החזון של אולמרט

שמענו את דעותיו של הימין

קודם חשבתם שלא תהיה התנתקות. אחרי זה חשבתם שצפון השומרון לא יוכנע. אחרי זה חשבתם שאת עמונה לא יצליחו לפנות. אחרי זה חשבתם שהימין יקח את הבחירות. אחרי זה חשבתם שאת חברון לא יצליחו לפנות. עכשיו אתם חושבים שאת ההתכנסות לא יצליחו לעשות, יודעים מה? לפי הדוגמאות האחרות זה טוב שאתם חושבים ככה.

GreatGTM

New member
אתה יודע מה?

נחכה ונראה... אתה לא נשמע כמי שירד לעומק חדריו של הימין כדי לבדוק משהו. אתה מסתמך על מה שקרה אבללא על מה שהוביל לזה. האם הנסיבות יהיו דומות? מרבית תומכי הימין סבורים שלא. כששרון הצליח לפנות את עזה קרה משהו, שינוי מהותי, לפני השינוי הזה הפינוי יכל להתרחש, עכשיו לכל תומכי "התנגדות שקטה" והיו הרבה כאלה (כ-90% מהמתנגדים) אין שום הוכחות שזה עובד. אז כמה "מתפנים בשקט" אתה מתכוון למצוא הפעם? יהיו לך 10-20% מכלל התושבים אם תכלול את אלה שתמכו בהתכנסות בשביל הפיצויים.

באמת "נראה"...

אתה אומר בדיוק מה שאמרו לפני הבחירות, בדיוק מה שאמרו לפני פינוי עמונה ובדיוק מה שאמרו לפני 2 הפינויים מחברון... שאני אזכיר לך מה קרה אחרי כל פעם? באמת נראה לך שמזיז לי כמה יתפנו בשקט וכמה לא? כולם יפונו, הם לא ישלטו על המדי נה.

../images/Emo45.gif

הימין בהחלט חי בסרט אם הוא חושב שתסריט כזה לא אפשרי. אם הוא לא רוצה למצוא את עצמו עוד שנה- שנתיים בלי כל יש"ע כדאי שיתעורר ומהר. אחר כך הימין יגיד לעצמו איזה זה קרה? איפה היינו? הוא יבכה על חלב שנשפך, שאולי הייתה לו את ההזדמנות למנוע את זה. לצערי הימין שאנן מדי.

רוני13

New member
אני כאן!

חזרתי שזוף(נחשו למה...). אמ...אני באמת חושב שלא יוציאו לפועל את ההתכנסות כי אין לנו כסף! שאולמרט ינסה למצוא מאיפה לקחת כסף תמיד זה יגרום למהומות-אז במצבנו הכלכלי אין באפשרות המדינה לקיים עוד גירושים.

iRoNBaLLz

New member
גם אני חושב שהתרחיש שלך יקרה...רק

שהליכוד וישראל ביתנו לא ימהרו לעזור לאולמרט... הם יקפצו על המציאה של הכישלון של אולמרט וישתמשו בזה כדי לנגח אותו. אם סילבן שלום יהיה בהנהגת הליכוד אז אולי תיווצר פשרה.. עם נתניהו לא. ישראל ביתנו התנגדה מהתחלה לכמה סעיפים בהתנתקות אז תמיכה בה כשתצא לפועל לא נראית לי ריאלית, בטח לאחר ההשפלה ( מצד ישראל ביתנו ) במו"מ הקואליציוני. אגב כל הקיצבאות האלה לחרדים... הבנתי שזה יעלה משהו כמו מיליארד שקל למדינה.. חבל שהכסף הזה לא יגיע למערכת החינוך... אולמרט בסוף ישאר רק עם קדימה ( שלדעתי יווצרו בה מורדים כמו בליכוד.. אחרי הכל ההתכנסות היא מהלך שנוטה לשמאל בעוד שבקדימה יש אנשים שהם בשורשיהם ליכודניקים.. ) העבודה ( שגם תתפלג כי פרץ אידיוט ומנהיג גרוע ) מרצ, הגימלאים.. ואין לי מושג בקשר לערביות... התוכנית תוכל לעבור בקושי ( 62 בעד) עם כל קדימה, העבודה ומרצ יצביעו... אולמרט באימרתו הטיפשית והשחצנית לפני הבחירות "ניצחנו, השאלה היא בכמה" איבד לקדימה לדעתי משהו כמו 5-6 מנדטים שיעלו להם ביוקר בהוצאה לפועל של ההתכנסות.

שגיא 1991

New member
אני לא יודע מה זה האתר הזה

אבל זה אתר לדעתי של שקרים ועוד שקרים. אני מקווה שלא נדרדר לתקופת הסכמי אוסלו.

GreatGTM

New member
אני דווקא סומך עליו

לרוב החברה שם יודעים דברים 10 ימים לפני שאתה שומע על זה בערוצי התקשורת. יש להם איזו דרך ייחודית לעקוף את הצנזורה הצה"לית. אל תדאג, לאוסלו לא נחזור. אנחנו כבר במצב גרוע יותר...

שגיא 1991

New member
אנחנו במצב יותר טוב מאוסלו

אין עם מי לדבר, שמים גדר גומרים עניין. שינסו להיות יותר אנושיים ולהפסיק עם התחושה שאנחנו חייבים להם משהו גורלה של הגדר יהיה כגורל חומת ברלין. או שיש לך הצעות יותר טובות.

lithium1914

New member
מה אתה, בן 13?

"אני לא יודע מה זה האתר הזה...אבל זה אתר לדעתי של שקרים ועוד שקרים." אתה לא מכיר את האתר, אבל כבר טוען שהוא מלא שקרים. על-פי מה בדיוק? הלוגו המחריד?

סלוניק

New member
אם הוא לא מכיר אז הוא טוב בניחושים.

לדבקה באמת יש ניחוח של צהובון אקטואליה (לדוג', מי שזוכר את הכתבה על הפלישה הצפויה של ירדן לערב הסעודית לפני מס' שנים).

GreatGTM

New member
אבל

נניח ביום העצמאות גילו 2 מחבלים שמנסים להבריח נשק דרך הים. בדבקה זה היה כתוב כבר ביום העצמאות ואילו בעיתונים רק שבוע אח"כ. דבקה, כשהוקם, לפני שלוש שנים כמדומני, הוקם מקבוצה של יוצאי יחידות מודיעין בארץ כך שסביר להניח שהם משתמשים בקשרים שלהם ככה שהם בעצם "עוקפים" את דובר צה"ל ומסוגלים לחפור קצת יותר עמוק, כן, כמו צהובון. אבל החשיבות של העיתון היא בכך שהוא עוסק רק בביטחון והאנשים שם, שלטענתם, עד לפני כמה שנים עסקו בהגשת דו"חות מודיעיניים לממשלתינו נשמעים לי אמינים.

סלוניק

New member
היו להם הרבה שגיאות.

משעשעת במיוחד הייתה הכתבה שהפיק על ניסיון הטמנת המטען על מיכלית דלק בפי גלילות כאשר ציין אותה כ"הסחת דעת תקשורתית" שבכלל הייתה אירוע פלילי ולא לאומני, ואולם לאחר מס' חודשים כאשר נשכח הדבר שב בכתבה אחרת לציין את אותו אירוע כניסיון "מגה פיגוע" של ערפאת (בשילוב עם בן לאדן ואיראן משום מה). קשה לי לראות את דבקה כעיתון אמין בכל אופן. לומר שאלו אנשי מודיעין שמשיגים מידע ממקורות זה טוב ויפה, אבל כל עוד אי אפשר לבדוק אם המקורות מהימנים (כי הרי הם כביכול משיגים מידע סודי שאין לאיש אחר) זה ריק מתוכן, ובפעמים לא מעטות אפילו הגיע עד כדי מופרכות גמורה.

GreatGTM

New member
מה שאתה בעצם אומר זה

שככה זה במודיעין.... אבל בכתבה הזו הם רק נותנים פרשנות למצב הקיים ולעובדות שאנחנו מכירים. אתה היית צודק, במקרה הזה, אם העובדות היו לא מוכרות אבל הן כן. והמקור להן הוא העיתונים בארה"ב... לארה"ב אין כסף לשלם לנו על בנסיגה והניסיון מוכיח שהיא לא הייתה משלמת לו היה לה. אם כך, בנוסף לעובדה שברחוב הפלשתיני תופסים נסיגה כניצחון לטרור וכניעה של ישראל, במה ההתכנסות תשפר את ביטחונה של ישראל?

למעלה