החוף המערבי..

ToMmY27

New member
החוף המערבי..

בעוד כשבועיים אני טס לארה"ב לתקופה של כ-4 חודשים.. בחודשיים הראשונים אני טס לטובת תפקיד מטעם הסוכנות היהודית ובהמשך מתכוון לטייל כחודשיים לאורך החוף המערבי..
היות ולרוב אני אדם מאוד לחוץ ומשוגע אחר לוח זמנים/תכנונים מבעוד מועד וגד' החלטתי לנקוט בגישה מעט שונה ולבוא בראש פתוח ולזרום ( כן כן הרעיון בהחלט קוסם אבל קשה לביצוע )..
העניין הוא שהייתי שמח לכל עזרה שהיא בתכנון טיול לאורך החוף המערבי.. על מה יש לשים יותר דגש ועל מה פחות ( אציין שאני יותר בנאדם עירוני דהיינו מסיבות מוזיאונים שופינג ) לא אתנגד לטרק או טיול בטבע כן ? אבל משהו בגדר הפעמיים שלוש לאורך כל הטיול.. כמו כן איך כדאי להתנייד בין מדינה למדינה..
ומבחינת לינה, האם אתם מכירים מוטלים או מקומות בהם ניתן ללון בזול?
בכל אופן אשמח לכל עזרה/תכנון/עצה או ידע מניסיון קודם.. תודה לעונים :)

sailor

New member
החלק המענין בחוף המערבי הוא הפארקים

לא דיסני ויוניברסל אלא הפארקים הלאומיים והמדינתיים. לא חיבים לטרק, אפשר לטיל שם גם ברכב.
קנה מדריך ולמד את הנושא היטב, כשתדע מספיק תוכל לזרום, אף כי בגלל המרחקים הגדולים כדאי לתכנן את הנסיעות לפי סדר הגיוני.

פרטים על פארקים לאומיים תוכל למצוא באתר www.nps.gov.

לינה - יש אכסניות HI - הוסטלינג אינטרנשיונל, ארגון מקביל לאנ"א בארץ (וכדאי לעשות כרטיס חבר בארץ, ההנחות יכסו את ההוצאה במהירות). www.hiusa.org
לרוב יש גם חדרים נפרדים ולא רק דורמס, זולים יותר ממוטלים.
מוטלים זולים הם מוטל 6, סופר 8 ומוטלים פרטיים שבהם כדאי מאד לראות את החדר לפני שמתחיבים.
לרשתות המוטלים יש אתרים בהם אפשר לאתר מוטל בכל מקום.

jeshu

New member
המוזיאון המעניין ביותר בלוס אנג'לס מבחינתי הוא המוזיאון לאומנות שליידו יש את הבניין למוזיאון אומנות יפנית. ליידם באותו הפארק (פארק לה-בראה "הזפת") יש את מוזיאון בורות הזפת עם שלדי בע"ח הוציאו מבורות הזפת. יש גם את ה- Natural History Museum. יש ימים בחודש שהכניסה חינם. אם אני זוכר נכון זה היה (אי שם בשנים 90-91) כל יום שלישי שני בכל חודש ואולי זה לא השתנה. מעבר לזה, לוס אנג'לס עיר גדולה, אבל רובה לא מעניינת אפילו מבחינת הוואי ותרבות. כן יש כמה מקומות ואני כן אוהב את קו החוף שלה. בדרך לסן-פרנסיסקו אני ממליץ על טיול ועצירה במונטריי וביקור באקווריום. סן פרנסיסקו זו העיר המעניינת יותר של קליפורניה. גם גן החיות של סן דייגו מרשים.

sailor

New member
סן דייגו מענינת גם מעבר לגן החיות והסי וורלד

המוזאון שהתלהבתי במיוחד הוא אקספלורטוריום בפריסקו, במזח 17.
זה מוזאון בו רואים ואף מבצעים ניסויים, מרשים.
בין מונטריי ללוס אנג'לס אסור להפסיד נסיעה בכביש מס. 1, - שוה לשכור רכב במיוחד לנסיעה הזו.
אבל הפארקים יוסמיטי, קינגס קניון, ג'ושוע טרי מוהאבי ובאריזונה גרנד קניון וסדונה וביוטה המון פארקים, מאפילים על כל הערים גם יחד.

BigBadWolf

Member
צריך להזהר ממוזאונים בחוף המערבי

לכל חדר מצ'וקמק עם כמה פריטים הם קוראים מוזאון. כדאי לבדוק מראש מהו המוזאון אליו אתה הולך כדי לא להתאכזב\לבזבז זמן.

jeshu

New member
המלצתי רק על מוזיאונים גדולים שביקרתי בהם מספר פעמים.

כמו כן, אני מבין מה שכתבת, אבל לטעמי, לפעמים ללכת לאיזה מוזיאון נידח זו הזדמנות לחוויות קצת אחרות - מגיעים למקום פחות מתוייר, יש אולי גם עניין בהוויה מסביב ואם המקום לא מעניין, אז לא נורא.

למעלה