החזרה

קליאו

New member
התכוונתי לא דרך הנרתיק

שמעתי שזו שיטה חדשה ויש לה יתרונות כי עוקפים זיהומים אפשריים לעוברים.

תולו

New member
נראה לי שאת מתכוונת

ל- ZIFT, ששם ההחזרה היא לחצוצרות והיא מבוצעת ע"י 2 צינורות מהנרתיק ואחד מהטבור. נאמר לי שלשיטה זו יש יותר סיכויי היקלטות, אבל לא ממהרים להשתמש בה.תקנו אותי אם אני טועה.

קליאו

New member
לא . זו הזרקה לרחם עם מחט מהבטן

פשוט במקום החדרה דרך הנרתיק...הציעו לי ולא שמעתי על שיטה כזו .

בולה101

New member
הי קליאו- הרי לך ציטוט

את מתכוונת ל ZIFT או ל GIFT שזה החזרה דרך החצוצרות. תנאי מוקדם להחזרה לחצוצרה הוא מצב תקין של החצוצרות. ניתן להחזיר לחצוצרה את הזרעים ואת הביציות כל אחד בנפרד ביום השאיבה בשיטה המכונה GIFT , או את הביציות המופרות יום לאחר השאיבה בשיטה המכונה ZIFT . בשיטה השניה הביצית המופרת נקראת זיגוטה שזה שלב ראשון של החלוקה לתאים. נעשה בהרדמה כללית. ההחזרה נושאת סיכון לדלקת אגנית ופגיעה באברי האגן. בשתי השיטות ההחזרה נעשית באמצעות לפרוסקופיה לחצוצרה כאשר מוחדשרים דרך דופן הבטן מכשירים המדגימים את איברי האגן ומאפשרים את פעולת החזרת העוברים לחצוצרה. הקטע של השיטות האלו הוא לנסות לחקות את הטבע כאשר הביצית המופרת מגיעה מהחצוצרה לרחם ושם מתפתחת לעובר. אני קוראת לשיטות האלו "זיפט" או "מתנה". תלוי בתוצאה הסופית.
מקווה שעזרתי

הכגג

New member
נדמה לי שפרופ' זיידמן דבר על כך

בכנס שהיה. עד כמה שזכור לי זו שיטה שהומצאה על ידי היפנים במקרים שיש קושי להחדיר עוברים דרך הנרתיק. עושים את זה בהרדמה מלאה (רצוי מאד...), דוקרים פתח ברחם ומשם מחזירים... עד כמה שזכור לי אין יתרונות לשיטה זו מבחינה סטטיסטית. אם יש אפשרות לשאול את פרופ' זיידמן דרך הפורום שלו- כדאי...

קליאו

New member
הכגג את זוכרת מה השם של זה ברפואית"

זיידמן בחופש,נסע לכנס . רציתי לעשות חיפוש בגוגל. בולה תודה אבל זה לא זיפט.. זה סתם זיפט

פאקא

New member
אם לא החצוצרות

גם הרופא שלי דיבר איתי על החזרה אל תוך הרירית לא יודעת איך קוראים לזה אבל מההסבר שלו הבנתי שכביכול מכניסים את המופרים לרירית להבדיל מהמצב הרגיל שבו מכניסים לחלל הרחם והם יכולים להסתובב קצת לפני ההשרשה כיוון שדיברנו על זה כדרך פעולה אפשרית לעתיד, אני לא ממש יודעת פרטים, הבנתי רק שלא מספיק יודעים אם זה באמת יכול לעזור בהשרשה ושההחזרה יותר "קשה" כי מנקבים אותנו בדרך כנראה שצריך לברר יותר פרטים בהצלחה חברת מועדון ה- 5 פאקא

קליאו

New member
החזרה לתוך הרירית זה PIPELלא?

איתי דברו על מה שזיידמן כנראה תאר. אני אכנס לפורום שלו ואשאל. האמת שזה די מפחיד הדקירה הזאת ברחם..בררר

בולה101

New member
ממש לא../images/Emo70.gif

פיפל זו בדיקה שבודקת את מצב הרירית ואת איכותה. הבדיקה נעשית ביום ה21 למחזור. לוקחים דגימה מהרירית - ביופסיה - למעבדה ואחרי 3 שבועות בערך יש תשובה. ממש לא קשור להחזרת עוברים לרחם. בדקו ומצאו קשר בין מטופלות שעברו את הבדיקה להתעברותן. זהו.

היי קליאו

עברתי החזרה כזו! לצערי לא הניבה תוצאות חיוביות. מאוד חשוב הרופא המבצע שיהיה בעל ידים טובות למזער נזק אפשרי.

פאקא

New member
כן, על זה גם דיברו איתי

אליזבט, למה ניסו אצלך את השיטה הזו?

ניסו כי ניסו הכל../images/Emo7.gif

ואני כבר המון שנים בטיפולים ללא הצלחה. אני רק יודעת שהשיטה ניסיונית ומנסים אותה רק במעט מרכזים רפואיים. למה לך הציעו?

למעלה