החזרי מס

avhen

New member
החזרי מס ../images/Emo35.gif

שלום רב למשתתפי פרום נהדר זה . 1) האם המס שמנקים מפיקדונות בבנקים (פק"מ וכדומה )הוא 15% קבוע על כול פיקדות , או שאתה יכול לקבל את ההחזרים השנתיים אם לא עברנו גבול מסויים ( 12,000) בשנה עד כמה שאני זןכר אך לא בטוח. 2) מה אני יוכל לעשות אם הפסדים שצברתי במניות ישראליות ? האם אוכל לקזזם אם ריווחי הפיקדונות או משהו אחר ? בתודה מראש

isaacf

New member
קיזוז הפסדים

כדי לקזז הפסדים מנירות ערך מקזזים מנירות ערך אחרים לכן ממומלץ במקום לרכוש מק"מ לרכוש קרן נאמנות שמתמחה באותו תחום (לא פטורה) ותוכל לקזז הפסדים. המס הוא 10% או 15% תלוי האם צמוד או לא צמוד.

avhen

New member
מה לגבי פיקדונות קטנים

האם פיקדונות(פק"מ , פר"י , פר"מ וכדומה...) שמניבות ריביות בשווי אשר לא עולה על 12,000 ש"ח בשנה ,מחוייבות בתשלום מס 15%-10% , במילים אחרות יש תיקרה שעד אליה לא משלמים מס ?

זרחנית

New member
פיקדונות

שוב, השקעה שהיא שקלית מחייבת מס של 10% (פיקדונות שקליים למיניהם, מק"מ, שחר, גליל) השקעה שהיא צמודת מדד מחייבת מס של 15% על הריבית הצמודה, (ההצמדה עצמה לא חייבת במס) כמו כן השקעה בנ"ע ישראלים גם היא חייבת במס של 15% והחל מינואר 2005 יושווה שיעור המס על השקעה בנ"ע זרים לישראלים. לגבי מס כל אזרח ישראלי חייב לשלם מס!!!! מס הכנסה קבע כל מני פטורים למשל: גמלאי שהוא בודד זכאי לפטור ממס על ה- 4000 ₪ הראשונים שהוא מרווח בשנה (משמע 400 ₪), ישנם קריטריונים נוספים כגון: מי שמשתכר מתחת לשכר המינימום, מי שיש לו אחוזים נכות מסוימים וכדומה.... . לגבי פטור גורף ממס על סכומים קטנים לא ידוע לי וסביר להניח שלא קיימת תקרה שעד אליה לא משלמים מס.

זרחנית

New member
טעות

בטעות רשמתי שגליל = השקעה שיקלית הכוונה היתה לגילון גליל זו השקעה צמודת מדד ששיעור המס עליה כאמור 15%.

שיר ורד

New member
אין רצפת פטור כללית

ישנן שתי הקלות המקנות פטור מחלק מהריבית המתקבל בגין תוכניות חסכון ופקדונות שקליים בבנקים בישראל. 1. קשישים (פטור ממס הכנסה על ריבית , עד כ 4000 שח ריבית ליחיד ו 6000 לזוג). 2. מעוטי הנכסה (הכנסה שנתית עד כ 50,000 שח למשפחה) פטור על כ 5000 שח הכנסה מריבית.

בקשר למניות

ההפסד שלך (אם מימשת אותו, כלומר מכרת את המניות) עומד לזכותך גם בעתיד וכאשר בעיסקה הבאה תרוויח לא תשלם מס או תשלם פחות כי ההפסד הצבור יקזז את הרווח נ.ב. בפעם הבאה תנסה להרוויח, זה יותר עדיף (סתאאאאם, לא הצלחתי להתאפק)

למעלה