החוש השישי ?

clairvoyance

New member
החוש השישי ?

היי כולם, אני לא יודעת אם הנושא כבר עלה בפורום. בכל אופן, יש לי כלב - בן 10 חודשים, חמוד, מת על אנשים, אבל יש בו קצת מרועה גרמני - ולכן הוא גם כלב שומר - מתריע בפני על כל מי שמגיע קרוב לפתח הדלת. כשהדלת נפתחת - הוא בדרך כלל קופץ משמחה על כל אורח שבא. לפני כמה ימים היה לי מקרה שונה - הגיעה אלי "מתרימה" - בבקשה שנתרום כסף לניתוח של בנה החולה. היא באה בלי שום קבלות, בלי שום חומר. היא לבדה. חשדנו שאולי מדובר במסוממת שמחפשת כסף, אבל תרמנו. מה שהפליא אותי - זה שבושי כל הזמן הזה נבח על אותה האישה. האם אתם חושבים שזה אומר משהו? הייתי צריכה להקשיב לקול הכלב שלי? מה דעתכם?

nikit1

New member
כלבים מרגישים אנשים "מוזרים"

הכלבה שלי שהיא גם מאד ידידותית וקופצת משמחה על כל אורח ונותנת לזרים ברחוב ללטף אותה נובחת על שיכורים ואנשים שנראים לה שונים מהרגיל- כמו חרדים (כן, כן, לפעמים זה מביך...), פעלים זרים ופעם גם על אשה מפחידה שניגשה אלי ברחוב באמצע הלילה. היא לא היתה שיכורה/ מסוממת,פשוט התנהגה משונה וכנאה שניקיטה שלי חשה שאני חוששת. לסיכום- הסיפור שלך מאד לא מפתיע, כלבים מרגישים מתי אנחנו חוששים/ לא מרגישים בנוח עם אנשים מסוימים.

צודקת בהחלט!!!../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif

מילה שלי לא אוהבת את הגנן כי הוא לא נקי מספיק... כך גם את מנקי הרחובות,את השכנה המשוגעת שלנו מלמעלה וגם תאילנדים היא לא מחבבת במיוחד ( אולי היא מפחדת להפוך לארוחה...) היא נובחת גם על שיכורים שיושבים בפארק השכונתי ומדיפים ריח חריף של אלכוהול... בקיצור-התופעה קיימת בהחלט! כלבים חשים בחריגות ומסתייגים ממנה...

**לילך**

New member
יכול להיות שזה נובע מריח מוזר?

לפי כל התיאורים שתיארתם ומקרים ששמעתי מידידים שלי שיש להם כלב גולדן ,הכלב נוהג לנבוח על אנשים "מוזרים" בעיקר מבחינת הריח שלהם. כשהלכתי איתם ועם הכלב לחוף הים ,הכלב הזה ,ג´וני ,שמתנהג בדרך כלל באדישות כלפי רוב העולם ומפחד (כמו שסיפרתי פעם) מחתלתול קטן ושחור ,התנפל פתאום בנביחות וריצה מהירה על אדם ,בעל מראה כהה שניקה את החוף. או שיכול להיות שהכלב מזהה עוד דברים מוזרים ,כמו התנהגות או מראה חריגים?

nikit1

New member
לא רק ריח-

הם מזהים גם מראה מוזר והתנהגות לא רגילה של בעליהם כלפי האדם המדובר

aloniki

New member
מקרה מוזר

לכלבתי היקרה שתוודה לחיים ארוכים יש הרגל מוזר היא מסוגלת להבחין באנשים החובשים פאה שמתי לב שהיא מידי פעם נובחת על אנשים מסויימים דבר שהיא לא נוהגת לעשות בדר"כ,ואיך עליתי על העיניין ? בחג פורים טיילתי איתה ברחבי העיר ולפתע היא החלה לנבוח על ילדה המחופשת לבילבי עם פאה ג´ינג´ית וצמות מתוחות ואז שמתי לב כי האנשים עליהם היא נובחת הם חובשי פאה. ועוד דבר מה ששמעתי שביהדות מאמינים שלכלב יש עוד חוש שאין לבני האדם יש להם את היכולת לראות את מלאך המוות או לפחות לחוש בנכחותו. כלבתי היקרה צוף מאוד מאוד אוהבת ילדים וכמובן שהילדים אוהבים אותה בכול יום בשעת צהריים קבועה היא מגיעה לחזית החצר שלנו וממתינה לאוטובוס שמוריד את הילדים מבי"הס והילדים באים אליה וזה אחר זה מלטפים אותה והיא ממש מתענגת מכך. שמתי לב כאשר היה עובר ילד מסויים היא הייתה מתחילה לנבוח וליהיות חסרת מנוחה עד שהילד היה יוצא מטווח ראייתה בתחילה לא הבנתי את פשר הדבר אך לימים הסתבר שאותו ילד היה חולה סרטן והוא נפטר לאחר זמן מה.

clairvoyance

New member
נשמע.. מפחיד קצת, אבל..

אני יודעת שמשתמשים בכלבי לברדור בגלל אותו חוש שלא מוכר לנו ממש - על מנת להתריע על התקף אפילפסיה כמה שעות טובות לפני שהאדם מקבל אותו. ושתבינו - אין שום מכשיר רפואי בעולם שהצליח לעשות זאת. לפי מה שקראתי רק מנחשים אבל לא ממש יודעים עדיין מה באמת הכלב מרגיש - שהוא יכול להתריע על התקף אפילפסיה. חשבו שזה הריח - אבל לא הצליחו לזהות שום חומר כימי שמופרש מהגוף בזמן ולפני ההתקף.. לפחות זה מה שזכור לי שקראתי. בכל אופן - זה באמת מדהים ומעניין..

gaia44

New member
לא רק התקפי אפילפסיה...

לפי מה שאני הבנתי, כלבים (לא בהכרח גולדנים) יכולים לחוש ולהרתיע מפני רעידות אדמה, התפרצויות של הרי געש ועוד תופעות טבע אחרות...

ויקי.ש.

New member
כשהפציצו את ראמללה

שלא כ"כ רחוקה מאיתנו, הכלבה שלי היתה חסרת מנוחה בערך שעה לפני תחילת ההתקפה למרות שבד"כ היא ישנה בשלווה

למעלה