החוקר שעקץ את בכירי המחאה הוקלט: "יאיר נתניהו היה לקוח, עשיתי טובה למשפחה" - I

certified.woke

Well-known member

החוקר שעקץ את בכירי המחאה הוקלט: "יאיר נתניהו היה לקוח, עשיתי טובה למשפחה"

במרכז: יאיר נתניהו. מימין למעלה ובכיוון השעון: אליעד שרגא, תמיר פרדו, אברהם לרר ורוני אלשיך

במרכז: יאיר נתניהו. מימין למעלה ובכיוון השעון: אליעד שרגא, תמיר פרדו, אברהם לרר ורוני אלשיך צילום: מוטי מילרוד, נעמה גרינבאום, מגד גוזני; עיצוב: אהרון ארליך
החוקר הפרטי אבי לרר, שבאפריל הוציא לפועל עוקץ נגד אליעד שרגא, רוני אלשיך ותמיר פרדו, הוקלט על ידי קולגה מזהה את יאיר נתניהו כ"לקוח לשעבר" ומסביר כי עשה "טובה" עבור משפחת נתניהו ועורכי דינה, שמהם לדבריו הוא מקבל עבודות. יאיר נתניהו: "פרסום בדיוני, כל קשר עם לרר היה רק אחרי פרסום המבצע נגד שרגא בערוץ 14"

גור מגידו

גור מגידו
לעקוב
06:11 • 12 בדצמבר 2025

הרחבה

תקציר הכתבה ב-135 מילים​

הפגישה בין החוקר הפרטי הישראלי־אמריקאי אבי לרר והקולגה האמריקאי שלו, אדם שעוסק במודיעין עסקי, התרחשה השבוע בבית קפה כשר בעיירה סאני איילס ביץ' שמצפון למיאמי שבפלורידה. השניים נפגשו כדי לדון במיזם עסקי מפוקפק. זה תקופה השניים מנסים למצוא קונה להקלטות משיחות שקיים לרר עם מי שהגדיר בפגישה כ"לקוח לשעבר" המתגורר אף הוא בפלורידה — בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו.
עוד בטרם הפגישה הפקיד לרר בידי הקולגה שלו הקלטה בת 20 שניות משיחה שקיים עם נתניהו הבן. בהקלטה הזו של יאיר נתניהו לא נאמר הרבה, אך היא משכנעת שאכן, החוקר הפרטי ובנו של ראש הממשלה מכירים זה את זה.
הקולגה עידכן את לרר בפגישה כי יש לו קונה להקלטה המלאה של בנו של ראש הממשלה בסכום של 50 אלף דולר. לרר דחה את ההצעה, בשל המחיר הלא גבוה מספיק. במהלך השיחה, סיפר לרר שעבד לא רק עבור נתניהו הבן, אלא גם למען האב — ושאת הגמול בעד העבודה בעבר קיבל מעורכי הדין של ראש הממשלה, בצורת הזמנות עבודה נוספות, עבור לקוחות נוספים.

יאיר נתניהו בזמן נאומו של בנימין נתניהו באום, בספטמבר. לרר: מעולם לא גביתי מיאיר נתניהו פני אחד בחיי

יאיר נתניהו בזמן נאומו של בנימין נתניהו באו"ם, בספטמבר. לרר: "מעולם לא גביתי מיאיר נתניהו פני אחד בחיי"; צילום: נועם גלאי

כתבות קשורות​

הפגישה הסתיימה ללא סיכום של ממש. בסופה הודלפה לידי TheMarker הקלטתה, כמו גם הקטע הקצר מהקלטת השיחה בין יאיר נתניהו לבין לרר.
עצם דבריו של לרר על יחסים מקצועיים בינו לבין עורכי דינו של נתניהו, וכן אמירתו שיאיר נתניהו הוא "לקוח לשעבר" שלו, מעניינים בעיקר משום שלרר הוביל ממש לפני כמה חודשים מבצע עוקץ מתוחכם נגד כמה מבכירי המחאה נגד הממשלה. בתגובה ל–TheMarker יאיר נתניהו מודה שהיה בקשר עם לרר, אך טוען שהכיר את לרר רק לאחר אותו מבצע, שאליו לטענתו לא היה לו כל קשר. עורכי הדין של נתניהו מכחישים כל קשר מקצועי עם לרר.

מלכודת לתנועה לאיכות השלטון​

באפריל האחרון פורסמו באולפן "הפטריוטים" של ערוץ 14 הקלטות ממבצע העוקץ שערך לרר נגד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, ונגד המולטי־מיליונר ברוך איבצ'ר, אחד מתורמיה של התנועה.
בהקלטות הללו נשמע שרגא מתנהל מול לרר בניסיון לרכוש ממנו בעשרות אלפי דולרים את מה שלרר תיאר בשיחות קודמות כהדלפת מסמכי חשבונות הבנק הזרים והסודיים של בני משפחת נתניהו: שרה, יאיר, אבנר והבת נועה. את המסמכים (שאת קיומם בדה מלבו במטרה להערים על אנשי המחאה) קיבל לכאורה לרר ממקור עלום. הוא טען כי הם כוללים יתרות של עשרות מיליוני דולרים, כולל כספים שמקורם ב"מדינה ערבית".
בשיאה של הפרשה המתין שרגא ללרר בחדר ישיבות במשרדו בתל אביב יחד עם מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך וראש המוסד לשעבר תמיר פרדו. שרגא זימן למקום את שני שועלי המודיעין הוותיקים כדי לעמוד על טיבו של לרר ועל טיב המסמכים שאותם אמור היה לכאורה לחשוף בפגישה.

אליעד שרגא, יור התנועה לאיכות השלטון. הקלטות השיחה בין שרגא לחוקר שימשו להוכחת כמה נדבכים מרכזיים בנרטיב הביביסטי המהודהד בערוץ 14

אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון. הקלטות השיחה בין שרגא לחוקר שימשו להוכחת כמה נדבכים מרכזיים בנרטיב הביביסטי המהודהד בערוץ 14; צילום: אורן בן חקון

אלא שלרר מעולם לא הגיע לפגישה המתוכננת, המסמכים לא היו ולא נבראו, והוא אפילו לא שהה בישראל בזמן שגרם לחבורה להאמין שחטף "רגליים קרות" בעודו עומד ברחוב, למרגלות בניין המשרדים במרכז תל אביב שבו מצוי משרדו של שרגא. המהלך כולו היה הונאה שמטרתה הייתה להקליט את שרגא ואיבצ'ר ולהדליף את ההקלטות לתקשורת כדי להבאיש את ריחם. זאת, כפי שאמר לרר בהקלטה הנחשפת כאן היום, כמעין "טובה" למשפחת נתניהו.
הקלטות השיחה בין שרגא לחוקר שימשו ל"הוכחת" כמה נדבכים מרכזיים בנרטיב הביביסטי המהודהד בערוץ 14. ראשית, הוכח לכאורה קיומם של "הכוחות האדירים", כפי שמכנה זאת ראש הממשלה נתניהו לעתים, הפועלים ברקע כדי "להפיל את שלטון הימין".
ההקלטות אכן מוכיחות את התנדבותו של איבצ'ר לשלם על המסמכים ואת התגייסותם של התנועה לאיכות השלטון, פרדו ואלשיך לטובת המאמץ לברר את הטענות של לרר. אם מתעלמים מהעובדה שהחבורה הנכבדה שוכנעה שהיא עומדת לחשוף שחיתות בקנה מידה אדיר, זו אכן הצצה לדרך פעולתה של "החונטה של הדיפ־סטייט", כפי שהציג זאת ינון מגל באולפן "הפטריוטים".
בשולי הדברים הושגו עוד כמה "הישגים", המתבססים בעיקר על דרך הצגת הדברים באולפן. תכתובת בין לרר לשרגא, לאחר הפגישה שהתבטלה, גילתה שלרר ביקש לקבל כספים במזומן כדי להימנע מתשלום מסים. במענה למסרון שכלל את הדרישה הזו, ועוד רשימת דרישות ארוכה נוספת, השיב שרגא במילים "סבבה, אני מבין שאתה לא בארץ עכשיו".
מגל הציג בתוכניתו את ה"סבבה" תוך דילוג על המשך המשפט, כהוכחה חותכת לכאורה לכך ששרגא שיתף פעולה עם ניסיון של לרר להעלים מס ולהלבין הון.
חלק אחר בהקלטה התיימר להוכיח כביכול קשר אסור וחשאי בין שרגא לנשיא בית המשפט העליון יצחק עמית. שרגא הוקלט אומר שכאשר יקבל את המסמכים ילך איתם "ישר ליועצת המשפטית לממשלה ולנשיא בית המשפט העליון". לקהל הצופים של ערוץ 14 סופר שהדבר מוכיח ששרגא מקיים קשר ישיר ובלתי־חוקי עם עמית. איש באולפן לא העלה את האפשרות שדברי שרגא על מסירת המסמכים לנשיא העליון משמעותם שהוא יגיש אותם בעתירה כלשהי לבית המשפט, כפי שעושה התנועה שהוא עומד בראשה חדשות לבקרים.

השידור בפטריוטים שבו הוצגה ההקלטה. ינון מגל חרץ שהתכתובת מעידה על מעשה פלילי

certified.woke

Well-known member

החוקר שעקץ את בכירי המחאה הוקלט: "יאיר נתניהו היה לקוח, עשיתי טובה למשפחה" - II​

אין חולק על כך שלרר המציא את המסמכים הבנקאיים שבלב הפרשה המוזרה כחלק מפח שטמן לשרגא ולשותפיו. כפי שפורסם ב–TheMarker במאי, על הדרך לרר אפילו הצליח לחלוב מאיבצ'ר 25 אלף דולר ששימשו מקדמה על חשבון רכישת המסמכים המומצאים והחזר הוצאות לטיסה שעליה מעולם לא עלה, לישראל. את הכספים לא השיב עד כה.
קורבנות העוקץ, שרגא ואיבצ'ר, שאלו את עצמם מה הניע את לרר ליזום את המבצע, אם גורם כלשהו שילם לו על היוזמה, ואם העובדה שהחוקר שהערים עליהם מתגורר בקרבת מקום מגוריו של יאיר נתניהו במיאמי היא רק צירוף מקרים. את התשובות של לרר לשאלות הללו, יוכלו לשמוע כעת מפיו שלו עצמו.

התמורה: "מעורכי הדין של נתניהו"​

בשבועות שלאחר פרסום ההקלטות בערוץ 14 ופרסום הכתבה ב–TheMarker, שסיפרה על מבצע ההונאה שעמד מאחוריהן, נוצר קשר בין לרר לבין הקולגה האמריקאי החדש שלו, אדם שעיסוקו בתחום המודיעין העסקי.
השניים חיפשו יחד כמה אפיקי שיתוף פעולה מקצועיים. אחד מהם היה למכור את "הלקוח לשעבר" יאיר נתניהו למתנגדי שלטונו של אביו. תמורת הסכום המתאים, לרר גילה לכך נכונות.
בפגישה דן לרר במכירת סרטוני וידאו שנוגעים ליאיר נתניהו, ואגב זאת התייחס ליחסיו עם "הלקוח לשעבר": "אבל בסיטואציה הזאת, יאיר הוא הלקוח?", שאל הקולגה. לרר השיב בתחילה כי "יאיר הוא לא הלקוח שלי". "אבל הוא היה לקוח שלך בעבר?", נשאל לרר. "הוא היה, אבל הוא לא נורמלי, הלוואי שהיה מקשיב"
הקולגה ביקש מלרר הוכחה שאכן יש בידיו הקלטות של נתניהו הבן. לרר הפקיד בידיו את ה"דוגמית" בת 20 השניות, כדי שיוכל להציג אותה ללקוחות פוטנציאלים. בקטע הקצר, יאיר נתניהו לא אומר הרבה. הוא בעיקר מפציר בלרר להעביר לו מידע מסוים בשיחת וואטסאפ, כי אינו מעוניין להמתין לפגישה אישית עמו. "אה, אתה יודע, יש לנו קו מאובטח פה בוואטסאפ, זה מוצפן מקצה לקצה. יש מצב... אתה לא, אתה לא יכול להגיד לי?... יש לי בעיה של חרדות, של התקפי חרדה ואתה יודע, חוסר ידיעה זה... אתה מטריף אותי", נשמע יאיר נתניהו אומר בהקלטה. בין לבין נשמע לרר מנסה להשחיל משפט, ללא הצלחה: "בוא אני אסביר לך", הוא חוזר ואומר.
ההקלטה הקצרה בין נתניהו הבן לבין החוקר אמנם מותירה מקום לעמימות באשר לטיב מערכת היחסים בין השניים ונסיבות השיחה, אך הקלטת הפגישה בין הקולגה של לרר לבין לרר מספרת סיפור ברור הרבה יותר לגבי השאלה עבור מי פעל לרר בעבר — על פי גרסתו.
בתחילת הפגישה דן לרר במכירת סרטוני וידאו מסוימים שנוגעים ליאיר נתניהו, ואגב זאת התייחס ליחסיו עם "הלקוח לשעבר": "אבל בסיטואציה הזאת, יאיר הוא הלקוח?", שאל הקולגה. לרר השיב בתחילה כי "יאיר הוא לא הלקוח שלי". "אבל הוא היה לקוח שלך בעבר?", נשאל לרר. "הוא היה, אבל הוא לא נורמלי, הלוואי שהיה מקשיב".
"אז אם הוא כבר לא לקוח, מה האינטרס שלך?", שואל הקולגה. לרר השיב: "יש לי מישהו שמעוניין לקנות את הסרטונים הספציפיים האלה. הוא לא משרת את הצד של נתניהו", אמר. "הזדמנות שווה", אמר בן שיחו של לרר, כמתבדח על הנאמנות הכפולה של לרר.
בהמשך אמר הקולגה ללרר כי בידיו קונה שמעוניין לקנות את מלוא הקלטת השיחה בין לרר לבין נתניהו הבן ב–50 אלף דולר. לרר השיב שהוא לא בטוח שהסכום הזה מצדיק את הנזק למוניטין שלו: "זו שאלה אם אני רוצה לעשות את זה כי הקול שלי שם... זה יפגע בקריירה שלי... הוא (יאיר נתניהו; ג"מ) ידע שזה אני והקול שלי שם. זה קצת מסובך".
בהמשך השיחה אמר לרר שלא קיבל כסף על שירותי העבר שהעניק לדבריו למשפחת נתניהו. מבחינתו, הוא מסביר, זה סוג של "טובה", שהוא מרעיף על משפחת נתניהו, ובתמורה מקבל עבודות אחרות מעורכי דינם.
"מעולם לא גביתי מיאיר נתניהו פני אחד בחיי", אומר לרר.
"אבל אנשים אחרים שילמו עבורו?", שאל הקולגה.
"לא", עונה לרר.
הקולגה: "אז למה עשית את זה?"
לרר: "למען אבא שלו, למען עורכי הדין של האבא שלו, עבור המשפחה... זה לא תשלום, אני עושה טובה, אין בזה כלום... אני, אני מקבל עבודות אחרות דרכם, זה לא כמו ש..."
הקולגה: "זה עדיין סוג של תשלום".
"זה כן", אישר לרר, ומשם נדדה השיחה למקומות אחרים.

הקולגה של לרר, ששמו שמור במערכת TheMarker, טען בשיחה עמנו כי "נדהם מהנאמנות הכפולה של אבי לרר" ולכן החליט "להפוך את העניין לציבורי". הוא הוסיף כי"אשמח להעיד על המקרה בכל הליך משפטי בעניין ומטעם כל צד, ככל שאתבקש".
עורך דינו של יאיר נתניהו, אריאל חור־נזרי, מסר: "הפרסום שקרי, חסר בסיס עובדתי, בדיוני ונועד לפגוע מסיבות פסולות פוליטיות, תוך הצגת שקר כעובדה. מדובר במעשה העולה לכדי לשון הרע ברף החמור ביותר הקיים בחוק. מרשי לא היה לקוח מעולם של מר אבי לרר ואף לא הכיר את מר לרר לפני הפרסום בערוץ 14 בעניין אליעד שרגא. מרשי מעולם לא פגש את מר לרר ומעולם לא העסיק את מר לרר בשום צורה ודרך. כל הקשר שהיה למרשי עם מר לרר היה לאחר הפרסום בערוץ 14, והוא נבע מכך שמר לרר הציג מצג שלפיו יש לו חומרים בעניינו של מרשי. מר לרר מעולם לא קיבל שום תמורה ובוודאי שלא תמורה בצורה של עבודות מעורכי דינו של ראש הממשלה או מכל גורם אחר. אם הכתבה תפורסם, תוגש נגדכם תביעת לשון הרע על סך שלא יפחת ממיליון שקל, לא כולל שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט".
דוברו של בנימין נתניהו מסר בשמם של פרקליטי ראש הממשלה: "מדובר בשקר מוחלט. איש מפרקליטי ראש הממשלה מעולם לא סידר איזושהי עבודה למר לרר".
מטעמו של בנימין נתניהו לא נמסרה תגובה, וכך גם מטעמו של לרר.

jackie111

Well-known member
מוזר מאד שאותה כתבה פורסמה באותו עיתון ב23/05/25.
מעניין להשוות בנוסח.

למעלה