החזרים עבור גנים

yulilior

New member
החזרים עבור גנים

אני הבנתי שחייל בקבע זכאי להחזרים עבור גני ילדים. מישהי יודעת כמה זה?(בעלי נכנס לקבע עוד חודש.)

410ש"ח בדיוק../images/Emo46.gif

אם תמצאי גן בסכום הזה יהיה מעניין
אגב, ההחזר הוא גם עבור מטפלת. ועוד אגב חשוב: ביולי אוגוסט יש השתתפות רק עבור חודש אחד ("קייטנה"). הסכום מעט גבוה יותר - חמש מאות ומשהו ש"ח. את הטפסים לקבלת ההחזר יכול בן זוגך להביא מהשליש/ה או מהאתר של אכ"א. ה
החביבה - החל מגיל שנתיים (עבורך זה יהיה בשנה הבאה - אם בעלך עוד יהיה בקבע) - יש מענק נוסף שמתקבלים ב 1 לספטמבר שוב בגובה כ500 ש"ח (לצורך הצטיידות לגנים). ממה שראיתי עם בני הבכור - המענק גדל קצת עם השנים (ולא ביחס ישר לסיום ההשתתפות בהוצאות גבי ילדים). סתם עוד שתי אנקדוטות מעצבנות:
כשהילד עולה לגן חובה (מבחינת שנתון) - מסתיימת הזכאות להשתתפות - כאילו שילד בן 5 יכול להגיע לבד הביתה ואין צורך להשתמש בשירותי מטפלת/צהרון (לצורך הדוגמא - הצהרון הזול ביותר אצלנו עולה כ 800 ש"ח ואני נמנעת מלהביע דעתי עליו בפומבי). מרגיז
ההשתתפות בגני ילדים לחודש אחד במהלך הקיץ דיי מהווה לעג - אני לא רואה איך הורה/הורים בקבע מוצאים סידור חינמי לילד למשך חודש שלם בקיץ. כאילו שיש לנו את האפשרות להיות עם הילדים חודש שלם בבית. לצורך ההדגמה - שלושת ילדיי בגן פרטי ובחודש אוגוסט אין השתתפות אפילו של שקל אחד. סליחה שניצלתי את הבמה להשתפכות קלה.

yulilior

New member
תודה רבה

הסכום באמת לא משהו אבל גם זה משהו אנחנו רגילים לחיות בתקופות צנע בצבא. בעלי אתודאי ז.א שהוא התגייס בגיל 22 לצבא עם משכורת "ענקית" של 600 ש"ח. אחרי שנה התחתנו והצבא החליט שאפשר לחיות על משכורת של 800 ש"ח ועזרה בשכ"ד בסך של 700ש"ח (מישהו מכיר דירה כזאת? בעזה אולי)-אני הייתי סטודנטית ועבדתי משרה חלקית (תודה לאל על ההורים) רק אחרי שנכנסתי להיריון הרגשנו שאפשר לפתוח את החגורה טיפה(אבל לא ממש עם כל הבדיקות הרפאיות שיש בהיריון) אז בקיצור היה קשה אז מעבר לקבע נותן קצת מרחב לנשימה אז גם 400 ש"ח זה משהו.

candybox

New member
נו..

תמיד אמרו שההגיון לא התגייס לצה"ל - זה כולל את כל התחומים
מעצבן משהו

למעלה