החזרים מהכללית

יוספהה

New member
החזרים מהכללית

אני מעוניינת לבצע את התרומה דרך אסותא ראשל"צ. כלומר החזרה בארץ. במוקד של הפלטיניום הפקידה מדקלמת על החזר של תרומת ביצית ממדינת חוץ. כאשר שאלתי ישירות לגבי החזרה בארץ שוב דיברה על חו"ל או VIF. בקיצור אין אם מי לדבר... מי שמבוטחת של הכללית ועוברת או עברה את התהליך באסותא אשמח לסיוע למי ואיך לפנות.
תודה

אכן ההחזר הוא של הפלטיניום לתרומה מחו"ל מאחר והעוברים מגיעים מקייב לאסותא והתשלום הוא לחברת מנור שמביאה את העוברים ארצה.
מבחינת עלויות מול החזרים:
מעל לגיל 45 לא מקבלים טופס 17 (אלא אם כן זה השתנה) להחזרת עוברים באסותא. יש לשלם לאסותא משהו כמו 5600 ש"ח ואח"כ לבקש החזר מהכללית, את החלק היחסי של מה שנשאר תובעים מהמושלם.
עבור התרומה עצמה הפלטיניום מחזיר מתוך ה 26900 ש"ח משהו כמו 11-12000 ש"ח כשההחזר הוא פעם אחת עבור כל ילד (עד שני ילדים).
העלות לרופא עבור החזרת העוברים אינה מכוסה
התעסקתי עם ההחזרים בחודשים האחרונים כך שאשמח לענות
איילת

יכס1

New member
עכשיו דיברתי עם כללית

והם אמרו לי שאם עושים את ההחזרה בארץ אין שום החזר על התהליך...

לא הסברת להם נכון אם את עושה את התרומה עם תורמת מהארץ אין החזר
לתרומה מחו"ל שזה מה שקורה עם עוברים טריים שמגיעים מקייב מגיע החזר
איילת

יכס1

New member
הבנתי

אוקי כבר התחלתי לדאוג ....
תודה
ותגידי צריך לעבור ועדה לפני?

לא נראה לי..... אני לא עברתי שום ועדה. אני כן חושבת אבל ממש לא בטוחה שהיה צריך להוסיף לזה מכתב מהרופא. באתר הכללית בחלק של הפלטיניום צריך להיות כתוב בדיוק מה צריך לשלוח.
לוקח זמן עד שמקבלים את ההחזר. הרופא שיטפל בך אמור לדעת את הנ"ל.
אם תרצי אבדוק מאוחר יותר מה הייתי צריכה לשלוח להם.

יכס1

New member
כשדיברתי איתם

הם אמרו לי שצריך מכתב מהרופא אבל שכחתי לשאול אם צריך גם ועדה.
אז אם צריך רק מכתב זה סבבה.
תודה

רק לאחר התרומה יהיו לך המסמכים הדרושים חשבונית מס/קבלה מקורית,
צילום ספח תעודת זהות,
דו"ח שחרור מביה"ח,
המלצה של רופא מומחה לפריון בארץ המאשר את הצורך בטיפול,
אישור מהרשות המוסמכת במדינה בו נמצא המרכז (משרד הבריאות), המאשר כי המרכז רשום כחוק וכי מורשה לביצוע קבלת התרומה והחזרת העוברים. את האישור ניתן לקבל ממנהל המרכז הרפואי בחו"ל.

גוני94

New member
הי איילת, שאלה נוספת לגבי ההחזר מכללית

?האם דרושה תקופת אכשרה של שנה בפלטינום על מנת לקבל החזר?
אני מבוטחת שנים במושלם אבל רק לאחרונה הוספתי גם פלטינום (בגלל התיכנון לקבל תרומה).
האם זה אומר שצריכה לעבור שנה להתחלת הטיפול על מנת לקבל החזר עליו?

לפי מה שכתוב באתר כן.... מעבר לזה לא יודעת לענות לך כי יש לי פלטיניום מאז שנוסד בערך.....
שווה לברר אבל לא יודעת לענות לך עם מי כי הנציגות של המושלם לא תמיד יודעות לענות.
אני יכולה לחבר אותך לנציגת הכללית באינטרנט אם את רוצה שתחבר אותך למי שיודע

יש שירות נציג שירות בפייסבוק את יכולה לנסות לפנות אליהם כאן
אם לא תצליחי אפנה אליה בתקווה שתכנס

spirt20

New member
היי אשמח לעזרה

היי אני מטופלת של פרופסור אשכנזי שהוא עובד עם אסותא, איך בדיוק זה עובד? אני משלמת לרופא שלי ועוד 5,600 לאסותא על ההחזרה , את הסכום של הביציות ואז הקופה מחזירה לי 11,000 ש״ח? למה היא לא מחזירה לי גם על ההחזרה, מה זה לא נחשב כמו ivf? . ושאלה אחרונה כמה זמן לוקח עד שמקבלים אישור לתרומה ומתחילים מסלול?

עד גיל 45 מגיע לך טופס 17 להחזרת עוברים (בכללית לפחות...בקופות אחרות גם מעבר לכך).
אם תקראי מה שעניתי בהתחלה, הקופה מחזירה גם את הכסף של החזרת העוברים, אך לא תמיד במלואו.
לא צריך אישור לתרומה אלא רק המלצה של הרופא שלך. בכל מסלול ההתחלה היא שונה, אם את שואלת במסלול דרך חברת מנור ואסותא זה תלוי ברופא שלך, בבדיקות שאת צריכה לעשות לפני התרומה. יכול לקחת כחודשיים.
בהצלחה

למעלה