החזרה

פאקא

New member
מועדון ה- 5 כמובן

רציתי לבדוק אם אפשר לצרף אותך למועדון (כדאי כי יש הנחות פחחחחחח...) הרופא שלי חושב על זה כאופציה בגלל שהרירית שלי מסרבת להתעבות (5 מ"מ)ולכן הסיכויים להשרשה לא כל כך טובים, אם השיטה הרגילה לא תצליח אז אולי ננסה (ואז אולי גם אחזור ואנג'ס לך בשאלות) מקוה שלא ביאסתי יותר מדי חברת מועדון ה- 5 פאקא

קליאו

New member
אליזבט העברתי לך מסר

ותודה על המענה. שאלתי שאלה בפורום פריון בתפוז ולא שמע על השיטה וגם זיפט כמעט שלא מבוצע שם בליס.

ים אבן

New member
ZIFT - גם את זה עברתי. קצת הסברים:

בקיצר ZIFT זו שיטה שבה מחזירים את הביצית המופרית לחצוצרה ולא לרחם. בהחזרה רגילה שואבים את הביציצ , מפרים אותה בצלחת ואז אחרי 2-3 ימים מחזירים את הביציות המופרות [שבזמן זה הספיקו להתחלק לכ 6-8 תאים ] לרחם. ב ZIFT ההחזרה נעשיית יום לאחר השאיבה [הביציות המופרות עדיין לא הספיקו להתחלק] ומחזירים את הביציות המופרות לחצוצרה/ות. ההחזרה הזו נעשיית בהרדמה עמוקה [יותר עמוקה מההרדמה של השאיבה] עושים חתך בפופיק ועוד אחד קטנטן בקו הביקיני. לוקח כ 3-4 שעות להתאושש, ואז שולחים אותך הביתה. תהליך כואב ולא נעים אך מאידך גם לא נורא. הרעיון מאחורי זה - הוא לחקות את התהליך הפיסי הטבעי שבו הביצית מופריית בחצוצרה ושם גם מתחלקת ורק אחר כך נופלת לרחם ומשתרשת בו. אני 9 ימים אחרי, החתכים כבר הגלידו ורואים רק פסים קטנים, אבל יש עוד קצת כאבים. ממש לא נורא. התנאים ל ZIFT : מעל גיל 35 שיהיו יותר מ 6 נסיונות ל IVFים שיהיו לפחות 5 ביציות מופרות יפות. נדמה לי [לא בטוחה] שהאופרציה נעשיית רק בתל השומר [אולי גם באסותא]. ושיהיה לכולנו בהצלחה

קליאו

New member
אהה אז עברת את זה ממש עכשיו

אני מניחה שתהליך הזיפט דומה ללפרוסקופיה נכון? מי שמבצע הוא רופא פיריון או רופא מומחה באנדוסקופיה? אני בכל מקרה התכוונתי להזרקה לרירית הרחם.בכל מקרה הבנתי שרק בשיבא עושים את כל האופרציות הניסיוניות האלה.

קליאו

New member
../images/Emo24.gifסחטיין...מזל טוב לב אבן

איזה הצטרפות מקרים.................. אני מאחלת לך הריון קל ונעים ואם אני לא טועה את הראשונה בפורום שעשתה זיפט .

למעלה