החזרת עוברים

קורלי

New member
החזרת עוברים

אתמול עברתי את שלב החזרת העוברים. מתוך 7 ביציות שנשאבו נוצרו 4 עוברים. החזירו לי 3 לרחם ואחד הקפיאו. ברצוני לשאול האם למישהי החזרירו יותר מ3 עוברים? חולפת לי מין מחשבה שאולי דווקא הרביעי הוא זה שיכל להקלט.ומה עתידו של אותו עובר שהוקפא שהרי ברור שטיפול נוסף שאעשה יניב שוב עוברים ואז ברור שלא יבחרו דווקא בו להחזרה או שבעצם נותנים לו קצת זמן במעבדה להשיך ולהתחלק ואז אולי יש יש עובר עם חלוקה רבה יותר מה שיוכל להגדיל הסיכוי לפעם הבאה? את ההחזרה ביצעתי בבית חולים השרון האם המדיניות משתנה בין בית חולים אחד למשנהו? האם מישהי יכולה לספר על ההבדלים. נ.ב אנו נבדקנו אצל ברטוב. לפיו היתה המלצה למיקרומניפולציה בשיטתו ולפי הערכתם מצבו של בעלי נחשב גבולי. לפי בדיקותיהם 2% תקינים לחלוטין 22% בעלי גרעין תקין עלי לציין שגם בהפריה הראשונה וגם בנוכית לא ביצענו מיקרומניפולציה ואמר לנו שהעוברים יפים מאוד[כעבור יומים 4 עוברים עם התחלקות ל4 תאים] וזאת לאחר צינטור שעבר בעלי עקב וריקוצלה[7 חודשים אחרי] ועם תגובה שחלתית חלשה אצלי פעם ראשונה שאיבה של3 זקיקים מתוכם 3 נהיו עוברים והפעם לאחר שינוי פרוטוקול שאיבה של 7 ו4 עוברים שנוצרו. מכאן אני מסיקה ששטית ברטוב צריכה להילקח בערבון מוגבל מהלחץ שלי כמעט ששיכנעתי את בעלי להוציא 14000 שח על הפריה באמצעותו כי הכללית לא מממנת. לתגובתכם אודה. נ.ב נוסף ב2.1 ימלאו לי 35 ותסכימו איתי שלא יכולה להיות מתנה שווה יותר. אני פוחדת לפתח ציפיות נותר לי רק להתפלל

עמית@

New member
קורלי קודם כל בהצלחה לקראת יום

הולדתך. שנית- מחזירים יותר משלושה עוברים רק אחרי כשלונות חוזרים ונשנים- תמיד ישנה המחשבה אולי זה דווקא ההוא שיקלט- אבל לצערנו אין דרך לוודא את זה. הרעיון הוא לא לבצע טיפול נסף אלא דווקא להחזיר אותו ורק אם לא ייקלט- לעבור טיפול נוסף. המדיניות משתנה בין בתי החולים (חלק משאירים לגדול- חלק מקפיאים מייד וכו´) בכל בתי החולים מנסים להצליח ככל האפשר- בהתאם לאינדיווידואליות של כל מטופלת, אם נוצרו עוברים יפים ללא מיקרומניפולציה הרי שזה יפה מאוד ועדיף פי עשרת מונים. בהצלחה שוב עמית

היי קורלי

לרוב לא מחזירים יותר מ 3 עוברים בטיפולים ראשונים. יש מקומות שאפילו ממליצים על 2 עוברים לנשים צעירות שעוברות הפריה ראשונה או שניה. החשש הגדול הוא מהריון מרובה עוברים. יש הרבה מקרים של הריונות מרובי עוברים שהסתיימו באסון או בלידות של פגים וסיבוכים לכל החיים ולכן המדיניות של בתי החולים מובנת (לי, לפחות) בטיפולים מתקדמים יותר מחזירים 4 עוברים ואפילו 5. הרופאים תמיד בוחרים את העוברים היפים ביותר להחזרה. כמובן שאנחנו לא יכולים לדעת מה היה קורה אילו החזירו 4 עוברים וגם לא נדע איזה מהעוברים נקלט במקרה של הצלחה. לפעמים צריך לסמוך על המזל ולקוות לטוב. את העובר המוקפא אפשר להחזיר בחודש הפסקה בין טיפולים. בחודש כזה נותנים תרופות הרבה יותר מתונות רק לשם גידול הרירית או שלא נותנים תרופות בכלל ומחכים לביוץ ספונטני. כשהרירית מספיק גדולה - מפשירים את העובר. אם הוא שורד את ההפשרה (וזה לא תמיד קורה) - מחזירים אותו. הפריה בלי מיקרומניפולציה נחשבת לטובה יותר מכיוון שהזרע הצליח בכוחות עצמו לחדור לביצית ולהפרות אותה ולכן ניתן לשער שהברירה הטבעית ניפתה זרעים פחות טובים. פרופ´ ברטוב בודק את הגרעין של הזרעים. לפי שיטתו - יכולים להיות זרעים שמצליחים להפרות ביצית אבל העובר שנוצר מהם הוא לא תקין. הוא לא ימשיך להתחלק מעבר ל 4 תאים או שימשיך להתחלק אבל ההתפתחות של העובר תעצר בשלב כלשהו. אין ממש הוכחות חותכות לכך שהוא צודק. יש מספר זוגות שעברו הפריות רבות והצליחו רק אחרי שניסו את השיטה שלו. יש גם הרבה זוגות שהצליחו בלי השיטה שלו. אני לא רוצה לתת לך עיצה כי אין תשובה חד משמעית בכל התחום של הפריות. מקווה מאוד שתצליחו בהפריה הזאת וכל ההתלבטויות יעלמו כאילו לא היו. חנה

רומי 007

New member
קורלי

בתל השומר ידוע לי שלא מחזירים יותר מ-3 עוברים ולפעמים מחזירים פחות. קיים חשש מריבוי עוברים. אף פעם אל תתחילי עם המחשבות של "העובר הרביעי" כפי שתיארת לעיל. זה לא נכון ואלו סתם השערות שמכאיבות לך. כשזה נקלט זה נקלט ואז נקלטים שניים ושלושה ואם זה לא נקלט אז גם אחד לא נקלט. אל תחשבי אחרת, בבקשה. אחרת נצטרך כל החיים לחשוב על כל גרידה ועל כל הפלה שעברנו. הביצית המופרית היא עוד לא ילד אלא רק פוטנציאל לילד. מקווה בשבילך שהצצלחה תגיע במהרה ולגבי הכסף - מה לעשות, כל ההפריות האלה זה סוג של קזינו, אז לפעמים מפסידים ובסוף מנצחים בגדול

אפשר להתפלל איתך?

שתהיה מתנת יום ההולדת הכי נהדרת שאת יכולה לחלום עליה...

למעלה