החוקה נוסח תומר!

החוקה נוסח תומר!

אז ככה כדי להתענג על הדמוקרטיה ביל החורים שבה פיתחתי צורת ממשל חדשה! =) והיא כזאת! יש 3 סוגי אזרח במדינה! אזרח סוג א´ סוג ב´ וסוג ג´ אזרח סוג א´:אחד שנולד בארץ! ו2 דורות לפני גם נולדו בארץ! הוא שירת או 3 שנםי בצבא או 3 שנים בהתנדבות לקהילה!, אין לו עבר פלילי! והוא משלם מיסים לקהילה כמו שצריך! היתרונות:אפשר להבחר לממשל או להצביע! נהנה גם משירותי קהילה! אזרח סוג ב´:אחד שנולד בארץ או לא נולד בארץ או שהוא לא 2 דורות בארץ! הוא שירת או 3 שנים צבצא או 3 שנים בהתנדבות לקהילה! יש לו עבר פלילי קל! והוא משלם מיסים ונהנה מחלק משירותי הקהילה! אבל לא יכול להבחר לבחור או להבחר!והוא נתון תחת מעקב חלקי! אזרח סוג ג´:אחד שלא נולד בארץ או ביצא פשע חמור! כמו רצח הוא לא משרת בצבא או בהתנדבות ולא מקבל שירותי קהילה ולא יכול לצביע או להבחר! והוא נתון תחת מעקב סדיר! זה שיטת הדמוקרטיה שלי! יש חוקים שמעוגנים בחוק שאי אפשר לבטלם! שזה אומר שככה לא יהיה אפשרות שזה ישתנה אי פעם! ככה אפשר לחיות נומלי במדינה שלנו עם דמוקרטיה סדירה! בלי הערבים או כל דבר אחר!

זה שיפור לדמוקרטיה!

זה מה שנקרא היתרונות בדמוקרטיה עם היתרנות שבדקטטורה!

resh0

New member
דמוקרטיה = שוויון.

יכול להיות אך ורק סוג אחד של אזרחות. אבל... מדינה יכולה לקבוע מיהו זה הזכאי להחשב אזרח במדינתם! אכן החוקה צריכה להכיל קריטריונים ברורים המונעים מכאלו שאינם תורמים בנשיאת הנטל הבטחוני/כלכלי ו/או המשתייכים לקבוצה שעויינת את המדינה, מלקבל את תעודת האזרחות. הגיוני ביותר שקבוצות אלו לא תוכלנה להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות במדינה, כלומר למנוע מהם את הזכות לבחור ולהבחר. בפועל קשה מאוד לשלול ממישהו משהו ומכאן שיש להפנות את המאמצים כלפי מצטרפים חדשים. 1. כל בוגר/ת המגיע לגיל 18 יחוייב בשירות מלא בצה"ל, עפ"י צרכי צה"ל, כאשר יהיו קריטריונים ברורים לסף גיוס. השרות בצה"ל יהיה בשכר, שכר מכובד הגבוה מזה הממוצע במשק. אחד/אחת שמטעמיו הוא יבקש שלא לשרת בצה"ל, יש להתחשב בבקשתו ולאפשר לו שלא לשרת. אבל... אחד כזה יהיה זכאי לתעודת "תושב ארעי", כאשר ההבדל בין "אזרח" לבין "תושב ארעי", יהיה הזכות לבחור ולהבחר. אחד שיעדיף שלא לשרת, ינוכה ממנו מדי חודש כ- 20% משכרו ככופר בעבור אי שרותו בסדיר ובמילואים וזאת עד לסכום כולל של כ 200000 ש"ח. הכסף הזה ישמש לתשלום שכרם של אלו שכן משרתים. אחד/אחת שתוך 10 שנים לא יגיע לסכום הזה, יפסיד גם את זכויותיו בביטוח לאומי וביטוח בריאות ממלכתי. 2. ישונה חוק השבות ויהיה הוא עפ"י קריטריונים ברורים שלא בהכרח חופפים עם דעת ההלכה. עולה חדש לא יקבל אזרחות אוטומאטית!!!! כל אחד שמעוניין יהיה לעשות עליה ויימצא כעונה על הקריטריונים, יהיה עליו לעבור קורסים בנושא השפה העברית, הסטוריה של עם ישראל ומעט מורשת יהודית. לאחר שעבר את אלו יורשה לעלות ולקבל תעודת "תושב ארעי" וזאת למשך 5 שנים. לאחר כ- 3 שנים יוכל העולה לגשת למבחנים נוספים שייחיבו הוכחת שליטה טובה יותר בשפה והוכחת קליטה בשוק העבודה. אם יעמוד במבחנים, יהיה הוא/זכאי לקבל תעודת אזרחות מלאה. 3. פושעים: כל אחד שימצא אשם בדין ויישלח לתקופת מאסר, תשלל ממנו האזרחות אוטומאטית לטובת תעודת "תושב ארעי" וזאת לתקופה של עד סיום תקופת מאסרו בתוספת כפליים התקופה בא שהה במאסר. 4. צרכני סמים: כל אחד/אחת שימצאו אשמים בדין באחזקה/שימוש/סחר בסמים, תשלל ממנו תעודת הזהות לתובת תעודת "תושב ארעי" למשך 10 שנים, בלי קשר לשלילה עקב מאסר. זאת תהיה דמוקרטיה מושלמת! כל אחד יוכל לבחור את עתידו בעצמו. את זכויותיו וגם את חובותיו. בלי הבדל דת, גזע ומין.

2 תיקונים!

1)לדעתי אפשר להוסיף גם התנדבות לקהילה! במקום להתיגס לצה"ל אתה יודע יש אזרחים כמו נכים או אחרים שלא יוכלו לשרת! 2)בונגע לסמים הגזמת עם העונש! לדתעי אפשר לקצר תעונש לכך שעד שהאזרח לא נמצא נקי מסמים ועבר טיפול מונע סמים בעתיד ומוסיפים לו עוד שנה כמבחן עד אז הוא אזרח סוג ב´ כי זה יהיה הכי הוגן! 3)אפשר להוסיף עוד משהו! בכך שיעשו הבדל מדת ומדינה! שיהיה חוקה אבל הדת תישאר אבל לא תשפיע על אורך החיים אבל כל אזרח מחוייב לקיים פעם בשנה מפגש עם הרב אזורי לשיחה! ככה לפחות הוא יהיה מחובר איך שהוא לדת !

resh0

New member
מקבל את הסעיף הראשון.

בכוונה ציינתי בהודעתי: "סף גיוס", כי ברור שישנם כאלו שאינם מסוגלים לשרת מטעמים בריאותיים. עבורם תקווה וועדה איזה סוג של שרות למדינה (אם בכלל) ייחויבו הם לבצע. 2. בקשר לסמים לא הגזמתי! הייתי אפילו מחמיר ומונע מכאלו מלשמש במשרות ציבוריות, להחזיק רשיון נשק ורשיון נהיגה. אחד שסבור יהיה ש"יצא מזה" טוטאלית, יוכל הוא להגיש בקשה והנושא ייבדק אינדיבידואלית בוועדה מיוחדת שתוקם. 3. שרותי הדת במדינה ישולבו בחוק תוך קביעת קריטריונים ברורים ונטולים תוקף ביצועי עצמאי. לא רשתות חינוך נפרדות, אפילו משגיחי כשרות יוכלו להיות חילונים... אולי חילוניות. היות ודת ואמונה הוא נושא אינדיוידואלי, אין לחייב מפגשים עם רבנים למיניהם. מי שירגיש צורך, הדלת תהיה פתוחה.

בסדר מקבל תתיקונים אבל יש עוד כמה

דברים! אני בעד להקים משרה חשאית שתבדוק שחיטויות במדינה ובכלל כמו הסטניסלבה עם אני לא טועה שפעלה שתקופת סטלין! היא תדאג שלא יהיה איום על השלטון או על דמות חשובה! אני יודע שזה נוגד תדמוקרטיה אבל תשמע זה יתן לנו ראש שקט!!! דבר נוסף אני מקווה שמה שרשמתי בהתחלה גם יהיה מישום!!! ודובר נוסף אסור לתת שום מונפול לאף גורם!!!! חשובבבבבבב שזה יקרה!

resh0

New member
תיקונים:

אין טעם ליחידה שכזאת כי ברור שגם היא תהיה נגועה בשחיתויות... יש חוק, יש משטרה, יש בתי משפט, יש מאסר... צריך מעט לשפץ את החוקים ואת עונשי המינימום, כך שההרתעה תגדל. זה אמור להספיק. לגבי מונופולים: ישנם תשתיות הקשורות לבטחון המדינה שחייבות להשאר מונופול הנשלט ברוב מנייות ע"י המדינה. צה"ל, חברת החשמל, מקורות, רשות הנמלים, תעשיה צבאית, בתי זיקוק. מהכרותי את הנושא אוכל להגיד לך שהפרטתם של תשתיות אלו, יהיה בהם רב הנזק על התועלת. המונופולים הגדולים שיש לפרק לגזרים הם שוק התקשורת והבנקאות.

יודע מה תיקון נוסף וסיימנו!

צריך לדאוג לבעיית האבטלה! צריך לוודא שלא היו אנשםי שיתנו להם אופציות עבודה ויגיבו אליהם בשלילה זאת אומרת כמו קלבנות ודברים כמו אלו צריך לעלות את שכר המינימום ולדאוג שכל אחד יעבדו במה שמתאים לו אפילו שזה לא נוח לו כי הוא מובטל ואין מה לעשות! ועם זקוקים לפועלים אז הוא הייה פועל כמה חודשים! ובנסוף לכך צריך להוסיף חיונך חינם! ובאמת חינם! וחובה עד כיתה יב צריך לדאוג שיהיה השכלה לכל אחד ושלכל אחד יהיה לפחות מקצוע אחד שהוא ישלוט בו טוב! אלב ממש טוב! לא פחות ממוצע 95! וזהו עכשיו איך נקים כזאת חוקה במדינה שלנו?

resh0

New member
לא יילך.

זה לא "בעיית האבטלה", אלא "בעיית המובטלים". ישנם מובטלים שעבדו במשך זמן לא מבוטל, היו עובדים מצויינים ושלמו מדי חודש כסף לקופה מיוחדת שתתמוך בהם, היה ויגיעו ליום העצוב בו הם מפוטרים. בכאלו אתה לא יכול לפגוע!!!!! ואם המקצוע אותו רכשו אינו מתאים לכלכלה העכשוית, אז הם אלו המועדפים לביצועה של תכנית להסבה מקצועית על חשבון המדינה. רובם המכריע של המובטלים הם כאלו חסרי מקצוע ובחלקם הלא קטן, גם חסרי פוטנציאל ללמד אותם מקצוע המתאים לדרישות העבודה של שוק העבודה העכשוי. היות וברור שישראל לא תחזור לכלכלה בה ישנם מפעלים ממשלתיים והיות ואף יזם לא יקים מפעל שיעסיק כאלו עובדים מכיוון שיראה מהם רק הפסדים, צריך להשלים עם העובדה כי עבור המובטלים האלו פשוט אין פתרון!!!!!! המצב יחמיר אם תעלה את שכר המינימום! חלקם הלא קטן של המובטלים גדלו על תורת ה"מגיע לי". מגיע לי עבודה בשכר גבוה, רצוי במשרת ניהול...למרות שאין לי מקצוע. "יש כאלו, למה אני לא?" זאת ה"תורה" אותה צריך לחסל ואת זה ניתן לעשות אך ורק באמצעות חינוך מגיל צעיר!!! מגיל צעיר להראות לתלמידים את המובטלים האומללים ולהחדיר בהם פעם אחר פעם, שאם רצונם לא להיות במצב הזה, מוטב שישקיעו בלימודים שיביאו להם מקצוע ממנו יוכלו להתפרנס בעתיד בכבוד. באשר לחינוך: מערכת החינוך הנוכחית רקובה מין היסוד עד כדי-כך שלא ניתן לבצע בה רפורמות! מיליארד וחצי נעלמו להם בתוך המערכת ולא מצליחים לעלות על על עקבותיהם...אתה תופס את גודל הריקבון??? וזה מעבר לכשלון לחינוך לסובלנות והכוונת הבוגרים ללימודים גבוהים שמתאימים לשוק העבודה בישראל. תחשוב שמעל למחצית הלומדים לימודים גבוהים, לומדים כאלו מקצועות שעם קבלת התעודה, יבואו הם להתדפק על דלתות לשכת העבודה כדי לחתום... צריך לפרק את מערכת החינוך הנוכחית ולהחליפה באחת חדשה!!!!!! קריטריונים אחרים, יעדים חדשים, מורים חדשים, מנהלים חדשים, שיטות חדשניות!!! סולמות שכר חדשים למורים שכו-לם יהיו מצטיינים!!! אבל במדינתנו לא ניתן לבצע תהליכים כאלו בין יום ולכן יש בראשית להקים את מערכת החינוך החדשה ולקלוט אליה מורים מצטיינים ולאט לאט לגרום למצב בו המערכת החדשה תחליף את הנוכחית הכושלת. הדרך היחידה להגיע למצב בו שנינו רוצים היא לשכנע יותר ויותר אזרחים כי זאת הדרך הנכונה. עד שמפלגה מסויימת תאמץ את הקווים הללו ובה נתמוך בבחירות בתקווה שתזכה לרוב ואכן תייסם את המדיניות שבגללה היא נשלחה את התחום הביצועי. לצערי, אין קיצורי דרך.

שרוף

New member
תשתדל להבא כשאתה כותב

להיות אחרי ההשפעה של הסם ולא בשיא הסוטול כי אי אפשר לעזאזל להבין מה אתה רוצה מהחיים שלנו.

איזה סמים? אני לא נוגע לא בסמים

לא באלכוהל! לא מעשן! אין לי קעקוע ולא עגיל! אני איך אומרים ילד אשכנזי טוב!

שרוף

New member
השתמשתי בסמים בפאראפרזה.

אתה כנראה מסומם שמאלני טיבעי. אתה פשוט מכונה מקולקלת מבית היוצר של השמאל. אתה מכונה מוכת תעמולה אנטי ציונית.

פחחחחחחחח

אז ככה תקשיב לזה! אני בכלל בעד שינוי או ליכוד! אני לא סובל תשמאל!!! ואני לא סובל תערבים!!! אני לא סובל תחרדים!!! ואני נגד הסכמי אוסלו!!! ואני בעד לרצוח שפיקוד של אשף!!! מה תאמר על זה?

שרוף

New member
אמרת ליכוד אמרת הכל.

מה שונה הליכוד מהעבודה? רק שינוי קטו אחד. הליכוד נותן לשס לגנוב חפשי חפשי.

למעלה