החופים שלנו!?

siviva

New member
החופים שלנו!?

...עובדי ק.צ.א.א בחוף הפרטי שלהם נהנים מהשקט ומהרוגע, תושבים מיוחסים. כי באילת, ממש כמו באילת, יש כאלה ששווים יותר. אז לבתי המלון האילתים לא יכולים להיכנס, לחוף ק.צ.א.א גם לא, בעלי העסקים שכחו מההנחות בקיץ ולך תתקרר איתם..... שפוי זמני מאת: ראובן זלץ "ערב ערב באילת" גיליון: 2141

siviva

New member
חכמת שאילת השאלות

ה'בעיה' שלי יש עם העניין הוא אופי ניצול חופי הארץ בכלל ובאילת כפרט. אזור החוף הוא משאב מוגבל והרצון שלי הוא שיעשה בו שימוש מושכל ככל הניתן, עם השארתו ב'בעלות ציבורית' ככל שניתן. כלומר - השארת כמה שיותר חופים עם כניסה חופשית. השאלה המרכזית היא נחיצותה של ק.צ.א.א. היום, במתכונתה הנוכחית. כמו נחיצות הנמל האזרחי, הצבאי, המעגן ועוד. מה שמעניין אותי הוא לא צרות עין על הנאת עובדי ק.צ.א.א. מהחוף (זו משנתם של אחרים), רק שאיפה לתכנון הנכון ביותר ולניהול הנכון ביותר של נכסי הציבור. והשאלה - האם המיקום, גודל השטח ואופי הניהול של שטחי ק.צ.א.א. הם אכן היעילים ביותר לדעתך? (יעילים לכלל התושבים ולא רק לעובדיה)

Boaz RL

New member
יופי סביבה . שאלה מצויינת .

אם מנטרלים את צרות העין ,ההשתלחות וההתלהמות נוסח זלץ , הדיון ענייני יותר. עקרונית אני חושב כמוך . מה שיותר חופים ושטחים פתוחים לציבור . מצד שני על מנת שניתן יהיה לקיים חיים מודרנים וחיים בכלל יש לחברה צרכים . למשל צרכי בטחון . יש חוף בעתלית שאני לא יכול להכנס אליו כי הוא של יחידה צבאית . למשל חשמל . יש חוף בחדרה ובאשקלון שאני לא יכול להכנס אליו כי יש שם תחנות כח . האם החופים הללו הם פחות "שלי" בגלל זה ? לדעתי לא . הם "שלי" רק שהמדינה עושה בהם שימוש לטובת הבטחון שלי ולייצר לי חשמל . לצורך פעילות זו המדינה לא יכולה לתת לי גישה לחופים אלו . נקודתית לגבי ק.צ.א.א . – כל מדינה מנסה לנצל את המשאבים הטבעים שלה ואת יתרונה היחסי . לצערנו משאבים טבעיים אין לנו בשפע . אחד היתרונות היחסיים שלנו הוא מיקומנו הגיאוגרפי . זה היה יתרון אדיר בשנות השישים והשבעים כשאירופה וישראל היו "צמאות" לדלק מהמפרץ , התעלה היתה סגורה , ומקור הדלק הכמעט בלעדי היה המפרץ . מאז השתנה המצב הגיאופוליטי . גילו נפט בים הצפוני ובברית המועצות לשעבר . אם ק.צ.א.א. לא היתה קיימת כיום ספק אם היו מקימים אותה . אבל היא קיימת . הפוטנציאל קיים . ויש סכוי שיחזור היתרון היחסי שהיה לק.צ.א.א. להקים מפעל כמו ק.צ.א.א. זו השקעה גדולה בכלל וגם יחסית להשקעה בשימורו בכושר תפעולי . לכן לדעתי לא ממהרים לפרק . ובצדק .

השאלה אם צריך לעשות אחרת

לדעתי, לנוכח פעילותה המועטה מאוד של קצא"א, ובייחוד לאור העובדה שרציף אחד מבין השניים אינו פעיל שנים ארוכות (למיטב ידיעתי, אלא אם כן אני טועה), סירובה של קצא"א לפנות חלקי חוף לטובת הציבור מכעיס מאוד. הרי אין צורך כיום בשטח החוף הענק הזה, ובהחלט ניתן לפתוח חלק ממנו לחוף ציבורי, תוך גידור ושמירה על המתקנים הפעילים. ואם בעתיד הבלתי נראה לעין, שיכול להיות עוד 10 שנים, 20 30 (או לעולם לא) יקום צורך מחודש בשטח הציבורי, תמיד ניתן יהיה להחזירק המצב לקדמותו. כצולל, מכעיסה אותי במיוחד הנקודה שקצא"א מסרבים בכל תוקף לאפשר צלילה באתרים היפהפיים שם, בנימוק "בטחוני". ובכן, שטויות במיץ. לפני כשנתיים ניסיתי ליזום מהלך שיאפשר צלילה מודרכת בקצא"א. הצעתי להם מתכונת דומה לזו הנהוגה בגנים היפניים: צלילות מודרכות בלבד, עם כניסה מהים על גבי סירה, בתאום מוקדם איתם. אופרציה קלה, הנשלטת במאה אחוז ומבטיחה כי לא יהיו צלילות פרטיות בהן צוללים ישוטטו בין הצינורות והמתקנים ללא בקרה. אך הם סרבו לכל הצעה, ואף לא היו מוכנים לשקול את הנושא. זה מעצבן!! הנימוק הבטחוני הוא אמתלה בה התעטפו בכדי למנוע כל שינוי בסטטוס קוו הקיים, וזה בהחלט על חשבוני, באחד מציבור הלא מיוחסים. מדוע "לא מיוחסים"? כיון שחברי, להם מכרים העובדים בקצא"א, צוללים שם מתי שהם רוצים!! לסיכום, ניתן בהחלט למצוא פתרונות שיספקו את צרכי הציבור מחד וישמרו על האינטרסים של קצא"א מאידך, אך קצא"א צריכים להבין זאת ולא להתחפר בקבעון ובקפאון.

ולדוגמה - ראה "זיהום ים"

זיהום ים אף הם הפקיעו לצרכיהם פיסת חוף, לצורך מעגן לסירותיהם ופריסת ציוד מהירה לים במקרי זיהום, אך הם עשו זאת בצמצום ובכל זאת בלא לפגוע בתיפקודם. דוגמא טובה לדרך בה צריך להתנהל בכל הקשור לשטחים ציבוריים בשימוש המדינה.

siviva

New member
ק.צ.א.א. קיימת

ויכולה להמשיך להתקיים אבל בצמצום וזה לא ממש יזיק לאף אחד. היה ויקום הצורך - כמו כל היבט בטחוני בארצנו - לא יהססו להפקיע בחזרה שטחים אלו לטובת הבטחון ואני לא חושבת שמישהו יתנגד. לטעמי, נכון מצד ק.צ.א.א. להראות יוזמה ו'להחזיר' את השטחים שאינם הכרחיים לפעילותה המצומצמת. גם 'תצא גדולה' וגם לא יטילו כל כך הרבה ספק באופן התנהלותה. במצב הקיים לא רק שמעלים ספק וגבה על אופי ההתנהלות, אלא המצב גם מעלה קנאה וצרות עין מוצדקים מצד תושבי העיר. היה וק.צ.א.א. הייתה פועלת לטובת הציבור ולא לטובתה הפרטית - הייתה מחזירה שטחים שאינה חייבת לפעילותה המינורית, מצטיירת בעין יפה יותר בעיני הציבור ולא עומדת מול הצעות לפירוק אלא לייעול. עם קצת גישה הגיונית ולא שלילית ניתן להגיע לפתרון שיועיל לכולם. בהסתגרותה של ק.צ.א.א., הרבה פעמים מאחורי איצטלת בטחון והשענות על צרכי עבר במקום הווה, היא מתנהלת במאבקים שבטח לא יועילו לעיר ותושביה וסביר כי יקחו זמן רב וכסף רב לציבור עד שיבואו לפתרון. מה שכן, בהסתכלות ריאלית - מרגע שקם ארגון מטרתו העיקרית לרוב היא לשמר את עצמו. עוד לא פגשתי את המנהל שיכריז כי עבודתו אינה נדרשת ועוד חזון למועד.

למעלה