החומר הלבן במוח

החומר הלבן במוח

שלום לכולם בבדיקת MRI שנעשתה לי התגלו מוקדים בעוצמה חריגה של החומר הלבן במוח האם לדעתכם זה בהכרח מעיד על כך שחליתי בטרת נפוצה? האם למישהו מבין באי הפורופ היו תשובות זהות או דומות בבדיקת MRI אני אשמח לשמוע רשמים האם ניתן להכנס להריון ולהביא ילדים בריאים כשחולים במחלה ? אני מצטערת אם שאלתי שאלות פוגעות או שיכולות להיות מובנות ככאילו פשוט הנושא חדש וזר לי . זיוה

Navva

New member
הגדרת חולה בטרשת נפוצה

שלום זיוה אני מקווה שיתברר שהכל בסדר, אבל ח"ח לא אז את מוזמנת בצל קורתנו החמימה. הגדרה של חולה טרשת נפוצה הוא מי שעבר שני התקפים ונראו "מוקדים של אות מוגבר בחומר הלבן" ( הציטוט מהפיענוח של ה MRI). באשר להריון: הריון הוא המצב האופטימלי של חולות טרשת. מחר מולים לבני 8 שבועות. במהלך הלידה כל רופא שנכנס לחדר הלידה (ולא מעט נכנסו) ששאל כיצד אני מטפלת בטרשת, עניתי ההריון. כמו כן פעילות כאן בפורום שתים נוספות, סיאמית ומיכל, שהן בהריון. לסיכום: אין לך מה להתנצל על השאלות כאן המקום לשאול, התשובות הן על סמך הניסיון האישי של השתתפים (בעיקר משתתפות) בפורום. גשי עם תוצאות הMRI לנירולוג, כזה שמתמחה בטרשת. ד"א מדוע נשלחת לערוך MRI זו בדיקה יקרה ולא נעימה.? נאוה

תודה על התגובה המהירה!!!

מה אומר התקף של טרשת נפוצה? מזל טוב , עודדת אותי מאוד בנוגע להריון

הסיבה ל - MRI

נשלחתי לעשות את הבדיקה בעקבות פרולקטין מוגבר , אני חושבת שזה כלל לא קשור לטרשת נפוצה

Navva

New member
עכשיו הבנתי את השאלה לגבי הריון

האם אנדוקרינולוג או רופא נשים שלח אותך ל MRI. פרולקטין מוגבר, ללא קשר לטרשת גורם לבעיות בביוץ. יש כאן בתפוז פורום פוריות, הוא פורום מאוד תומך ומשפחתי. אני מקווה שאת לא תאלצי לשהות בו. ובעית הפרולקטין המוגבר תפתר. באשר לנירולוג, באיזו קופה את? נ.ב התגובה המהירה היא במקרה, גנבתי מס, דקות, מההנקות והטיפול במתן. נאוה

רחלית

New member
החומר הלבן במוח

האם הלכת לנוירולוג שיפענח את ה MRI? איך בכלל חשבת שמדובר בטרשת? האם כתוב בתוצאות הבדיקה משהוא על דמיאלניזציה? בכל אופן אני מקווה שאת לא חולה בטרשת. לגבי ההריון ראיתי שכבר ענו לך

בדיקת MRI

האנדקרינולוג שהייתי אצלו ואצלו התחלתי טיפול בקשר לבעיה אחרת רמז לי , אבל לא רצה להרחיב דיבור ושלח אותי לנוירולוג רק שהתור ארוך ואין לי יותר ציפורניים דמיאלניזציה : רשום בבדיקה שינויים על רקע דרמאלינטיביים או על רקע ווסקוליטיס לזה התכוונת? יודעת מה זה אומר?

nonaa

New member
הנסיון שלי עם MRI

אני עשיתי MRI לראשונה בנובמבר ושוב אחרי חודש וחצי. נוירולוג שטרשת אינה תחום העיסוק שלו חשב שזה טרשת כיוון שהופיעו דברים חדשים (כאמור, התנאי לטרשת - שני התקפים). הלכתי לחוות דעת אצל נוירולוגים שנחשבים מומחים לטרשת וקיבלתי 3 חוות דעת שצילום ה-MRI נראה דוקא מתאים למחלה שנקראת ADEM (מדובר בהתקף חד פעמי ויש מאפיינים שונים לתמונת ה-MRI). עדיין ישנה סבירות שיקרה משהו בעתיד שישנה את האבחנה ... אבל אני מקווה לטוב
. בקיצור, גם נקודות לבנות ניתנות לאבחון בצורה שונה וכדאי תמיד ללכת למי שזהו תחום ההתמחות שלו !
כל טוב.

סיאמית

New member
לא רק שמותר ../images/Emo13.gif

אפילו רצוי! הריון, כמו שאמרה לך נאווה, הוא מצב ניפלא לחולות טרשת... המערכת החיסונית שלנו "מדוכאת" בזמן זה והיא לא תוקפת אף אחד. אם אכן האבחנה תהיה ט.נ... טוב שהגעת אלינו. חוץ מאנשים מצויינים תמצאי פה גם המון מידע. ויש סיכוי לא רע בכלל שאת בריאה כמו שור
בכל מקרה, אנחנו פה לענות על כל שאלה.

מהו התקף?

אתן מקסימות !!! אני בהלם מההיענות המהירה והרבה ומהחיזוקים שלכן , כן יירבו כתבתן לי על התקפים , מהו בדיוק התקף , איך אני יודעת שהיה לי או שיש לי , קראתי באתר על הטרשת שהסימפטומים דומים מאוד להרבה דברים אחרים אז איך אפשר לדעת בודאות היום יש לי תור לנוירולוג ואני מקווה שסוף סוף אדע , יש בדיקות נוספות שעושים מלבד MRI ?בדיקות דם כלשהן או משהו אחר?

RomiVais

New member
היי שוב זיוה ../images/Emo24.gif

אני קצת מפחדת לענות לך לגבי התקף, בעיקר בגלל שאני כמובן לא רופאה. אז קחי את הדברים שלי בערבון מוגבל!!!! אני מבינה שהתור לנאורולוג ארוך... מתי נקבע לך? אין אפשרות להקדים/לפנות לאחר? בכל מקרה, התקף יכול להתבטא בחולשה, הירדמות של איבר מסויים, סחרחורות ויש עוד המון אפשרויות. המחלה הזאת מתבטאת אצל אנשים שונים בצורות שונות ועל כן קשה לדעת מראש. אצא אמא שלי למשל, המחלה התחילה בכך שהיתה גוררת רגל אחת ונופלת יחסית הרבה. עם הזמן ההתקפים פגעו לה גם בראיה ומעט בדיבור. אני מקווה מאוד שאני לא מפחידה אותך. אצל כל אחד זה יכול להתבטא אחרת ואני גם אתן לך צד חיובי בכל העניין. אם תופסים התקף בזמן, לעיתים נותנים טיפול בסטרואידים וזה "מחזיר את הגלגל אחורה". לא תמיד אבל אני ראיתי אצל אמא שלי שיפורים מדהימים. יש בדיקות נוספות שעושים מלבד MRI . בעיקרון מלבד ה MRI, גם דיקור מותני עוזר לקבוע אם מדובר בטרשת או לא. אני מקווה מאוד שלא הפחדתי אותך ושלא נתתי לך מידע שגוי. כרגע יש סיכוי שלא מדובר כלל בטרשת. וגם אם כן - אני בטוחה שהכל יהיה בסדר. הרפואה היום מתקדמת בצורה נפלא ואני ממש אופטימית ומלאה בתקוות. מאחלת לך ים של בריאות ורק דברים טובים רומי

סיאמית

New member
התקף אצל חולה טרשת

שכבר מאובחן כחולה טרשת הוא למעשה כל סימפטום חדש (או ישן שכבר נעלם) שנישאר יותר מ-48 שעות. זה יכול להיות כל דבר! תחושת נימול, דקירות, הרדמויות של אברים, כאבים בשרירים או אובדן שווי מישקל... עייפות בלתי מוסברת... ה-כל. הסימפטומים של ט.נ הם רבים מספור ועל חלקם קשה מאוד לעלות כי חלקם "זניחים" ... מי שם לב מיד אם רדומה לו קצת הזרת של כף רגל שמאל? לא אני, בכל אופן. בדיקה נוספת לגילוי ט.נ היא דיקור מותני, בה שואבים קצת נוזל מעמוד השידרה. אין בדיקת דם לגילוי ט.נ אבל בגדול הMRI הוא הכלי האמין ביותר כיום לגילוי המחלה. ד"א!!! אני נורא אוהבת את הMRI כי אני אוהבת מקומות קטנים ואני גם אוהבת לשכב בלי לזוז ולחשוב על שטויות

RomiVais

New member
סיאמית - אהבתי!!! ../images/Emo23.gif

אין כמו לראות את החיובי שבדברים ובדיוק בגלל זה אהבתי את השורה האחרונה שלך: "כי אני אוהבת מקומות קטנים ואני גם אוהבת לשכב בלי לזוז ולחשוב על שטויות
" משהו מיוחד את - באמת!!!
שיהיה לך אחלה ערב ד"ש ונשיקות לכולם רומי

Dalia M

New member
../images/Emo65.gifזיוה - בענין התקפים../images/Emo67.gif

ברוכה הבאה, זיוה
אומנם היתקפים הם שונים מטרפץ לטרפץ (וואלה, יצאה לי מילה חדשה במילוננו הפורומי), התכוונתי מאדם לאדם, זיוה, אל תבהלי כי אין באמתמילה כזו, אך יש בכ"ז סימפטומים משותפים. לדוגמא : נימול (כאילו שנמלים הולכות), טשטוש בראיה, ראיה כפולה, חוסר שיווי משקל, הליכה לא בקו ישר (תנסי על קו המרצפות) הליכה מתנדנדת, יד/רגל חלשה ועוד.. תעלי באינטרנט על אתר הבית של "העמותה לטרשת נפוצה" ושם תראי הרבה תשובות, חומר ולינקים. ספרי לנו מה היה היום בבדיקה שלך
נקווה שאת בריאה
ותזכרי שבטרשת-נפוצה מטפלים רקנוירולוגים דליה

eden bar

New member
שם האתר

אני חדשה ואני תוהה אולי תוכלי לומר לי את שם האתר של טרשת נפוצה כי אני לא מוצאת את זה תודה

RomiVais

New member
../images/Emo24.gif זיוה - ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אנחנו פה כמובן לא רופאים, ויכולים לתת לך מידע רק מניסיון אישי שלנו ושל הסובבים אותנו (במקרה שלי - אמא שלי חולה). אל תתנצלי על השאלות שלך - פה בדיוק המקום לשאול כל מה שעולה בראשך. ממש ה-כ-ל!!! וכולם פה תמיד שמחים לעזור ולסייע במידת האפשר. את מטופלת אצל נאורולוג? מה הוא או הרופא שהפנה אותך לבדיקת ה- MRI אמר/ו על תוצאות הבדיקה? לגבי הריון, אומרים שזה המצב האידאלי לחולות טרשת. יש לנו פה את נאווה שילדה לא מזמן ואת סיאמית ומיכל שבהריון כרגע. כולנו מאושרים יחד איתן...
זיוה, את מוזמנת לספר לנו מעט על עצמך, רק מה שתרצי לספר... ואני מקווה שהתגובות פה עוזרות לך. מאחלת לך את כל הבריאות שבעולם ושוב - ברוכה הבאה אלינו רומי

../images/Emo122.gif

הייתי היום אצל נוירולוג, התחננתי על נפשי והכניסו אותי בין התורים אז ככה הוא אמר לי שיש סבירות לשני מקרים האחד טרשת ולשם כך אהייה צריכה לעבור דיקור מותני שזו בעיני בדיקה סיוטית . והשנייה בדיקה שבה בודקים את תפקודי המוח משמיעים צלילים וכו לא ממש הבנתי זו בדיקה שבאה לבדוק אם חליתי ב : VASCULITIES (אם מישהי שמעה על המחלה אני אשמח לשמוע פרטים) בקיצור העתיד לא נראה מבטיח

RomiVais

New member
היי זיוה ../images/Emo24.gif

תנסי לא להגיד "העתיד לא נראה מבטיח"... זה לא חלק מחשיבה חיובית - וחבל יקירתי. אני בעד להיות אופטימיים ולחשוב מחשבות חיוביות עד שיוכח לנו אחרת. איך את מרגישה היום? יש לך סימפטומים או משהו? לגבי המחלה השנייה אני לא שמעתי, אבל מישהו פה בטח שמע ויגיד לנו דברים לגביה... מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם לבדיקות ואני מחזיקה אצבעות חזק חזק שהכל ייצא טוב קבלי
גדול ממני לחיזוק רומי

סימפטומים

אני כבר שבוע וחצי עם סיבובי ראש וחוסר שיווי משקל ממש מרגישה מעופפת , נורא עייפה אילו פחות או יותר הסימפטומים

RomiVais

New member
אני מבינה.

ומתי הבדיקות? יש לך תור לזמן הקרוב? הרי בטח לא נעים להסתובב כך... שיהיה בהצלחה אני לא חושבת שאצליח להיות פה בימים הקרובים אבל אני מחזיקה לך אצבעות ומחזקת אותך מרחוק קבלי
גדול ממני רומי

למעלה