החזרת בטוחה

מוסרת

New member
החזרת בטוחה

שלום לכולם,
יש לי דירת 3 חדרים באיזור המרכז שאני משכיר. הדייר נמצא בדירה כבר 3 שנים ועד עתה אין שום בעיות עם התשלומים, והדייר נחמד מאוד.
לאחרונה הארכנו את החוזה בחמישה חודשים נוספים מאחר והדייר רכש לעצמו דירה ועתיד לעבור אליה.
בזמן חתימת החוזה הראשוני הדייר העביר לנו 10,000 ש"ח כבטחון שעדיין מצוי אצלי. לאור העובדה שהדייר רכש דירה חדשה הוא מעוניין שאחזיר לו את הבטוחה כעת עוד טרם סיים את חוזה השכירות.
מצד אחד אין לי בעיה לתת לו אותו, הוא היה עד עכשיו סבבה והוא באמת בחור נחמד שאני די סומך עליו. מצד שני יש עוד 5 חודשים לחוזה, אני צריך לקבל את הדירה חזרה (כנראה אעבור לגור בה במקומו), צריך לבדוק תשלומים, ועד בית וכו...
חשבתי אולי לבקש ממנו שיק בטחון במקום הכסף מזומן...מה אתם חושבים?
אני לא רוצה לקלקל לו, מצד שני עדיין הוא גר בדירה שלי ומחויב לתשלומים ולמצב הדירה...

אמיריצה

New member
הצעתי

1. אני מניח שסכום הבטוחה נקבע בטרם היה לך ניסיון עם הדייר - ומשכך - קבעת את הסכום עם שולי ביטחון שמרנים. כמתבקש מהזרות.
2. כעת - בטרם המושכר חזר אליך - אתה עדין חשוף - בפועל ולמעשה - ומחובת הדייר להבטיח אותך. אדם הגון - כפי שהדייר מתואר - אמור להבין זאת.
3. אבל, יתכן וניתן כעת - נוכח הבקשה והניסיון הטוב - להקטין את החשיפה.
4. למשל - לוודא שכל החשבונות שולמו ואין להיום חובות. לגבי העירייה ניתן לשלם קדימה. גם את שכ"ד ניתן לשלם קדימה. גם את ועד הבית. ותקיים כעת סיור יסודי בדירה. תניח שזה המצב שבו קיבלת אותה. כמה נזקים בכסף אתה רואה ומכמת ?
5. לאחר הנ"ל -תשקול בינך לבין עצמך - האם - ובכמה להקטין כרגע את הבטוחה (לא לבטל ולא להחליף. אלא - לכל היותר - להקטין).
6. ולפי התאור המילולי שלך - וממרחק רב - נראה לי.. שהקטנת הבטוחה במחצית היא פיתרון סביר. ובהנחה שהכל - הכל - ממש הכל - ובאמת הכל - דבש.
7. בתקווה - שיהא בכך עזר אמיתי לדייר - ואכן - מגיע יחס טוב ומתחשב - לדעתי - לאדם הגון. ובמידה הנכונה.
מועדים לשמחה ובהצלחה.

למעלה