החזק שורד?

החזק שורד?

חוק "הברירה הטבעית" של דארווין אומר שהחזק שורד. אבל הנה האדם שינה את זה וזהו תהליך שעוד ילך ויגבר. הכיצד? האדם חוקק חוקים סוציאלים שמאפשרים את שרידותם של החלש, הנכה, האינואליד והאינפאנטיל. החלש שורד בחסות החברה, מוליד, ממשיך את זרעו ומחליש את שרידותה של החברה כולה. אני מודע לכך שיש בדעה זו משום גזענות ושדעה זו היתה חלק מתורתם של הנאצים ולכן אבקש מכן לחוות דעה על כך.

ל נ צ ח

New member
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה'היא תקום

*משלי יט* (כא) רבות מחשבות בלב איש ועצת יהוה היא תקום *תהילים קלה* (ו) כל אשר חפץ יהוה עשה בשמים ובארץ בימים וכל תהמות: (ז) מעלה נשאים מקצה הארץ ברקים למטר עשה מוצא רוח מאוצרותיו: *ירמיה כז* (ה) אנכי עשיתי את הארץ את האדם ואת הבהמה אשר על פני הארץ בכחי הגדול ובזרועי הנטויה ונתתיה לאשר ישר בעיני: *משלי פרק ג* (יב) כי את אשר יאהב יהוה יוכיח וכאב את בנו ירצה *דברי הימים* ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ (יד) וימלך דויד על כל ישראל ויהי עשה משפט וצדקה לכל עמו ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ . . . * . . . * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ושיהיה ברור:<ונתתיה לאשר ישר בעיני>

אלוהים: - אנכי עשיתי את הארץ את האדם ואת הבהמה אשר על פני הארץ בכחי הגדול ובזרועי הנטויה ונתתיה לאשר ישר בעיני. בדיוק כך! כך לדוד החלש (הוא משיח-השם טרם התגלותו אלוהים בו) מול כוחותיהם של ענקים (עמים)=(גולית). * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

spivak12

New member
הפרשנות לחזק השתנה

אני חושבת שראש וראשונה יש לשים לב לפרשנויות הנוספות שניתן להעניק כיום למילהח חזק. כאשר דארווין הגה את תורתו החוזק הפיסי היה היחיד בעל ערך. כיום ידוע לנו שחזק הוא אדם שיכול להיות חלש ורפה שרירים אולם בעל חוזק רב בנפשו ו/או בשכלו. ניתן לתת פרשנויות רבות לתאוריה הדרווניסטית אם רק נגיע לקונצנזוס של מיהו חזק?

זה נכון אבל מה שאני אומר

שמי ששורד זה לאו דווקא החזק בגופו, בנפשו או בשכלו. גם הרפה בשכלו או הנכה בגופו שורד באותה מידה. אני לא יוצא נגד זה אבל אני תוהה מה יהיה סופו של תהליך שהוא מנוגד לחוקי הטבע.

spivak12

New member
שום דבר לא מנוגד לחוקי הטבע

לטבע יש חוקים משלו אשר נסתרים מבינתנו. אני גורסת כי אלוהים הוא התסריטאי הטוב ביותר . אנו השחקנים מנסים לשחק את תפקידנו בבמה המרכזית בצורה הטובה ביותר בה אנו מאמינים ולה אנו מסוגלים , אולם בעצם יש את התחושה כי אנו משחקים את התפקיד כפי שהוכתב לנו. לכן כל מה שצריך לקרות הוא שיקרה, ואישית אני מאמינה כי כל הקורה הוא לטובה

אמיר96

New member
לא נכון

גם לפי דארווין החוזק הפיסי הוא לא היחיד בעל הערך. בכלל אם החוזק הפיסי היה היחיד בעל הערך אז היו מאכלסות את העולם מפלצות ענקיות.

spivak12

New member
במובן מסוים אכן כן

במובן מסוים אכן מאכלסות את העולם מפלצות. די לראות את כל רוחות המלחמה בקרבנו ולהבין שאכן לעיתים קרובות אנו יותר מפלצות מאשר בני אדם

Lu Tze

New member
למה אנשים לא פותחים ספר לפני

שהם מדברים? לא, החזק לא שורד. המתאים לסביבתו שורד. זו בדיוק הטעות שהנאצים עשו. אם תיקח אריה (חיה חזקה לכל הדעות) ותשים אותה באנטרקטיקה, הוא ימות תוך יום, פינגוינים (שהם חיות חלשות), לעומת זאת שורדים שם טוב מאוד. חוץ מזה, זה רק חלק אחד במשוואה, החלק השני אומר שכדי שגזע (וכל פרט בתוך הגזע) יחשב למוצלח, עליו לעשות שני דברים: א) לשרוד (ז"א, להיות מותאם לסביבה שלו) ב) להעמיד צאצאים. שלא לדבר על כך שלא ניתן להחיל את האבולוציה על הגזע האנושי, שכן הסביבה שלנו משתנה יותר מהר מאיתנו.

אל תתחיל לי פה עם ענייני סמנטיקה

חזק = מתאים לסביבה ולאו דווקא בעל חוזק פיזי רב. מה שטענתי הוא שגם אלו שלא מתאימים לסביבתם, קרי - רפי שכל וגוף, שורדים באותה מידה בחברתינו. בקשר להשתנות המהירה של הסביבה, בהחלט יכול להיות שזה יגרום גם להשתנות אבולוציונית מהירה יותר.

Grimsom

New member
פרוגרס ואבולוציה

האדם, בניגוד אולי לבעלי חיים אחרים, יוצר במודע את סביבתו. כיום, נראה שאנו מעדיפים שזו תהא סביבה שמאפשרת שונות אנושית גדולה ככל האפשר. לדעתי, דארווין, כבן תקופתו (דהיינו, מאמין בקידמה ובאדם כיוצר), לא היה מתנגד לכך. במסגרת תפישה זו, אם כן, השאלה האם הטבע יתנגד לכך היא שאלה של טכנולוגיה, ולא של גורל קבוע מראש. אם נהיה חכמים מספיק, על פי חזון הקידמה, נוכל להתגבר על כל המכשלות שהטבע יציב בפנינו תוך שמירה על סביבה לטעמנו. אבל השאלה ששאלת מורכבת יותר: האם, תוך הכרה במוגבלות האדם לעצב את סביבתו, לא מוטב לנו לעצב כיום סביבה שתטפח לאו דווקא את השונות, אלא את המצויינות, תוך הכחדת הלא מצויין. לדעתי, דווקא הנחת מוגבלות האפשרות לחזות את שינויי הכורח, מחייבת אותנו לקדם שונות (אם ההישרדות היא הערך העומד לנגד עיננו). אי האפשרות לקבוע מה יהיה המערך האנושי המתאים ביותר להישרדות בכל סביבה אפשרית, מחייבת אותנו לשמור על מערך אנושי מגוון ככל האפשר, על מנת להגביר את סיכויי הסתגלותנו כמין.

ל נ צ ח

New member
הגורל מאלוהים וכן קבוע מראש ידידי.

וכמובן שלא עיוור הוא, כי ככל דבר ודבר גם הוא באלוהים היודע-כל ההכל ההשגחה התמידית על ההכל. ונאמר: <<<<< לא ינום ולא ישן שומר ישראל >>>>> חג-שמח! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

כלומר עפ"י תפיסתך אנחנו צריכים

אולי אפילו באמצעים של הנדסה גנטית ליצור זנים רבים (טיפוסים, סוגים, גזעים) של אנשים בעלי מגוון רחב של תכונות הסתגלותיות ע"מ שבבוא הזמן אחד או יותר מאלו יצליח להסתגל למציאות המורכבת. השאלה שהצגתי לראשונה היתה איך יראה האדם בעוד כמה דורות ובעקבות ריבוי רפי השכל והגוף בחברתינו (זאת בהנחה שלא תהיה התערבות של הנדסה גנטית או תאונה אקולוגית).

Grimsom

New member
אבולוציה מקרית

על פי תפישתי אנו צריכים להשתמש בטכנולוגיה העומדת לרשותנו על מנת לאפשר קיום למגוון הגדול ביותר האפשרי של סובייקטים אינדיבידואלים, תרבויות אנושיות, יצורים חיים ונישות אקולוגיות. בגלל שאני לא מאמין באפשרות למיצוי האמת בדעה אחת בלבד, ואני לא מאמין שניתן לייצר חברת בני תרבות מאובייקטים, אני לא מאמין בייצור מתוכנן של בני אדם (גם אם הוא מכוון לגיוון המערך הגנטי). אני מאמין גם בזכותה של המחלה והסטיה להתקיים "כי המה יירשו את הארץ" - הם הדלק המניע אותנו מקיפאון ואחדות. אני מוכן לקחת כסיכון שהארץ תמלא "רפי שכל וגוף" מחוסרי כוח - זה עדיף בעיני משלטון עריץ של הנורמלי והבריא.

אמיר96

New member
אני לא בטוח

מצוינות - ובמיוחד מצוינות מדעית טכנולוגית היא לדעתי תכונה שתמיד תהיה מאוד חיובית להשרדות. לדעתי אנחנו גם יכולים לחזות במידה רבה את הבעיות שתיתקל בהן האנושות, לפחות באופן כללי. תכונות חשובות אחרות לדעתי להשרדות הן: - תושיה, יכולת לחשוב לפי מצבים חדשים, ולא לפי סכימות חשיבה שהתאימו לעבר ואינן מתאימות יותר. - תכונות של אי אלימות

Lu Tze

New member
זו לא סמנטיקה, אלו שתי מילים שונות.

והנכים (סתם דוגמא) דווקא מאוד מתאימים לסביבה שלהם. אבל תן דוגמא. באיזו צורה אדם נכה לא מתאים לסביבה שלו, יותר מבנאדם בריא?

תראה.

אני לא רוצה לומר שהנכים לא מתאימים לסביבתם כי זה יוצר מיד קונוטציות גזעניות ואני בהחלט לא כזה ולכן אני חייב להדגיש שהשאלה שהיצגתי היא לצורך הדיון התיאורטי בלבד. ועכשיו לעניינינו. אילו לא היתה לנכה תמיכה של החברה הוא לא היה שורד וע"כ לפי שיטת החזק שורד (החזק = המתאים לסביבה) היו מקרי הנכות מתמעטים.

למעלה