החזרי נסיעות

החזרי נסיעות

הינני גר בחדרה והציעו לי עבודה בפ"ת. החזרי הנסיעות הרשומים בחוזה שנשלח אלי לעיון הינם בגובה של כ- 350 ש"ח. לעומת זאת, ישנו סעיף שרשום בו: "במידה והעובד יתבקש לנסוע בתחבורה ציבורית לצורך ביצוע עבודתו אצל המעסיק, יפצה המעסיק את העובד בגין הוצאותיו". האם מישהו יכול להגיד לי לפי מה נקבעים החזרי הנסיעות
אם אני מגיע עם רכב פרטי שלי, מה קורה במצב כזה
עלות נסיעה בתחבורה ציבורית ממקום מגורי לפ"ת, הינם: אוטובוס פנימי - 4.7 ש"ח (אני חושב, מזמן לא נסעתי באוטובוסים) אוטבוס בין עירוני - 14.8 ש"ח הווי אומר שלכל יום - הלוך וחזור - אני אמור להוציא 4.7 + 14.8 + 4.7 = 24.2 * 2 = 48.4 ש"ח. אם אני מכפיל זאת ב- 22 ימי עבודה (בממוצע) יוצא - 1064 ש"ח רכבת לעומת זאת עולה: אוטבוס פנימי לרכבת - 4.7 ש"ח רכבת לתל אביב ומשם לפ"ת - כרטיסיה של 12 נסיעות (יוצא הכי זול) 205 ש"ח הווי אומר שלחודש עבודה (22 ימים) - הלוך וחזור - אני אמור להוציא 206.8 (אוטובוסים) + 820 (רכבות) = 1026 ש"ח. ידוע לי שלכל חברה יש את התעריף שלה לגבי החזרי הנסיעות, אך האם ישנו מינימום של החזרים

A Bright Star

New member
אממ..

1. נראה לי שהתעריף מתאים לכרטיס חופשי חודשי בין עירוני. 2. נסיעה באוטבוס זה כבר 5.20.

ורד302

New member
ברוב מקומות העבודה נהוג לשלם

על-פי מחיר נסיעה באוטובוס. לרוב משלמים מחיר של חופשי-חודשי. אם מדובר בעבודה שאיננה יומיומים - משלמים לפי נסיעות בודדות.

תעריפי נסיעה

על פי החוק המעביד חייב לשלם את הוצאות הנסיעה של העובד עד לסכום של 21.50 ש"ח ליום עבודה. על פי החוק חישוב הוצ' הנסיעה נעשה על בסיס תחבורה ציבורית, כך שאם להגיע ברכב עולה לך יותר, תשכח מזה. חישוב הוצ' נסיעה בתחבורה ציבורית נעשה לפי עלויות מינימום, כלומר אם אתה עובד חודש מלא, המעביד ישלם לך לפי מחיר חופשי חודשי. לגבי נסיעה בקו חדרה-פ"ת אין חופשי חודשי וכאן החישוב ייערך לפי כרטיסיות אוטובוס בקווים 921 או 841 או 823. כל זאת עד למקסימום שהמעביד חייב לשלם. אם זאת עבודה בה תרוויח 7000 לחודש זה מאוד כדאי לך, אבל בשביל עבודה של 4000 לחודש זה לא משתלם. אגב, איזו עבודה הציעו לך, ואיך מעוניינים לקחת אותך לעבודה כשאתה גר בחדרה?

motior

Member
לדעתי, לפי הניסוח

הכוונה היא אם תצטרך באמצע יום העבודה לנסוע ללקוח, או שתצטרך לנסוע למקום שאינו מקום העבודה הקבוע, ולא לצורך הגעה למקום העבודה. את הנסיעות למקום העבודה אמור הסכום של 350 ש"ח לכסות (מצחיק? עצוב?)

למעלה