרת חזוה או ביטול צ'קים.
 
מצטרף לעצה.למרות שהמשכיר גילה זילזול ואי איכפתיות

בהתנהגותו המעליבה כפי שפורט כאן,אני תמיד ממליץ במקרים כאלה לנסות להשיג דברים בדרך "טובה" ולא לשבור ישר את הכלים.
מה לעשות, לא כל המשכירים והשוכרים הם מה שנקרא "מעאנשים",כלומר בני אדם אחראיים.
אם יש לשוכר אורך רוח ,ימחל כעת על עלבונו למרות שזה קשה וינסה לקבל את הכסף בעוד חודשיים.
במידה ולא יקבל, יוכל לפנות למסלול המשפטי תמיד.
כדאי לדעת כי ללכת ישר ב"רע" כלומר למסלול משפטי עלול לגרום להוצאות גבוהות של שכירת עו"ד וניהול משפט.האופציה הזו תמיד קיימת במידה והנקיטה בהמתנה לא ארוכה להחזר ההוצאות מהמשכיר לא תניב פירות.
בכל אופן יש ללמוד לקח ממקרה זה.השוכרים צריכים להתעקש כי מי שישלם עבור התיקונים יהיה המשכיר.אם המשכיר אינו בארץ הוא יכול לבצע העברה בנקאית לבעל המלאכה שהוזמן לתיקונים.
 
למעלה