החזרי נסיעות.

stellawasadiver

New member
החזרי נסיעות.

אהלן אנשים יקרים. יש לי שאלה- התחלתי שירות לאומי ממש לאחרונה, ואני תוהה לגבי משהו. מקבלים החזרי נסיעות, אבל מקבלים גם כרטיס נסיעות חינם. אז לגבי מה מקבלים החזרים בשכר החודשי? נסיעות פנים-עירוניות? כי גם אלה, באופן חלקי, הן באוטובוס ולפיכך בחינם. אם תוכלו לענות לי אני ממש אשמח.

הייבי

New member
אז ככה

מי שגרה רחוק ממקום השירות שלה ויש לה נסיעות בין עירוניות מקבלת בול נסיעות שמודבק על הכרטיס בת שירות ונותן לה נסיעות חינם בקו הספיציפי שהיא צריכה לקחת (לפי מה שאני יודעת) מי שגרה במרחק של נסיעה פנים עירונית מקבלת החזר נסיעות במשכורת בגובה כרטיס חופשי חודשי ככה זה לפחות בשלומית ממה שאני יודעת.. מקווה שזה עזר לך במשהו..

stellawasadiver

New member
אז רגע...

קודם כל, תודה רבה על התשובה.
מה שלא הבנתי לגבי הבול- מה אם אני מחליטה לבוא עם קו אחר? אז אני לא מקבלת על זה החזר? איזה מוזר זה... וגם הבנתי ממישהי שאם נוסעים באוטובוס פנים-עירוני אז זה חינם. הגיוני? שוב תודה מראש.

Mיקי_

New member
לא לא ולא

הבול נועד לקווים בין עירוניים של אוטובוסים שהניסעה בהם עולה למעלה מ9.5 ש"ח, אין קווים ספציפיים וזה תקף לכל הקווים מעל מחיר זה. נסיעות פנים עירוניות אינן חינם, ועליהן מקבלים חופי-חודשי אם מקום השירות שלך במקום בו את גרה, החופשי חודשי הוא 200 ש"ח שנוספים לך למשכורת לצורך זה. כרטיס ללא בול משמש אך ורק לזיהוי ולניסעות ברכבת.

stellawasadiver

New member
אוה, זהו, נשמע יותר הגיוני...

באמת לא הסתדר לי שזה מיועד לקו ספציפי... כי אני נוסעת בכל מיני קווים, תלוי עד לאן יש לי טרמפ מהבית... לגבי פנים עירוניות- אני לא גרה בעיר שבה נמצא מקום השירות, אבל אני חייבת לנסוע באוטובוס\מונית שירות מהת"מ כדי להגיע לשם... האם גם במקרה כזה נותנים החזרים? אני צריכה לנסוע כל יום ככה: טרמפ עד לצומת, אוטובוס עד לעיר, ומונית שירות\אוטובוס פנימי עד למקום שירות... אז ..כן.

Mיקי_

New member
הרכזת שלך תדע

אני לא מוסמכת לומר לך כן או לא. אבל לי נשמע שאת פשוט תקבלי בול.

הייבי

New member
אני נוסעת בפנים עירוני

ומקבלת על זה החזר של 160 ש"ח (עלות חופשי חודשי) במשכורת. רק נסיעות ברכבת הן חינם. בקשר לבול נסיעה- אני לא יודעת איך זה בידיוק עובד עם הקווים והכל.. תצטרכי לשאול מישהי שממש משתמשת בזה..

stellawasadiver

New member
למה רק נסיעות ברכבת...

מיקי אמרה שגם נסיעות באוטובוס... או שאת מתכוונת לכרטיס בלי בול? בכל מקרה, תודה רבה.

Mיקי_

New member
כרטיס עם בול כולל גם אוטובוס

ללא בול רק רכבת. מצטערת אם לא הייתי ברורה בנושא.

stellawasadiver

New member
לפי מה שהבנתי...

זה כרטיס מזהה (שלך, והעובדה שאת בת שירות), שאפשר להשתמש בו רק לנסיעות רכבת.

Mיקי_

New member
כרטיס הזיהוי שלך

הכרטיס שאת מקבלת שמוכיח שאת בת שירות בשירות לאומי, זה כרטיס מגנטי.

קצת ביאורים - במטרה לעזור למיקי.

שמתי לב שמיקי חוזרת על עצמה כבר כמה פעמים, אז אנסה להסביר זאת חד וחלק: במערך התחבורה הציבורית של ישראל ישנה רכבת ישראל, וחברות האוטובוסים השונות. ההחלטה הגורפת של חברות האוטובוסים היא עבודה עפ"י קודים. מה זה אומר קודים? זה אומר שנהג אוטובוס לא ממציא מחיר. יש מחירים קבועים לכל נסיעות, ומהחירים הללו נקבעים לפי סיבות שונות: מרחק, חציית גבול יעורני ועוד סיבות דומות. למשל: ההחלטה של אגד היא שנסיעות בתוך תל-אביב עולות 5.30 ש"ח. לעומת זאת, אם נאי לוקחת קו של אגד מראשל"צ לתל-אביב, הקוד הוא שונה כי אני חוצה עיר ונוסתע יותר ק"מ. לפיכך גם המחיר משתנה, והופך ל - 8.50 ש"ח. הקוד של חברות האוטובוסים, אשר מיועד לנסיעות פנים-עירוניות, הוא קוד מספר 82. למשחק הקודים אחראית בעיקר "אגד" כי בעצם כמעט כל המונופול של התחבורה הציבורית ברחבי הארץ שייך לה. למה "דן" לא משתתפת בעניין? כי נסיעה ב"דן" בכל מקרה לא תעלה על 8 ש"ח לעולם, כי זו חברה איזורית, שפועלת בחבל ארץ מסויים. לכן עם כרטיס שירות לאומי אי אפשר לנסוע ב"דן". ולמה זה? לפי תקנון משרד התחבורה, כרטיס נסיעות מכל סוג פרט לחוגר (לדוגמא -- כרטיס אגד, כרטיס שירות לאומי וכו') מתחיל לתפוס נסיעות החל מקוד מספר 5. המחיר של הקוד הזה הוא 9.80 ש"ח. בדיוק מסיבה זו, נסיעות שמתנדבי שירות לאומי צריכים לעשות בתוך העיר, למשל, לא נתפסות בכרטיס, וצריך לשלם כסף. לכן מקבלים החזרים על נסיעות אלה בסוף חדש. דרך אגב, אין מדובר רק בנסיעות פנים-עירוניות. אני, למשל, גרה בחיפה ומשרתת בעתלית. האוטובוס הוא אמנם בין-עירוני, אבל המרחק מחיפה לעתלית אינו גדול דיו כדי שהמחיר יהיה של קוד 5. המחיר בקו הזה הוא של קוד 3 (7.60 ש"ח), ולכן אני צריכה לשלם על הנסיעות. לקו הזה אין כרטיס חופשי-חודשי כי הוא לא נחשב קו פנימי, ולכן אני צריכה לקנות כרטיסיות. בסוף החודש אני מקבלת החזרים, כי זו נסיעה מטעם השירות. אני מעבירה את כל הכרטיסיות המשומשות שלי לרכזת, בסוף כל חודש. יחד עם הכרטיסיות, יש גם כרטיסי אוטובוס בודדים, כיוון שלפעמים אין לי ברירה אלא לקחת אוטובוס לדירה, ואין לי חופשי-חודשי כי אין טעם לשלם 200 ש"ח כשאני משרתת מחוץ לעיר. אני בספק רציני אם מחזירים נסיעות על מוניות שיחרות, הרי אפילו קבלות לא מקבלים במונית שירות, איך ניתן להוכיח שהייתה לך נסיעה? כנאמר מעלה, משחק הקודים נכון רק לגבי מערך האוטובוסים במדינה, אגד לרוב (החברה השולטת). בהיותה של רכבת ישראל לא שייכת לכבישי הארץ, יש לה מערך שונה לחלוטין והיא פועלת כמערך תחבורה אוטונומי בפני עצמה. מה זה אומר? שמשרד התחבורה ורכבת ישראל קבעו יחד שנסיעות ברכבת הן חינם לכל מקום, גם בתוך ת"א או בתוך חיפה, כשהמחיר הוא 5.50 ש"ח. לפיכך, בני שירות שמשרתים בתוך העיר וגרים בבית, בדרך כלל לא מקבלים בול נסיעות, כי הבול עולה כסף והם בכל מקרה לא נוסעים רחוק במסגרת השירות שלהם. ברכבות, לעומת זאת, הם יכולים לנסוע חופשי, וכך גם לעבור בדיקה בטחונית בלי לפתוח את התיק (לוקסוס). יש עוד שאלות? נראה לי שבעצם סיבכתי את העניין, אבל מילא... - נעמה. יש עוד שאלות?

Mיקי_

New member
../images/Emo4.gif אבל זה לא נכון

אם ניקח את הדוגמא שלך, לדן יש אוטובוס שנקרא 119 (וגם 19 ו2) שנוסע מת"א לראשל"צ ישירות, ומחיר הנסיעה בו הוא כמו באגד 8.5 (שזה יותר מ8 ש"ח נעמה) דן, כשמו כן הוא, פועל בכל רחבי גוש דן. לאוטובוסי דן יש קווים לאריאל לירושלים, לפתח תקווה, ולעוד הרבה מאד מקומות רחוקים ולא אזוריים בכלל שהמחיר שלהם עולים על 9.5 (עד כמה שאני זוכרת קוד המחיר שמותר להתחיל לנסוע בו עם הבול ה-5) ובהחלט אפשר לנסוע בהם עם הכרטיס שירות. אני מפנה אותך ל"משחק הקודים" של דן ומחיריהם.. רק כדי להוכיח לך שיש נסיעות של למעלה מ8 ש"ח בדן. כל זה לא תקף רק על דן, אלא גם על כל שאר החברות שהן לא אגד. אתן צריכות לזכור, אם הנסיעה עולה לי יותר מ9.5 (או כל מחיר אחר שהרכזת אומרת לכם) אני יכולה לנסוע עם הבול. אם זה עולה מתחת אי אפשר. ולגבי החזרה על עצמי... את צודקת אני באמת חוזרת על עצמי יותר מידי, אבל לצערי הרב בהרבה מאד נושאים לובה לא הכניסה את התשובות המפורטות והארוכות שלי לא למאמרים ולא לשאלות נפוצות, אז כמומחית אדומה כנראה נידונתי לחזור על דברי שוב ושוב ושוב, עד שיום אחד הם יהפכו לשאלה נפוצה או מאמר...

ובכן,

אני בעד להכניס את התשובה שלי ושלך יחד למדור השאלות הנפוצות, כי בטח אין לי כוח לחזור על זה ביום אחר. סילחי לי, באמת לא הייתי מודעת לכך. הייתי משוכנעת שהקו לאריאל עולה 8.5 ש"ח. לא הייתי בטוחה שיש לירושלים אוטובוס דן. כנראה קו 402, לא? כי פעם ראיתי אותו מחוץ לעיר ולא הבנתי איך הוא הגיע לשם. את צודקת, זה הגיוני מאוד, ופשוט אמרתי את שאמרתי כי שאלתי את הרכזת שלי למה יש מדבקה של "אגד" על הכרטיס הוורוד. היא אמרה שזה בגלל שהכרטיס תופס רק ב"אגד", מאותן סיבות שאמרתי בעצמי. האמת היא שתשובתה נשמעה לי מוזרה קמעה, כי הרי יש את חברת קונקס, מטרופולין ועוד כמה חברות קטנות שפועלות בין ערים. את צודקת, באמת מה שכתבתי לא היה נשמע לי הגיוני בחלק מהעניין. ועוד תיקונצ'יק - קוד 5 הוא 9.80 ש"ח, ולא 9.5. אבל בקטנות. אבל אל תעלילי סתם, מיקי, רוב הדברים שכתבתי היו נכונים!
בתקווה שלא נחזור על עצמינו יותר מדי ותודה על ההפנייה! - נעמה, שרוצה בכלל להיות נהגת אוטובוס של "דן" (יעידו משתתפי קורס הקיץ). --------------------------------------------------------------------- אני בעד להכניס את התשובה שלי ושלך יחד למדור השאלות הנפוצות, כי בטח אין לי כוח לחזור על זה ביום אחר. סילחי לי, באמת לא הייתי מודעת לכך. הייתי משוכנעת שהקו לאריאל עולה 8.5 ש"ח. לא הייתי בטוחה שיש לירושלים אוטובוס דן. כנראה קו 402, לא? כי פעם ראיתי אותו מחוץ לעיר ולא הבנתי איך הוא הגיע לשם. את צודקת, זה הגיוני מאוד, ופשוט אמרתי את שאמרתי כי שאלתי את הרכזת שלי למה יש מדבקה של "אגד" על הכרטיס הוורוד. היא אמרה שזה בגלל שהכרטיס תופס רק ב"אגד", מאותן סיבות שאמרתי בעצמי. האמת היא שתשובתה נשמעה לי מוזרה קמעה, כי הרי יש את חברת קונקס, מטרופולין ועוד כמה חברות קטנות שפועלות בין ערים. את צודקת, באמת מה שכתבתי לא היה נשמע לי הגיוני בחלק מהעניין. ועוד תיקונצ'יק - קוד 5 הוא 9.80 ש"ח, ולא 9.5. אבל בקטנות. אבל אל תעלילי סתם, מיקי, רוב הדברים שכתבתי היו נכונים!
בתקווה שלא נחזור על עצמינו יותר מדי ותודה על ההפנייה! - נעמה, שרוצה בכלל להיות נהגת אוטובוס של "דן" (יעידו משתתפי קורס הקיץ). סתם, כדי שלא נחזור על עצמינו
.

ודבר נוסף -

קראתי בעיון מוקפד יותר את רשימת הקודים שנתת לי ל"דן", וכיוון שאני זוכרת את רשימת הקודים של "אגד" כמעט בע"פ, שמתי לב שהקודים של "דן" הם אותם הקודים של "דן". מסקנה זו מאשרת את ההשערה הראשונית שלי, שמשחק הקודים הוא החלטה גורפת של משרד התחבורה, ופועל על כל חברות האוטובוסים. עכשיו עליי לומר: הא הא! אם אני רוצה להיות נהגת אוטובוס, אני צריכה להפסיק להאמין למה שאחרים אומרים. כולם הטעו אותי. מה שטוב בעניין, הוא שלא אאלץ ללמוד את הלוח של "Sן" בע"פ גם, כי זה אותו לוח! יופי טופי! זכי למצוות
.

Mיקי_

New member
כן הקודים אותם קודים

ורוב מה שכתבת באמת היה נכון, אבל הדבר העיקרי שאמרת שאפשר לנסוע רק באגד, הוא ממש לא נכון ואני שמחה שלמדת משהו חדש

stellawasadiver

New member
שאלה קטנה בתוך כל התסבוכת...

נעמה, כתבת ש"אי אפשר לקבל החזרים על נסיעה במונית שירות, כי איך תוכיחי שנסעת (אין קבלות)?" אז שני דברים, סתם לאינפורמציה: 1. יש קבלות. היום נסעתי במונית שירות, אישה אחת ביקשה קבלה- וקיבלה. 2. חברה שעובדת איתי במקום שירות מקבלת סכום של 200 ש"ח החזר בחודש, לנסיעות פנים-עירוניות. היא החליטה שהיא מעדיפה לשמור את הכסף לעצמה, והולכת ברגל כל פעם מהתחנה למקום בו אנחנו משרתות (הליכה של 20-25 דק'). משמע, הכסף נשאר אצלה. עוד משהו- גם אני וגם היא גרות רחוק יחסית ממקום השירות, ולפי מה שהבנתי, בגלל זה מקבלים סכום כסף גבוה יותר. אני כן מנצלת את הסכום, ונוסעת במוניות שירות, והיא לא- היא לוקחת אותו לעצמה, לשימוש פרטי. מסקנה- החזרי נסיעות פנים-עירוניות (ע"ע 200 ש"ח נוספים) אינם דורשים דיווח.

למעלה