החומה

haimgl

New member
החומה

למישהו יש אתר (עדיף בעברית) שמסביר על הסרט ה"חומה" של פינק פלויד, ומה המשמעות של הסמילם שבו? (החומה, הפטישים וכל השאר) תודה.

יש לי יש לי יש לי

או קי, זה הולך ככה, אתה נכנס לקישורי הפורום, שם מחפש את הקטגוריה pink floyd ואז מגיע לקישור שלידו כתוב "ניתוח מלא ומפורט של "החומה", האלבום הגדול של פינק פלויד, אולי אחד האלבומים הכי מפורסמים של הלהקה", ומשם אתה מגיע לאתר הזה, זה אומנם באנגלית, אבל אין לדעתי אתר כזה בעברית, אז בהצלחה. אולי בפורום פינק פלוייד תיהיה לך הצלחה יותר גדולה

זה כל כך ברור

יש שם מן הבאנלי מצד אחד ישנן איקונות תרבות כמו מאמרים - שאומרים הכל בצורה ´גלויה´ ללא סמלים: מבקרי התרבות: הסוציולוגים והפילוסופים אומרים הכל בשפה ישירה מצד אחד יש את הספרות הטובה כל כל סמליה ( בעל זבוב למשל או קפקא או ארוול) שמספרת את סיפור החברה בעיני הסמלים מה שקצת צרם לי ב´חומה´ הוא אמירת אמירות חברתיות בסמלים שהם כל כך ישירים שמזכירים משחק ´כאילו´ של ילדים ברור שהמטחנת בשר זה הביצפר שהופך ילדים לנקנקיות ברור שהחומה היא השריון ( או אם נלך לפרויד קשישא- ה´אני העליון´) שכל אחד עוטה עליו החומה? ´מה ´בעיה? זו החומה שכל אחד נאלץ לעטות על עצמו בחברה הדורסנית תוך כדי שהוא מת מבפנים- הוא נהיה מחוסר הכרה בצורה נוחה ואז הוא אומר ת´שמעו זה לא פייר אני פראייר לא רציתי לתת להם לקחת את נשמתי ואפרופו המסכות של החברה אמא אני רוצה ללכת הביתה להוריד את המדים ולעזוב את ההצגה

פשוט מאוד

ווטרס היה "פטיש"!

וקצת יותר ברצינות

הפטיש הוא סמל פאשיסטי/לאומני ידוע, אני חושב שמקור הוא בתנועה האמנותית הקרויה "פוטריזם", שהנאצים אומנם תיעבו, אבל אימצו חלק ניכר מהסמלים שלהם, גם צבעי הפטישים (אדום שחור לבן) הם צבעים גרמנים/נאציים ברורים, המטרה של הפטישים הצועדים היא ליצור דומי למצעדים הגדולים של התנועה הנאצית בגמרמניה בשנות השלושים. ואולי עוד יותר ברצינות, הדימויים של החומה הם פשטניים ומיידים במכוון, אדם לא צריך לדעת כלום על גרמניה או פאשיזם (ובודאי שלא על פוטוריזם או כל מיני ציטוטים נידחים שקימים שם) בשביל לקבל את התחושה, הפשטנות הזו הופכת את החומה למאוד אפקטיבית בתחילה ודי משעממת אחרי כמה זמן.

noosh

New member
הפטישים לא מסמלים את הקומוניזם?

תמיד הייתי בטוחה שכן, הסמל של רוסיה הקומוניסטית היה פטיש ומגל....

גם

אותו הסבר בדיוק, מאותן סיבות. כשלומדים היסטוריה, מגלים שההבדלים בין רוסיה של סטלין לגרמניה של היטלר היו מאוד קטנים. למעשה השילוב של הצבעים, עם צעידת הברווז של הנאצים, יחד עם הפטיש והמגל הקומניסטים בא לדעתי להראות בדיוק את הדבר הזה.

nute kram

New member
פסססט... פסססט...

סטלין היה פאשיסט לא סתם הוא הרג מיליוני בני אדם. הוא בסה"כ דיקטטור במסווה של קומוניסט (והוא גם היה גרוזיני
)

noosh

New member
כן, אני יודעת את זה ../images/Emo13.gif

השאלה שלי הייתה אם הפטישים לא מסמלים את הקומוניזם ספציפית, לא את סטאלין והפאשיזם....

haimgl

New member
לי נראה

שהפטישים שצועדים וכל הכנסים של מפלגת ה"פטישים" לאו דווקא מטפורה לנאציזם\פאשיזם\קומוניזם, אלא באים לסמל המוניות, שהאזרח איבד את חוט המחשבה העצמאי, ונהיה כלי של המדינה, כלי שימלא את כל רצונותיה של ה"מערכת" ללא שישים אפילו לב למה שהוא עושה, אלא יעשה את זה בטבעיות כאילו זה הדבר הנכון והצודק ביותר לעשות.

nute kram

New member
אני דווקא חשבתי

שהפטיש פירושו לקום ולהתחיל לעבוד, אבל אולי אני טועה (למרות שלדעתי זה נתון לניתוח אישי.

למעלה