החזרת אהבה

וכדי לא להפוך את זה רק לחלק

מבקורת הרסנית, אמליץ על נקיטת פעולה אשר תביא לביסוס מע' יחסים אך ורק עם שני הצדדים מעוניינים בכך בתוך תוכם. כמו שציינת קודם, מיי נהר, לפעמים אהבה נתקלת במחסומים כאלו ואחרים (בגלל היותנו, באופן בסיסי ביותר, בני אדם) - כך שאם כבר משתמשים בכישוף ל"החזרת אהבה", שיהיה זה כישוף אשר עובד על המחסומים האלה. ושוב - כישוף עובד כמו שאנו מכוונים אותו לעבוד. כישוף לא "יודע" אם זה "טוב" או "רע" (משהו שאנו בני האדם גם לרוב לא יודעים). כישוף פועל (או לא פועל) בשל רצונו של המשתמש בו.

מיי נהר

New member
דיון או ויכוח?

אתה כותב: "שאם כבר משתמשים בכישוף ל"החזרת אהבה", שיהיה זה כישוף אשר עובד על המחסומים האלה" ואני מצטטת מתוך הכישוף שנתתי: "הרוזמרין לאט לאט ילך ויתייבש ויאבד את כוחו, כפי שהתנגדות X לאהבה שהוא חש כלפייך תתפוגג" כלומר, דיברתי על ביטול מחסום שנוצר (מכעס, אכזבה, שיעמום וכו...), במצב של אהבה קיימת... הדיון הזה מקבל טון וכחני כי אנחנו שוללים אחד את השני כשבכלל לא בטוח שאנחנו אומרים באמת דברים שונים.

אם תשימי לב, בבקשה

תוכלי לראות כי החלק הראשון של ההודעה ממנה את מצטטת הוא הסכמה עימך, (ולכן גם פניה אליך). אני מודה, לא שמתי לב לחלק הזה בכישוף שנתת (ואכן בקריאה שניה כן שמתי לב), אך זו לא נקודת ה"ויכוח" בינינו. שנינו מסכימים כאן, כפי שנראה לי. החלק השני הוא החלק שבו בעצם אני מציין את דעתי כי אינך צודקת בנוגע לאופי פעולתו של כישוף (וכאן מה שאני אומר שונה ממה שאת אומרת). שאר הדיון נגע בכלל לאופיה של האהבה.

מיי נהר

New member
תגובה אחרונה...

בנוגע לזה שאנחנו לא מסכימים בינינו לגבי אופי או אופן פעולתו של כישוף, לא נוכל באמת לדעת מי כאן צודק ומי טועה, אם יש כזה. במשפחה שלי כישוף הוא חלק מדרך החיים במשך דורות, והוא משולב במערכת שלמה של אמונות ותפיסות. יתכן שחלק מהאתיקה שאיפיינה את יצירת המערכת הזו, יצא מתוך הנחה שבסביבה שבה המערכת נבנתה, לכולם היתה גישה לכישוף וחיזוי וכו... , כך שלא צריך היה ליצור חוקים שיגנו על שום קרבנות מיסכנים וחסרי אונים... אנחנו אנשים שונים מרקע שונה עם תפיסות חיים שונות, ומה שחשוב זה שכולנו בסופו של דבר נחיה חיים יפים ומאושרים. אז זהו. שיהיה לך יום טוב.

ToryMaster

New member
אז מה?

את תומכת ברעיון של לכפות על מישהו אהבה? הייתי יכולה באותה מידה להגיד שסקס זה מצב נכון, תנו למישהו לחוות סקס, גם אם זה בכוח וגם אם זה הולך לפגוע בו ולהרוס לו את החיים. תחשבי על זה ככה, זו כפייה של משהו.

night shadow1

New member
../images/Emo70.gif

גם לדעתי. ואם את חושבת ככה שלכפות אהבה על מישהו זה טוב, אז אין לי מה לאמר לך, חוץ מזה שמצבך דיי רע.

למעלה