החזרת עוברים בהרדמה

החזרת עוברים בהרדמה

היי בנות מתוקות כשעשו לי את ההחזרת עובר הראשון שלי (הופרה רק אחד) כאב לי כאבי תופת, ולכן בפעמים הבאות ביקשתי מהרופא לעשות לי הרדמה מלאה. רציתי לדעת האם מנסיונכן החזרת עוברים בהרדמה מועילה לתהליך ההשרשה או אולי מזיקה לו? לדברי הרופא הגוף צריך להיות רפוי, ומה יותר רפוי ממצב של הרדמה מלאה? וחוץ מזה אני מתביישת לומר שאני ממש אוהבת הרדמות, הקטע הזה שמזריקים את החומר לוריד והוא מרדים מידית פשוט ממכר אותי, כך שאני ממש לא פוחדת מזה. אודה על תשובותיכן שבת שלום

ר ו מ י ה

New member
אין לי תשובה חד משמעית

מצד אחד- אני האחרונה שאייעץ לאישה לסבול גם אם מדובר בפרוצדורה של החזרת עוברים (וכן מנסיון אני יודעת שזה עלול לכאוב) מצד שני- אני לא חושבת שחומרים נרקוטיים ובכלל תהליך ההרדמה הוא דבר חיובי, להפך עלולות להיות לתהליך השפעות שליליות . אני בגישה שכאשר העובר צריך להקלט הוא יקלט ללא קשר למצב הגוף בעת ההחזרה. נכון שגוף רפוי עשוי להקל על הרופא את התהליך, אך מהרגע שהעובר ברחם הסיכויים שלו לדעתי שווים. לגבי הרדמה של IVF ׁ (להבדיל מניתוחים שם מדובר על סוג אחר של הרדמה) גם אני מצאתי בזה בתקופה מסויימת דבר חיובי

שלום

לא יכולה לענות לגבי החזרת עוברים והכאב הכרוך בזה אבל מסכימה עם רומיה לגבי הרדמות בכלל. מנסיון של מספר לא קטן בהרדמות אותי הם קצת מפחידות בנוסף ישנה שמועה שהרדמות פוגעות בזיכרון. אבל רומיה כותבת שמדובר בסוג אחר של הרדמות ולכן אולי כדאי לבדוק לפני.

lee E

New member
האמת?

בשביל כמה דקות שלוקחת החזרה אני חושבת שאפשר לבדוק-ואני לא מזלזלת חו"ח. פשוט אנו כבר כל כך מלאות בכימיה, בין משככי כאבים לבין הרדמות וניתוחים-אז אם את יכולה לסחוב, עדיף. אם את לחוצה-יש אופציה להרדים את המקום. לי למשל נוהגים להזריק משהו לצוואר הרחם-לא מרגישים כלום כי אין שם עצבים-וזאת כדי להרדים את המקום עקב הצרות יתר של הנרתיק, הם צריכים להפעיל המון לחץ שעלול לגרום לכאב. אז זריקה קטנטונת שפותרת את הבעיה.

liatsw1

New member
מנסיון...

בס"ד אני מאוד סובלת מהחזרות (ועברתי כבר 16), כאבים נוראיים. הרופא המטפל, שנחשב למומחה גם כאן בפורום, טוען שחוסר הרפיון משפיע מאוד על הקליטה. ניסינו מספר פעמים החזרות בהרדמה מלאה. בשלב מסויים הוא אמר שחומר ההרדמה גם משפיע על ההשרשה ולכן הציע לעבור לוואליום. ניסיתי פעם אחת וזה עבד, גם לא הייתי רדומה, אך הייתי מאוד רפויה ולא חשתי כ"כ בכאב. הייתה הצלחה ונקלטתי, אך לצערי מאוחר יותר הפלתי. בנסיון האחרון גם לקחתי ואליום, אך הוא לא השפיע ולא התמסטלתי ולכן כל ההחזרה היתה כרגיל כואבת מאוד וגם לא היתה הצלחה. תבררי עם הרופא שלך לגבי ולאליום. זה יכול לפתור את הדילמה. בהצלחה.

panda321

New member
אני בעד לנסות שוב בלי הרדמה

אצלי ההחזרה הראשונה היתה סיוט. אין לי דרך לתאר כמה שכאב לי. באותה החזרה גם התברר שיש לי רחם אחורי ומאז לפני כל החזרה אני טורחת לציין את זה. אין לי מושג אם זה קשור אבל 3 ההחזרות הבאות (האחרונה מלפני שעה) היו הרבה פחות כואבות. אמנם כאב לי קצת לשניות בודדות, אבל כאב נסבל. בהחזרה שעברתי היום החלטתי להתרכז בלנשום עמוק, וזה מה שעשיתי במשך כל ההחזרה (השתדלתי להתרכז בנשימות ולא במה שקורה שם למטה), וזה כמעט שלא כאב בכלל. אני בעד שלא תסיקי מסקנות מהחזרה אחת, ותנסי שוב בלי הרדמה.

למעלה