החזרת ממיר ליס

מ ש ה 53

Well-known member
ואכן תהיתי על כך... כי אם הממיר ברשותך, מי יפריע לך להשתמש
בו מחר? או שהם יחסמו את הכרטיס, ואז תוכל להכין ממנו חמוצים...

מ ש ה 53

Well-known member
נ.ב....
האמן לי, שאצלנו בבית השתמשנו לאורך השנים בכל סוג ממיר (כמעט) שיס הוציאו.
אם זה היה ה-HD בעל התאורה האדומה, שהיה ממיר גרוע, אם זה היה מקס, אם זה היה מקס טוטאל מדור ראשון ולאחר מכן, דור שני, ואם זה היה אולטרא. בחלק מהמקרים, החלפנו ממיר בממיר "ראש בראש", ובמקרים אחרים, הוספו לנו דמי שכירות תמורת ציוד נוסף (למעט שנה אחת, בה קיבלנו ממיר HD אחד ללא עלות כ"מתנה" ללקוח מתמיד)...
אוכל רק לומד דבר מה אחד לזכותם של יס: לאורך שנים רבות, כמעט ולא קרה, שחוייבנו על דבר מה שלא צרכנו, וגם אם כן, הם הסבירו מדוע נוצר אותו חיוב, או שזיכו עליו תוך חודש.

ואיני רוצה לומר חלילה דבר מה שיחשיד את אמך.... אבל שמעתי כבר על מקרים, שבהם אדם "השאיל" ממיר ושכח מזה. אלא שבבוא היום, הוא נדרש להחזירו או לשלם את תמורתו.

dino_din

New member
שווי אמיתי = 50 ש"ח. שווי שהם רוצים = 550 ש"ח. חזירות כזו.

SicTransit

Active member
אפילו זה לא

הממירים הכסופים הולכים לגריטה כך שהשווי האמיתי שלהם שלילי. אבל בתור מקור הכנסה ל yes הם דווקא שימושיים מאד.

מ ש ה 53

Well-known member
תתפלא, אבל ראיתי עדיין בתים עם מקלטים ישנים ועם ממירים שכאלה
נראה שעדיין יש בהם שימוש, ויס זקוקים ללא ספק לממירים במלאי, אם לצורך החלפה ואם לצורך התקנה כזו או אחרת...
לגבי שלטים, בדואר עולה החלפת שלט בכל מצב 50 ש"ח ואתה מקבל שלט חדש בניילון.
אז אם הם דורשים 50 ש"ח עבור שלט ישן וחבוט, זו קצת שערוריה, אבל זה מה יש.

dino_din

New member
עלות ממיר חדש כזה מהניילון היא כמה שקלים בודדים

זה מה שנאמר לי על ידי טכנאי יס בזמנו

מ ש ה 53

Well-known member
אין חיה כזו "חדש מהניילון". ישנם ממירים שממוחזרים ונארזים,
אבל מזמן אין חדשים שכאלה. כמה הם שוים? זו כבר שאלה אחרת, כי..... את המחיר קובעים ביס ולא בשום מקום אחר שיכול לתמחר בצורה ריאלית.

כשהיינו לקוחות של "תבל", בתחילת תקופת הכבלים המסחריים והחוקיים, הם קבעו, שבעבור כל ממיר, ישולם פיקדון בסך 220 ש"ח ככל שזכור לי. וכן. היה מצויין, שבמידה שתתנתק, תזוכה במחירו מינוס 10% פחת לכל שנת שימוש. אבל ביס אין סעיף כזה, ולכן, גם אם קיבלת ממיר משומש שיצא מתיקון, הרי שאם לא תחזיר אותו בתום התקופה, אתה תחוייב עליו כאילו שרכשת אותו היום כחדש. הוגן? לא ממש. אבל זה מה יש...
ויתירה מזו. אתה הרי משמלם מחיר חודשי תמורת היכולות של הממיר. האם אין לראות בכך סוג של תשלום שמקנה לך הנחה בעת החזרתו? האם הממיר תמיד ייחשב כ"חדש", גם לאחר ש"הפקת ממנו" יכולות ושילמת עבורם לאורך שנים? זה לא ממש ברור לי... אבל זה מה יש.

SicTransit

Active member
הם לא אוספים את מה שעובד

אבל במקרה של תקלה הם מוחלפים בממיר מדגם חדש - כך אמר לי טכנאי של יס.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם לא תסתדר מולם פנה ל"יהיה בסדר". סיקור תקשורתי מיישר אותם

ופתאום כולם נורא מתנצלים, נפלה טעות, בלה בלה בלה, טיפלנו בלקוח לשביעות רצונו.

puptits

New member
חשבתי על זה

אבל זה נראה לי סיפור להגיע אליהם...ואין לי פייסבוק
והאמת שהסיפור שלי כל כך לא מעניין, כל כך שגרתי ונדוש, ממש משעמם.
זה קורה לעוד אנשים, כך קראתי ברשת.
&nbsp
סוג של שיטת מצליח....
&nbsp
ואני משוכנע שאם הייתי עדיין מנוי שלהם והיה מסתבר לי על "קיומו" של ממיר 3, והייתי מאיים בנטישה אם לא אקבל אסמכתא שיש לי 2 ממירים, זה היה נפתר בביטול רישום ממיר 3 וחזל"ש
(והאמת שמבחינתי מה שיש לי בחשבונית זה מה שיש לי במנוי, לא מבחינתם
)
אין להם מה לבוא לקראתי.
סעמק איתם
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא סיפור, יש להם גם דוא"ל וטלפון. שלח להם דוא"ל עם המספר

שלך ויחזרו אליך. סיפורים נדושים כאלה עולים שם כל הזמן, הם לא מנסים להמציא את הגלגל אלא פשוט לעזור.
&nbsp
כמובן, אני במצבך הייתי מבקשת מנהל ומתעקשת; כמו כן פונה לפניות הציבור. אם גם זה לא עוזר, שוקלת אולי לשלוח מכתב דרך עו"ד. שיחליטו אם באמת שווה להם לריב עם מישהו רציני על עוד 300 ש"ח כשהם לא שלחו ללקוח שום עדות בחשבונית ועכשיו הם סתם מנפיצים משהו שכתוב במחשב. הרבה מזה זה ראש קטן ושיטת מצליח, וברגע ששומרים על אסרטיביות ולא מוותרים, הם מתקפלים.

אם אתה רוצה להתווכח איתם, אתה יכול

זו רק שאלה של רצון. קודם כל הם אלה שטוענים לא אתה, אז שהם יוכיחו לא אתה. שימציאו מספר סידורי של הממיר וגם שיאתרו את הטכנאי שלקח.

רומי 9121

New member
עוקץ יס להחזרת הממירים
בסוף השנה שעברה עברתי מהוט ליס, קיבלתי בעסקה איתם 3 ממירים, 2 מקליטים ואחד רגיל לא מקליט. הייתי ביס סה"כ 3 חודשים (יותר מדי) וחזרתי להוט.
לאחר הניתוק מיס תיאמתי איתם שיבוא שליח ויאסוף את הציוד שלהם.
ביקשתי שהשליח יביא איתו טופס עם הלוגו של יס ויחתום בדיוק מה הוא אסף ממני.
הם אמרו שאין כזה דבר , אני התעקשתי ואמרתי להם שבהוט לא היתה בעיה כזו, ולמה ביס מערימים קשיים. הם אמרו לי שהשליח רושם במין מכשיר כמו טבלט ואם אני רוצה אני יכולה לצלם במצלמת הסוללרי שלי את הרישום של השליח מהטבלט.
כך עשיתי . לאחר שהשליח היה אצלי וצילמתי את הציוד שהחזרתי, התקשרתי ליס לוודא שאכן קיבלו את כל מה שהיה צריך לקבל , ואת השיחה הקלטתי.
דבר אחד למדתי, אין לסמוך על יס, הם הולכים בשיטת המצליח.
כמה שהדעות על הוט רעות, הוט עדיפים על פני יס .

זה לא שהמחדלים של יס...

מפחיתים מעוצמת המחדלים של הוט.
זה לא עובד ככה ..
יש מקום להרבה חלאות בעולמינו.

רומי 9121

New member
תשובה למנסה ומתנסה
צודק ונכון בהחלט השאלה איזו חלאה עדיפה , צדיקים אין. לפחות הוט נותנת לך ע"י השליח שלה שבה לאסוף את ציוד טופס של הוט ובו השליח מציין בדיוק כמה ואיזה ציוד הוחזר. ביס , שמעתי על הרבה מקרים שמתנתקים מהם והם ממציאים ממירים או ציוד אחר שלא היה ולא נברא וגובים כסף עבור זה.

כאמור - יש מקום לכולם בעולמינו...

להגיד עדיף על הוט זה יותר ממוגזם.
יותר מחצי שנה גבתה כסף לאחר שהתנתקנו מהשירות.
בעקבות התערבות משפטית החזירה את הכסף...
ב- 6 תשלומים.

G Gabi

Member
לחברות הסלולר יש סעיף ברישיון לעניין תיעוד

בסעיף מובהר באופן חד משמעי שרשומה / תיעוד שנציג שירות כתב במערכת של החברה אינה מהווה תיעוד אלא יש במסמך / הקלטה / הודעת דוא"ל או משהו מעין זה.
&nbsp
אולי ליס יש סעיף דומה ברישיון שלהם, אין לי מושג.
הייתי מנסה לברר על מה הם נסמכים שיש בידך ציוד נוסף. האם רק על תיעוד פנימי או שיש מסמכים מהעבר.

מ ש ה 53

Well-known member
בעבר הרחוק, כל תיעוד הותיר מסמך שהלקוח חתם עליו וקיבל עותק
ממנו. כיום הכל במכשיר הממוחשב שהטכנאי נושא עמו ובו הלקוח מותיר חתימה "באצבע". נדמה לי שנשלחו לי עותקים שכאלה למייל. איני זוכר כבר, כי ההחלפה האחרונה שלי וההחזר היו לפני יותר משנה.

puptits

New member
תודה לכולם, ויתרו ומחלו

עקב פנייתי לפניות הציבור
קיבלתי טלפון ענייני ומנומס, שהם רואים שבמהלך השנים הוחלפו ממירים כמה פעמים וכנראה לא נרשמה ההחזרה.
נמסר לי שיחשיכו את הממיר ויבטלו את הדרישה עבורו
ושאדאג למסור את השניים שכן ברשותי.
אמרתי תודה רבה ונפרדנו לשלום.
&nbsp
ועד שלא יבוא הטכנאי לאסוף (זה שלא משאיר פתק אלא מחתים על מסופון) אני לא מאמין

פיייי...זה היה מעייף.
&nbsp
תודה לכולכם
&nbsp
&nbsp

למעלה