החזר ארנונה

VNRN

New member
החזר ארנונה

הגשתי בקשה לעיריית ירושלים וקיבלתי מהם דרישה לצרף תלושי שכר.
האם מעוד מישהי דרשו תלושי שכר בשביל לקבל את הנחת הארוננה? למיטב הבנתי אנו זכאים להנחה על סעיף רפואי ללא קשר להכנסות.
אשמח לשמוע מנסיונכם.
תודה

נתנאלה2

New member
כמנהלת מחלקת גביה שמאשרת הנחות

אשמח לעזור, על איזה הנחה את מדברת?
וכן אם מדובר בהנחת מבחן הכנסה, נהוג לבקש תלושי שכר, וחשבון בנק ממספר חודשים רטרו.
גם אם מדובר בועדת הנחות, הדבר זהה,
הרשות רשאית לבקש כל מסמך על מנת ליתן הנחה,
אשמח לסייע אם תצטרכי.

VNRN

New member
הפתעת אותי...

מצרפת ציטוט מהסעיף צרפה "מלאכית לעזרתך" בפורום לפני כמה חדשים:

"סעיף 149 לפקודת העיריות (נוסח חדש):
149ד. (א) המועצה תבחר מבין חבריה ועדת הנחות (להלן - הועדה) שסמכויותיה יהיו -
(1) לתת הנחה מסכום הארנונה הכללית המוטלת על הנכס באותה שנת כספים, אלמלא ההנחה, בשיעורים
המפורטים להלן:
(א) לנזקק המחזיק בנכס המשמש למגוריו - עד 70%; לענין זה, "נזקק" - מחזיק שנגרמו לו
הוצאות חריגות, גבוהות במיוחד, בשל טיפול רפואי חד- פעמי או מתמשך שלו או של
בן משפחתו או בשל אירוע אשר הביא להרעה משמעותית, בלתי צפויה, במצבו החומרי;"

על בסיס הסעיף הזה זוגות מיועדים קיבלו הנחת ארנונה ועל בסיס הסעיף הזה גם אני ביקשתי.

ראיתי ששמחה2008 ענתה לך אז את מסודרת מבחינתי
. בכל מקרה את מוזמנת ליצור קשר במסר אם את מעוניינת.
בהצלחה! בסוף דברים מסתדרים

נתנאלה2

New member
והנה המשך החוק ועצה.

. המבקש הנחה לפי פרק זה ימציא לרשות המקומית בקשה חתומה לפי טופס 2 שבתוספת השניה.
9. טופס הבקשה יועבר לגזבר, ולמנהל מחלקת הרווחה שיעבירו להחלטת הועדה, בצירוף חוות דעת בכתב.
10. (א) הועדה תקבע את זכאותו של מבקש הנחה, ואת שיעורי ההנחה בכפוף לאמור בתקנה 7, בהסתמך על טופס הבקשה וחוות הדעת כאמור בתקנה 9.
(ב) הועדה תיתן החלטתה, בכתב, בצירוף נימוקים.
11. מבקש ימציא פרטים או מסמכים נוספים לצורך דיון בבקשתו, לפי דרישת הגזבר או מנהל מחלקת הרווחה או הועדה, לפי הענין.

בטופס 2 כאמור, יש פרטי הכנסה, ולפי סעיף 11 (אני מצטטת לך מפקודת המועצות) אבל זה אותו חוק בדיוק כמו של פקודת העיריות, את חייבת לצרף מסמכים לפי דרישה או לפי עניין.

כאחת שיושבת בועדת הנחות, יכולה לאמר לך, שבבואי לבחון בקשת הנחה,(ואצלנו אני זאת שממליצה לועדה) אני אמנם מסתכלת על ההכנסה ותדפיסי חשבון הבנק, אבל כמובן לוקחת בחשבון
את הבעיה בשלה הוא פנה לועדה,
מציעה לך לכתוב מכתב ולפרט לנסות את המצב.(תדגישי את ההוצאה הגדולה והפסד ימי העבודה)
הכל תלוי בהרכב הועדה, יש מקומות שלחברי הועדה יש לב רך יותר ומאשרים ויש מקומות שלא ממש מעניין אותם.
ואם את מתכוונת להגיש השנה מהרי כי השנה אוטוטו נסגרת (יש ערים ומקומות שמאשרים להגיש עד תאריך מסויים)
שיהיה בהצלחה.
ולמה הופתעת

VNRN

New member
תודה

הופתעתי כי לא ציפיתי שתהיה כאן מישהי שעוסקת בנושא ונמצאת במרכז עניינים. ידעתי שיש כאן זוגות שהגישו בקשות וקיבלו הנחות וציפיתי לשמוע מנסיונם...
את המכתב כבר שלחתי להם עם כל יתר המסמכים. לא התייחסתי לימי העבודה שאנחנו מפסידים. לא נורא. הוא היה מספיק "מרשים". לכל אחת מאיתנו יש כאן סיפור סוחט דמעות מבלי להתאמץ בכלל...
בכלל, אני כל הזמן ממשיכה להיות מופתעת לטובה בתהליך הזה.

למעלה