החזיקו לנו אצבעות...

• פותח הנושא aneni
  • פורסם בתאריך

aneni

New member
החזיקו לנו אצבעות...

בכוונתי להתחיל מחר לתת לביתי את הטיפול בריטלין la .פוחדת מאוד מתופעות הלוואי ומתפללת שזה יסייע לנו . יש לנו חודש עד לעלייתה לכיתה א', הזמן קצר והמלאכה מרובה. הימים האחרונים הם פשוט קשים ללא נשוא. אני מקווה שאני לא מעמיסה על התרופה ציפיות יתר... אבל מרגישה כי ארסנל הפתרונות שלי כמו גם הכוחות שלי הולך ומתכלה. משערת שתראו אותי קצת יותר בפורום בימים הקרובים. ותודה לכל אלו שענו לי עד כה. אנני.

05 מיכל

New member
בהצלחה!

בואי כמה שיותר ותכעדכני - כך נוכל גם לעזור לך כמה שיותר.מה עוד אתם עושים חוץ מרטלין? האם קיבלתם הדרכת הורים?

aneni

New member
מיכל 05 ולשאלתך...

טרם קיבלתי הדרכת הורים ואני בהחלט מתכוונת למצוא מסגרת הולמת בהקדם האפשרי. במקביל, קראתי כל חומר כתוב בנדון . במהלך השנה ניסינו תוכנית לעיצוב התנהגות בגן (חובה) בסיוע הפסיכולוגית של הגן (וללא ריטלין) עבד מצוין למשך חודשיים. יציאה לחופשת פסח גרפה את כל הקלפים ולמעשה עם החזרה מהחופשה הייתה ריגרסיה לנקודת ההתחלה. הפסיכולוגית של הגן טענה כי יש שחיקה עצומה של ילדים בתוכניות עיצוב התנהגות כי הם משקיעים מאמץ מרוכז בכדי לעמוד בתנאים ובכללים שנקבעו וזה די צפוי שאחרי פרק זמן מסוים תהיה שחיקה ואפילו ריגרסיה. לצערי, הילדה שלי כבר ספוגת תחושת כשלונות מנסיונות חוזרים ונישנים (שלה) לשפר ולהשתפר, להיפך, פרקי הזמן שהיא מסוגלת לרכז מאמץ, קטנים עם הזמן...אדווח לכם בהמשך היום מה קורה. המון תודה אנני.

aneni

New member
המון תודה ...

אכן מתפללת שיהיה לנו בהצלחה. אני יודעת שהפעם עלי לקחת אויר .. בפעם אחרונה שניסינו את ה LA היה לפני חודשיים וחצי (היה ניסיון של יום אחד) ואז היו המון תופעות לוואי וכל כך נבהלתי מהן שלא נתתי יותר... זיוה יקרה, בהזדמנות זו רוצה להודות לך על שהכנסת את שאלתי לשרשור של ד"ר מנור. תשובותיה מאוד סייעו לי. ואגב, שאלת התמצאות ברזי הכתיבה בפורום, מדוע שאני מוסיפה הודעה , היא נבלעת איפשהו בעמוד ולא מופיעה למעלה ? בברכה, אנני.

zivadina

New member
הוספת הודעה בפורום

כאשר את מוסיפה תגובה, היא משתרשרת להודעה שאליה הגבת. כאשר את מוסיפה הודעה חדשה, היא צריכה להופיע בראש הפורום, אלא אם בראש הפורום נעוצה הודעה אחרת, ואז הודעתך תהיה אחריה. הודעה ראשית מסומנת בעגול כתום. תגובה מסומנת בעגול תכלת. אנחנו מבקשים לפתוח הודעה חדשה רק אם אין דיון בנושא דומה. הסיבה היא, שדף הפורום מתוכנת להכיל רק 15 הודעות חדשות (אבל המון תגובות), ואם מוסיפי הודעה חדשה, אזי ההודעה הכי ישנה עוברת לדף שאחרי הראשון, וכך לא רואים אותה.

בהצלחה ..ברוב המקרים

הכדור LA הוא ללא תופעות לוואי מקווה שגם לה הוא יתאים . אצלנו הבן אתמול חזר לקחת כדור אחרי הפסקה של חודש וחצי ולשמחתי לא היו לו תופעות לוואי. יום טוב לכולם

../images/Emo50.gif../images/Emo50.gif../images/Emo50.gif../images/Emo50.gif

אנני דבר ראשון לקחת הרבה אויר כי באמת הימים האלה קשים גם חם וגם חופש וגם אנחנו חסרי סבלנות שיהיה לכם הרבה בהצלחה אבל צריך לדעת שחייבים לקחת תוכנית הורים בכדי שהטיפול התרופתי יצליח נידמה לי שגם בעלון המצורף מזכירים שחייבים טיפולים נילווים אבל כרגע תני לכדור שבוע או שבועיים ניסיון ואח"כ תיפיני לקבל יעוץ מה את עושה בהמשך

ליאהה

New member
מנהסתם את כבר יודעת אבל

אל תתרגשי מתופעות הלוואי, הן עוברות אחרי שבוע לערך (בהנחה שהתרופה נצרכת) תצפי להתקפות של בכי (לא נעים בכלל) לתחושת ריחוף אבל זה עובר!!

aneni

New member
עברנו את היום הראשון ...

היו כאבי ראש (כשעה בערך לאחר נטילת הריטלין) נתתי אקמולי. הייתה "דברת", הזיעה קצת בכפות הידיים, בלעה רוק לעיתים קרובות (כנראה עקב יובש בפה) סירבה לאכול עד השעה 16.00 , אבל שתתה , סף הרגישות מאוד נמוך, בכי לעיתים קרובות , לא הבחנתי בשינויים מנטליים או התנהגותיים מרחיקי לכת...להיפך, לפעמים עקב הרגישות הגדולה היה נדמה לי שזה אפילו יותר קשה מכרגיל. כן היה שינוי בשפת הגוף. בתי הייתה הרבה יותר רגועה פיזית ועכשיו, מקווה שלא יהיו קשיי הירדמות בלילה , כי בדר"כ ממש אין לנו בעיה בתחום זה. האם זה המקסימום שנוכל להגיע עם התרופה? תודה על העידוד אנני

דליה.ד

New member
תגובה לתרופה

רוב תופעות הלוואי נעלמות תוך מספר ימים עד מספר שבועות. באם תבדקי כל תגובה בזכוכית מגדלת הילדה תהפוך זאת לכלי כנגד התרופה. יש כמובן להרגיע, לחבק ולתמוך אך לשמור על אמת מידה נכונה בהתייחסות. גם בני הגיב קצת בבכיינות וכאבי בטן שנעלמו תוך מספר ימים. כיום הוא מקבל את התרופה - בהצלחה - ללא שום תופעות לוואי.

למעלה