החומר הלבן במוח

סיאמית

New member
הי זיוה´לה

ראשית, דיקור מותני היא לא בדיקה סיוטית. היא לא נעימה ואני מסכימה שלשבת בנמל של פורטו-פינו, בריויירה האיטלקית על קערת פירות ים הרבה יותר נעים... ובכל זאת - לא נורא. וזה הולך ככה: את שוכבת בתנוחה עוברית או לחילופין יושבת על מיטה ומתכופפת כך שהראש בין הרגליים. הרופא מחדיר מחט לגב שלך (בשלב הזה לא תרגישי יותר מדקירה) ושואב נוזל מעמוד השידרה. בזמן השאיבה אולי תרגישי מעין "לחץ". אחרי שהכל ניגמר, את תנוחי כמה שעות אז תכיני לך ספר טוב!!! הבדיקה הזו לא כיף גדול אבל בפירוש לא סיוטית. לא נורא כואבת ומסתיימת די מהר. יתכן שתסבלי כמה ימים מכאב ראש אבל לרוב אין תופעות לוואי... טיפ חשוב מאוד!!!: מה שלא יהיה, אל תסתכלי. לא על הרופא ולא על המחט ו/או הציוד שהוא מביא לחדר שלך. תעצמי עיניים ותדמיני שאת בבדיקת דם פשוטה וזהו. בנוגע לוסקוליטיס... מספיק שתכתבי את שם המחלה בעיברית (וסקוליטיס) או באנגלית vasculitis בלי "E" לפני ה"S" באתר של דוקטורס" ויהיו לך כמה וכמה תשובות... אני מצרפת קישור עם אחת מהן.

דיקור מותני

לפני מספר שנים עשיתי את הבדיקה וממש הושפעתי קשות , כאבי ראש שאין לי מילים לתארם בעלי בחול וכנראה שאחכה שיחזור על מנת לעשות את הבדיקות לא הכי נעים לבד ביינתיים אתן משמשות כתף לא רעה בכלל בלשון המעטה

אורית...2

New member
עצה שלי ..לכי לניאורולוג אחר !!!../images/Emo91.gif

אצלי "ההתקף" התחיל עם אותם סימפטומים שאת מתארת .... הייתי ב"לונה פרק" היה לי כרטיס כניסה חינם !!!
היה רופא שאמר שזה ווסקולטיטיס..שזה בעצם דלקת של עצב שיווי המשקל ..וזה עובר אחרי 6 שבועות !!! אחרי 6 שבועות כשזה לא עבר...הלכתי לניאורולוג ...ולעוד אחד ולעוד אחר...כבר סיפרנו כאן על כל "התלאות" שעברנו ...עד שהגענו לנאורולוג שנתן את האבחנה הנכונה ... אני מחזיקה לך אצבעות!!! ומאחלת לך שיהיה לך הרבה כוח נפשי לעבור ...את כל מה שאנחנו עברנו ...גם
אבל אם תגיעי ישר לניאורולוג טוב !!! כל הסבל הזה יחסך ממך !!! ודרך אגב אחר שעברתי פעמיים את הדיקור המותני (כי הראשון הלך לאיבוד...) אמר לי רופא ...את בכלל לא היית צריכה לעשות את הדיקור הזה, היום כשיש את ה m.r.i התשובה שם כל כך ברורה..שממש לא צריך את הדיקור, אבל זה מה שלי אמרו .... זיוה לכי לניאורולוג אחר וטוב !!! זה יחסוך לך הרבה בדיקות וטירטורים מיותרים .... ואנחנו פה !!! בשביל לעזור לך ..גם נפשית !!! עברנו את זה
ואנחנו יודעים בדיוק את "המסלול...." שוב ....אם תגיעי ישר לניאורולוג טוב !!! הכל יחסך ממך ... אם אפשר לדעת באיזה איזור בארץ את גרה ...אז אולי נוכל להמליץ על ניאורולוג טוב ...ואם אין ברירה נוסעים להדסה עין כרם שם יושבים "טובים"

bali

New member
מנהל
זיוה שלום וברוכה הבאה!

מצטערת על התגובה המאוחרת כל כך.... היום היתה לי בדיקת MRI בעצמי. הרביעית שלי למעשה... עוד בדיקות אפשריות לגילוי טרשת הן הדיקור המותני, שהוא אכן ממש לא נעים, וגם בדיקת עצבי הראייה (FLESH VEP ו PATTERN VEP), ובדיקת עצבי השמיעה (BERA). אני מניחה שאלה הבדיקות שהנוירולוג הפנה אותך לעשות... לצערי לא שמעתי על המחלה הנוספת שהעלית. אני מחזיקה לך אצבעות שהמצב ישתפר ושתהיי בריאה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לענות עליהן. בכל אופן, אני מקווה שיש סיבה לאופטימיות. ענבל.

בדיקות

אכן הבדיקות אליהן נשלחתי הן הבדיקות הללו , מה הן כוללות ? איזו אבחנה אפשר לקבל מהן ?

bali

New member
מנהל
הבדיקות הללו, VEP ו BERA

בודקות את עצבי השמיעה והראייה ובעצם יכולות לומר אם יש נזק לעצבים הללו, כביכול בעקבות הטרשת. אצלי למשל יש פגיעה בעצבי הראייה בגלל כמה התקפים בעיניים. ענבל.

למעלה