החזרת מגלש שרוט

YoniS007

New member
החזרת מגלש שרוט

פנה אלי ידיד לשאול לדעתי המשפטית לגבי קנס שנדרש לתקן בגין סקי שהוחזר שרוט. החוזה ברור שיש לשלם על שריטות במידה ואין ביטוח, שלא היה לו. העניין ששריטות במגלש זה משהו שקורה כמעט תמיד אחרי שבוע גלישה. האם קרה שלא הייתה לכם אחריות וחייבו אתכם?

יש כאלה שבודקים במיקרוסקופ ויש שאפילו לא מעיפים מבט

היחס לגמרי תלוי בחנות ההשכרה. לשים לב שבביטוח לפעמים יש השתתפות עצמית.

לשאלתך לעולם לא חייבו אותי למרות שלא פעם החזרתי עם שריטות די עמוקות. תמיד קונה את הביטוח למען השקט.

YoniS007

New member

I Gabe

New member
לא גבו לי אבל עשו לי פרצוף חמוץ, ראו עליו שהוא שוקל

זה היה באינטרספורט בארק 2000. מעניין כי שנה לפני זה היו ממש מדהימים בתחנת השכרה הזאת. בגלל זה גם חזרתי אליהם. לא יודע אם שינו מדיניות או סתם תלוי בבן אדם. כל פעם מישהוא אחר, כוח אדם עונתי.

skiforce

New member
אגב, איך יודעים שהשריטה המסוימת לא הייתה שם לפני זה?

זה קצת כמו בהשכרת רכב, שבודקים אותו לפני ואחרי ומסמנים דפיקות או שריטות כדי שלא יחייבו על נזק שכבר היה בקבלת הרכב.
האם יש עניין לצלם את המגלש במעמד ההשכרה? או לפחות לבדוק?
אני אגב לא גולש אוף פיסט, כפי שחלק גדול מהגולשים ה"רגילים" לדעתי עושים (כלומר לא יוצאים מהמסלולים), וזה די מצמצם את הסיכון לנזק למגלש. מצד שני, ביטוח תמיד עושה, גם נגד גניבה. חוצמזה שמגלש יכול להינזק גם בסקי רום ובמעליות וכו'. זה דבר די כבד ומסורבל ודופקים אותו בהרבה דברים תוך כדי תנועה (וגם בראשים של גולשים כמובן - ע"ע קסדה).

I Gabe

New member
אני תמיד בודק כשאני מקבל את הקרשים

אם הם שרוטים, מחזיר יפה ומבקש אחר. נעשיתי גם אנין טעם לגבי השעווה. אם אין שעווה חדשה ומבריקה, אז זה חוזר חזרה. פעם היחידה כשאני זוכר ששרטתי מגלש היה בארק 1800. תיאורטית המלון היה סקי אין, סקי אאוט. אבל לא היה מספיק שלג על המסלול שחוזר למלון כך שהיה היה איזה חצי ק"מ על הכביש מלב האתר עד למלון, בירידה. בכביש המיסו שלג אבל על המדרכה לא. אז שמנו סקי וגלשנו על המדרכה. אבל גם שם השלג היה קומסי קומסה וממש הרגשתי כשעליתי על חצץ ונשרט. מצד שני המגלשיים שקיבלתי מסקיסט היו כל כך גרועים שהעדפתי לחשוב על זה כהמתת חסד. בדרך כלל אני נזהר עליהם אפילו שהם שכורים ומבוטחים.

YoniS007

New member
בודקים כשמקבלים

לפני שהוא מתחיל לכוון את המגלש למידת הנעל והמשקל שלך אתה מבקש את המגלש לבדוק אותו. לא נראה לי שאתה יכול לעשות שריטה רצינית עם המגלש ביד. קודם כל כי רוב הזמן המגלשים צמודים זה לזה ושנית כי גם אם הם נפרדו, אין לו מספיק משקל לעשות שריטה. מקסימום שריטה שטחית על השעווה. בשביל שריטת עומק צריך שכל המשקל של הגולש יהיה עליו.

למעלה