והנה המשך החוק ועצה.
. המבקש הנחה לפי פרק זה ימציא לרשות המקומית בקשה חתומה לפי טופס 2 שבתוספת השניה.
9. טופס הבקשה יועבר לגזבר, ולמנהל מחלקת הרווחה שיעבירו להחלטת הועדה, בצירוף חוות דעת בכתב.
10. (א) הועדה תקבע את זכאותו של מבקש הנחה, ואת שיעורי ההנחה בכפוף לאמור בתקנה 7, בהסתמך על טופס הבקשה וחוות הדעת כאמור בתקנה 9.
(ב) הועדה תיתן החלטתה, בכתב, בצירוף נימוקים.
11. מבקש ימציא פרטים או מסמכים נוספים לצורך דיון בבקשתו, לפי דרישת הגזבר או מנהל מחלקת הרווחה או הועדה, לפי הענין.
בטופס 2 כאמור, יש פרטי הכנסה, ולפי סעיף 11 (אני מצטטת לך מפקודת המועצות) אבל זה אותו חוק בדיוק כמו של פקודת העיריות, את חייבת לצרף מסמכים לפי דרישה או לפי עניין.
כאחת שיושבת בועדת הנחות, יכולה לאמר לך, שבבואי לבחון בקשת הנחה,(ואצלנו אני זאת שממליצה לועדה) אני אמנם מסתכלת על ההכנסה ותדפיסי חשבון הבנק, אבל כמובן לוקחת בחשבון
את הבעיה בשלה הוא פנה לועדה,
מציעה לך לכתוב מכתב ולפרט לנסות את המצב.(תדגישי את ההוצאה הגדולה והפסד ימי העבודה)
הכל תלוי בהרכב הועדה, יש מקומות שלחברי הועדה יש לב רך יותר ומאשרים ויש מקומות שלא ממש מעניין אותם.
ואם את מתכוונת להגיש השנה מהרי כי השנה אוטוטו נסגרת (יש ערים ומקומות שמאשרים להגיש עד תאריך מסויים)
שיהיה בהצלחה.
ולמה הופתעת