תודה, אני מירושלים
שהבן שלי אובחן לפני חודשיים בערך, כתבתי כאן בפורום וביקשתי עזרה. הרבה אנשים מאד נחמדים הציעו לי תמיכה ועזרה. פניתי ליח' לטוראט בשערי צדק לשאול אל פסיכולוג המבין בטוראט שיוכל לעזור לנו. התשובה שלה היתה שהם עושים איבחונים בטוראט- כבר יש איבחון- ושהיא לא מבינה למה אני צריכה פסיכולוג. עוד קיבלתי שמות של פסיכולוגים ממישהי בפורום- אחת מתעסקת במחקר והשנייה ששמעתי דברים נהדרים אליה, ד"ר אסתר כהן, לא בארץ. דרך הקופה ,שלחו אותי לשרות הפסיכולוג, ששם לא מוכנים להגיד מי הם הפסיכולוגים המתמחים בטוראט ולפני הכל צריך לעבור עוד איבחוניםת ועדות, וכו'... שהלכנו לאבחן את הבן שלי זה היה בגלל קשיים בבית הספר ובבית של קושי בריכוז. חשדנו שיש לו ADD\ADHD הלכנו לנירופסיכולוגית שאיבחנו אותו עם ADD וקשי למידה-מילולי. היא שלחה לקלנאית תקשורת-שאמרה שהוא לא צריך- והמלצות בלימודים וליעץ עם ניורולוג. הלכנו לד"ר אתי ברגר בהר הצופים שאיבחן אותו גם עם הADD וקשי למידה וגם עם טוראט. האמת שמאד הופתענו כי לא חשבנו על זה ולא שמעתי על זה אפילו לפני כן. היו לבן שלי טיקים כבר שנים. כל פעם הייתי שואלת את הרופא משפחה עליהם והוא תמיד אמר לי שזה סתם "טיק" ולא חשבתי על זה. חשבתי שזה סתם דברים מעצבנים שהבן שלי עושה וזה יעבור. גם השנה התפתח-דווקה מאז האיבחון- הOCD. הוא הכי סובל מזה. הוא מרגיש צורך לעשות הכל במספרים זוגיים אפילו ה"טיקים"- מצמוצים והזזת הראש- הכל בזוגי! זה כל הזמן משתנה ולפעמים מגיעה למספרים גבוהים כמו 64- שהוא צריך ךהסתכל על דברים מסויימים 64 פעמים! זה פשוט משגיע אותו! לאחרונה הוא גם גילה לי מחשבות התאבדות שיש לו. תשמעו, זה נורא מלחיץ ומפחיד לשמוע את הילד שלך אומר איך חשב להרוג את עצמו! לכן, מאד חשוב לי להתחיל עם הפסיכולוג מייד! ולא לחכות לעוד איבחון, בדיקה( שגם הם נורא מלחיצים אותו וגורם לעוד חרדות)ועד,וכו' מצאתי מישהי פרטית שמאד התרשמתי ממנה. רק שזה עולה המון כסף! האם יש החזרים לטיפול שבועי של פסיכולוג? אנחנו כבר משלמים לחונך שיעזור עם שעורי הבית והלימודים וזה מצטבר כל התשלומים. אשמח לתשובה לגבי ההחזרים או בכלל לשמוע ממי שעובר משהו דומה. תודה מראש, דינה