החזרי הוצאות נסיעה

החזרי הוצאות נסיעה

גרה ביישוב מרוחק בדרום. חלק מהתרופות הקבועות שלי אינן יכולות להישלח ע"י טלפארמה. כל חודש אני נוסעת 90 ק"מ הלוך ושוב להוציא אותן בניופארם.האם גם בגין זה מגיע החזרי הוצאות נסיעה לכאלה שאינם בעלי רכב רפואי?האם התייצבות בוועדה עליונה גם מגיע עליה החזר נסיעות?במידה וכן- איך בעצם אני מוכיחה נסיעה- אני לא מקבלת קבלה או אישור, אלא רק את התרופות (ואת זה המשרד יכול לראות בשניה להערכתי).

תרופות נרקוטיות לא ניתן לדוור

ולכן נאלצת בכל חודש לנסוע ליישוב הקרוב בו ניתן לקבל את התרופה (45 ק"מ לכל כיוון).
השאלה היא איך ניתן בעצם להוכיח- אני לא מקבלת אישור מניפארם, אני מקבלת את התרופות. האם בטופס הניסעות עליי פשוט לרשום- קבלת תרופות מרשם שאינן ניתנות לדיוור? האם זה עובר ככה? כי בביקורים אצל רופאים, טיפולים או חמי מרפא אני נדרשת לצרף הוכחת ביקור...כאן בעצם ההוכחה נמצאת אצלם במערכת, הם מקבלים דרישת תשלום בגין התרופות שלי... כבר שנתיים אני נוסעת אחת לחודש ובמצטבר זה הרבה כסף....

smile2life

New member
את זה תצטרכי לפתור עם הרופא המחוזי שלך

לגבי הוצאות נסיעה לתרופה הנרקוטית. אין לי ממש מושג. אבל הבעיה שאת מתארת היא נכונה ומייצגת חוסר יעילות
גם על אותו עיקרון אפשר לצפות שיתנו לאנשים החזרי נסיעות על טיפולים בצורה אוטומטית. הרי בינכה הם מקבלים הוראת תשלום לספק - אז מה הבעיה להעביר החזר הוצאות נסיעה אוטמטי לזכאי? למה כל ההתעסקות עם הניירת והטופסולוגיה?

לו היו טיפה חכמים באגף היו מארגניפם אצל כל נותן שרות לנכי צה"ל מעין מסוף קטן עם קורא כרטיסים מגנטים. ובמקום לטרטר נכים - בכל פעם שנכה מגיע לקבל טיפול הוא מעביר את תעודת הנכה עם הפס המגנטי ואוטומטית היה קורה התהליך הבא:
1. היה עובר תשלום לספק
2. הנכה היה מקבל החזר הוצאות נסיעה. לפי הזכאות.
** במקרה של החלפת רכב***
-הנכה יושב בסוכנות ומעביר את תעודת הנכה אצל הספק.
-הספק רואה מה הזכאות שלו ופותח במחשב את התהליך.
-הנכה מוכר את הרכב שלו ומעביר לספק את הכסף.
-הספק מעביר שוב את תעודת הנכה ומקבל את הכסף ממשרד הבטחון.

כל זאת נעשה ללא מגע יד אדם ומבלי לטרטר את הנכים. הרי הטכנולוגיה קיימת וגם תעודות הנכה הן עם פס מגנטי. אבל מישהו באגף השקום מעוניין לשמור על הביורקרטיה ולא להקל על הנכים.

למעלה