החוק החדש האם פוגע??????

liatab1

New member
החוק החדש האם פוגע??????

בעקבות החוק החדש של מקצועות הבריאות האם תזונה קלינית חוקית , מסיימת שנה ראשונה וחוששת להרשם לשנה הבאה התחום מאוד מעניין אותי ואני מאוד נהנת ללמוד את הנושא. מכיוון שזו הסבה מקצועית ואני בונה על העתיד אשמח לשמוע האם החוק אינו פוגע בנו. עפ"י דברי המכללה שלי אין שום פגיעה בתחום אבל זה האינטרס שלהם מן הסתם. תודה מראש

ההגבלה היחידה שהחוק שעבר שם הוא

שלא תוכלי להציג את עצמך כדיאטנית אם את לא דיאטנית, ולא תוכלי להציג את עצמך כפיזיותרפיסטית אם את לא פיזיותרפיסטית וכו'. אין הגבלה על מה שאת יכולה לעשות באופן פרטי. סליחה על הבורות, מה ההבדל בין תזונאית קלינית לבין דיאטנית?

yoelnd

New member
לכל חוק יש יוצא מהכלל

היי כרגע המצב אינו מאפשר לך להמליץ על תזונה קלינית ובידיעה שאת לא עם רישיון ותואר. מאידך מי יבוא לבדוק - אכיפה אין מספיק תקנים לזה....... וכמובן שמהאגודה יושבים ומוצאים פיתרונות לכך ואולי יבוא יום ויהיה שת"פ עם הדיאטנייות. וכמובן שיהיה פרצות בחוק ברמה כזו או אחרת...... ובס"כ האינטרס הוא של כולם. לגבי ההבדל הוא: תזונאית זו שלמדה ולא ביצעה סטא'ז ודיאטנית היא שסיימה סטא'ז אחרי לפחות חצי שנה.

liatab1

New member
תיקון לגבי ההבדל בן תזונאית לדיאטנית

תזונאית קלינית טבעית לומדים במשך שלש שנים במכללות לרפואה משלימה ומקבלים כלים רבים ומגוונים לצורך טיפול בחולה הזקוק לתזונאית דיאטנית היא מישהי שלמדה באוניברסיטה מדעי התזונה ומכאן מוגדרת כדיאטנית כאשר עבורה יש הכרה מהמועצה להשכלה גבוהה לקבלת תואר ראשון וללומדים במכללות לרפואה משלימה אין תואר מהמועצה להשכלה גבוהה למרות שעובדים על זה מול הגורמים השונים. בנוסף גם התזונאים עשים סטאז' במהלך השנה השלישית בקליניקות שבמכללה ובקהילה. תודה על הענות של כולם

yoelnd

New member
השוואה קטנה ועובדות!!!

תזונאית קלינית (משלימה - טבעית) לומדת שלוש שנים מלאות יום יום במשך 3 שנים כמו החומר הנלמד או מספר השעות לתואר ראשון? מגישה עבודות ברמה אקדמית? נדרשת בידע לאנגלית? להמשיך???? אז נשים דברים על דיוקם: דיאטנית לומדת כמו תזונאית קלינית (לא טבעית ולא משלימה) אלא שלראשונה יש סטא'ז ולכן היא עם רישיון, ואילו התזונאית לא עשתה ויש לה תואר ללא רישיון! זה שהמכללות קראו למקצוע תזונאית קלינית טבעית זה מבלבל וכדי לא לפגוע בנטורופתים שלהם יש את אותו ידע ובתוספת מקצועות אחרים כמו צמחי מרפא, תמציות פרחי באך, תרפיית מגע אחד לפחות ובעצם ראייה הוליסטית רחבה יותר. ואם תרצו מקור לכך יש בפקולטה ברחובות את כל המידע!

0 אור 0

New member
זה בשלב הראשון

הבעיה היא שהניסוח של החוק הוא מאד כוללני ומאפשר לכל בעל אינטרס שיהיה עם היד על ההגה, מתי שיבוא לו , לקבוע תקנות שלמשל מגדירות שלעשות עיסוי לספורטאי או למישהו בשיקום מותר רק לפיזיותרפיסט (ואז פתאום כל המעסים הרפואיים ומעסי ספורט ואנשי טוינא ועוד כמה - אסור להם) או לקבוע תקנה שאסור לנטורופת להמליץ על תוספי מזון או על תפריט מוגדר , אלא רק לדיאטן, תזונאי, רופא. ומי יבדוק את זה? הבן אדם שעושה ביטוח מקצועי ולא יסכים לעשותו למי שפועל לא לפי החוק, החולה שבא לו לתבוע אותך על כך שהמלצת לו על תפריט ו"גילה" שאסור לך לעשות זאת ...

למעלה