החומה = מארש המלחמה ?

Glcok

New member
החומה = מארש המלחמה ?

מארש - מוזיקה המנוגנת על ידי תזמורת, תוך כדי הליכה. כלומר, מוזיקה שהקצב שלה מתבסס על הליכה וצעדים. עכשיו לנושא שלשמו פתחתי את השרשור: האם החומה בוססה על מארש מלחמתי? בזמן האחרון התחלתי לשמוע הרבה את ה"החומה" תוך כדי הליכה ושמתי לב שמספר שירים מן האלבום כאילו הותאמו לקצב ההליכה שלי במיוחד. השירים: In The Flesh, Another Brick In The Wall (part 1), Te Happiest Days of Our Lives, ABITW (part 2), Young Lust, ABITW (part 3), In The Flesh?, Run Like Hell, Wating For The Worms. אלה הם השירים שנבדקו אישית על ידי ונמצאו תואמים ב-100%. ואלה שירים שהייתה לי קצת בעיה איתם: Empty Spaces One of My Turnes Hey You בכל מקרה, ניתן לראות שחלק גדול מן האלבום מבוסס על מארש שמתאים לצעידה (לפחות שלי). רציתי לדעת אם הנושא נבדק באופן מקצועי על ידי מישהו או שהועלה כאן לדיון. מצד אחד זה די מובן לי מפני שהאלבום כולו נושא סוג של אופי מיליטנטי אבל מצד שני בחיים לא שמעתי על זה כלום. אשמח למעט תשובות. תודה.

יש שם מוטיבים חזקים של מלחמה

אבל לדעתי אתה פשוט מתחבר מאודדד לקצב של השירים כי הם שירים סימטרים ואתה מעצב את ההליכה שלך ככה שכל ביט יהיה צעד ....

Glcok

New member
אני לא מעצב את ההליכה לפי השיר

אלא להיפך, אני רואה את השיר מתעצב בדיוק לפי ההליכה שלי. כל מכת סנר או באס-דראם מלווית בדריכת רגל שלי והמכה הבאה אחריה תלווה בדריכת אותה הרגל.

לא

לא היתה כוונה מודעת להשתמש במקצבי מארש ב"החומה". זהו אלבום רוק, לא אלבום של מוסיקה צבאית. מה שמצאת זה אך ורק צירוף מקרים.

Overclocker

New member
מממ נכון ולא נכון

האלבום עצמו הוא אלבום רוק אביל מכיל מוטיבים של מארש צבאי, בחלקים מסויימים ומכוונים של האלבום, young lust אינו אחד מהם אגב.

זה יכול להיות בתת מודע גם

אני מוצא את עצמי הולך לפי קצב של שירים אפילו אם זה בריצה ואני נראה מטומטם אבל אני תמיד הולך או עושה דברים בקצב... כנראה גם אתה תנסה לתופף יכול להיות שתאהב את זה

holo

New member
יש משהו במה שאתה אומר

הקטע שחוזר בגיטרה לאורך כל האלבום בהחלט מזכיר "צעידה אל מלחמה", ואני מתכוון לקטע שב ABITW, The trial, Hey you, WFTW, והדוגמא הכי בולטת היא Bring the boys back home, שהוא ממש קטע מובהק של מארש. וגם יש הקשר לנושא ההעיקרי של החומה- מלחמת העולם השניה בה נהרג אביו של ווטרס, ובסרט- אבא של פינק. גם- שימו לב בסרט לפטישים הצועדים, בדיוק שהקטע בגיטרה עליו דיברתי מתנגן. זה בהחלט מארש מלחמה.

Liorking

New member
רעיון מהפכני

נסה ללכת במקצבים אסימטריים

במקום הודעה שנמחקה

אני שוקלת לפתוח גן ילדים. כל הגולשים שרוצים לקלל או סתם להשתמש במילים גסות, יכולים להגיש מועמדות לגן. או, יותר נכון, שהוריהם יגישו.

שלום חן

New member
לא נכון אתה טועה...

גם אני חשבתי שהשיר Wating For The Worms מתאים את הקצב לקצב ההליכה שלי עד שהתכלתי ללכת מהר ולרוץ, וכל הקצב ממש לא היה תואם והם התחילו להתבלבל אפילו, אז התיזה שלך ממש לא מתאימה. באופן כללי אני חושב שרק Wating For The Worms מתאים למארש שאתה מדבר עליו והשיר נפתח אפילו לצלילי צעדה והליכה של קבוצת חיילים.

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif תשומה יפה

זה מאד הגיוני. לא תאמינו מה מוצאים באינטרנט בימנו.
לא בכדי. המארש היה פופולרי מאד בתקופת מלחמת העולם השניה וגם הראשונה וכמובן שגם לפני כן, אלא שהוא באמת התיישב טוב מאד עם מצב הרוח הכללי של האוכלוסיה בזמן המלחמה, או יותר נכון, אם מה שהממשלה ניסתה לשדר באותה עת, שכן המארש נוגן בשדה הקרב, בזמן המלחמה עצמה. תפקידו היה לשמור על מורל החיילים והכוחות בשדה הקרב. עכשיו תנסה לדמיין מן סיטואציה שהיא די זוועתית, מורבידית, סרקסטית אבל הייתה חזיון נפוץ במלחמות במאות שעברו: חיילים הולכים אל מותם, ראשים נערפים, דם משפריץ, אנשים מתפוצצים, הפצועים זועקים את זעקות הגסיסה האחרונות וברקע- מוסיקה מקפיצה ואנרגטית מתנגנת לה. במילים אחרות, שלא יעבדו עליכם. המוסיקה כאן תפקידה היה למסמס את התודעה, החייל היה צריך לעצום עינו אל מול הזוועה וללכת אל גורלו בראש מורם למקצב המוזיקה. ברררררר. במשך הזמן כמובן, נגינת המארש התנתקה מההקשר הצבאי הבלעדי שלה, ומקום נוסף שבו ניתן היה לשמוע סוג של מוזיקת מראש הוא....הקרקס ותפקידו כעת היה לשלהב את הקהל בזמן ההופעות השונות. עוד מקום שבו משמש המראש הוא ההמנון האמריקאי הפטריוטי The Stars and Stripes Forever שהוא אחד מההמנונים המוכרים ביותר בעולם. במילים אחרות, מה שעולה מהדברים הוא שמוסיקת המארש היא בעלת מטען, ולדעתי ווטרס מודע למטען הזה ומשתמש בו בציניות ובערמומיות בחומה. המארש אומר לנו בעצם לפעול ולא לחשוב. התפקיד שלו הוא למנוע מהמאזין לחשוב, לסמם אותו, לשלהב אותו לגרום לו להאקסטזה והתעלות נפשית שיכולה לסתור לחלוטין את המציאות או להגזים ולהקצין אותה. המארש תפקידו לשלוט על הקהל, לנווט אותו והעלות את הממד הרגשי על פני הממד הרציונלי בהתנהגות והמסר הזה מתיישב מאד יפה עם המסרים שווטרס מנסה לשלב בחומה. חוץ מזה, יש כמובן ניתוחים רבים באינטרנט של האיפונים המוזיקליים הטהורים של המארש. אם תשווה אותם לדפי המוזיקה של החומה, נראה לי שיש לנו טאצ' דאון.

למעלה