החזרי מס לבני זוג

baror

New member
החזרי מס לבני זוג

ידוע לי מהו סכום ההפקדות לקופת גמל/ בטיוח חיים/ קרן פנסיה שאני צריך להפקיד על מנת לנצל את מירב הטבות המס שלי, וכמו כן זה ידוע גם עבור אשתי. נאמר לי כי כמשפחה אנחנו לא זכאים למירב הטבות המס כבודדים ( כלומר לא ניתן לסכום את סכום ההפקדות ) אלא פחות מכך, ע"פ נוסחא. מהו החישוב הנכון ? איך אדע כמה לי להפקיד עד סוף השנה ולזכות בהטבות מס ?

rdss

New member
מי שאמר לך כך לא צודק

בהנחה שחישוב המס שלכם נפרד.

hannaf

New member
הטבות מז סעיף 45 ו 47

יותר מדי נתונים חסרים כדי לתת תשובה . א. כמו שו"ח שוורץ האם קיים תלות בהכנסותכם לחישוב נפרד/משותף. ב.מעמדכם עצמאי/שכיר ג הכנסתכם ובמידה שאתם שכירים איזה חלק לא שולם הוצאות סוציאליות על ידי המעביד. ד. גילכם מעל 50 או מתחת. ה. מה אתה מעוניין לפתוח א.קרן מקיפה לפנסיה- שניתן להנות ממיטב ההטבות ב.קופת גמל ג. ביטוח חיים. ו. מס שולי של שנכם.

baror

New member
תשובות לחלק מהשאלות

קודם כל, תודה על התשובות עד כה א. אינני יודע מהי תלות בין ההכנסות וכיצד היא נוצרת ב. שנינו שכירים העובדים באותה חברה ג. ההכנסה במקרה זה אינה חשובה וכן לא הפרשות המעביד, היות והמעביד מציין בתלוש המשכורת במפורש ובכל חודש ( שירות יפה מאוד ) מהו הסכום שעלינו להפקיד בתוכניות הנ"ל על מנת לנצל את מירב הטבות המס. אני מניח כי החישוב הוא נכון ואני יכול להתבסס עליו. ד. גיל שנינו הוא מתחת ל-50 ה. אני מעוניין בקופת גמל או ביטוח חיים ( עד כמה שזכור לי, שניהם מזכים אותי ב-25% החזרי מס ) ו. אני יודע שניתן לנצל הטבות מס גבוהות יותר בקרן פנסיה, אך אין לי צורך בה. ז. מס שולי שלי : 43% ושל זוגתי 27% ח. שאלתי אתמול גם פקיד מס הכנסה בטלפון המיועד לייעוץ, גם הוא טוען כי אין שחר למה שאמרתי וכי החישוב לצורך החזרי מס מחושב באופן זהה לבודדים ולזוגות נשואים.

שיר ורד

New member
בהנחה שאינכם גם בעלי שליטה באותה

חברה בה אתם עובדים, אז באמת אין קשר בין הכנסות בני הזוג לצורך הכרה בהפרשות לקופות גמל למיניהן.

למעלה