החולצה ומשמעותה....

medic20

New member
החולצה ומשמעותה....

רציתי להתעניין בתופעה די לא ברורה... בהרבה אזורים בארץ אני רואה חובשים ופרמדיקים שהולכים עם חולצה "בחוץ" בעוד שבאזור שלי מקפידים על זה ככלל בל יעבור ללבוש את המדים בצורה מסודרת עם חגורה. כנ"ל לגבי גילוח אבל זה קצת יותר מובן. האם זו גחמה פרטית של מנהל האזור או "איש יעשה כטוב בעיניו"?

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שאלה מעניינת, אני חייבת לומר שבאזור שלי (שרון) הייתי ב-3 תחנות (כולל שלי) ורק באחת ראיתי שהרוב הלכו עם חולצה "בפנים". שמתי לב שהנהגים ובכלל "המבוגרים" הזכרים, רובם הולכים עם חולצה "בפנים", נשים לעיתים רחוקות. ובנוסף כמעט לא ראיתי מתנדבי נוער עם חולצה "בפנים". לא יודעת, לי מעולם לא אמרו שצריך ללכת עם חולצה בפנים, וכיון שזה לא הכי נוח לי אני לא הולכת ככה.... אני לא חושבת שזה מעיד על רישול, כל עוד החולצה עצמה נקיה ומסודרת.

gilmorefreak

New member
לי אמרו שגברים...

רק גברים חובה חולצה בפנים וגם מקפידים על זה- מתנדבי הנוער ורוב הנהגים... אני שמה חולצה בפנים בהתאם למכנס....כאילו אם זה מכנס נוח לשים את החולצה בפנים...בלה בלה..לא משנה... לא כזה נושא מרתק לדון בו..!

אני תמיד עם החולצה בחוץ...

אני לא חושב שזה משהו שמראה על רישול או משהו כזה ולכן זה לא מפריע לי... אם מד"א רוצים שהמתנדבים שלהם ישימו את החולצה במכנסיים, שיקנו להם מכנסיים של מד"א

ruth s

New member
לרוב דווקא מקפידים.. (לפחות אצלנו)

אך קיימת בעיה נוספת שהוצבה לפני לא מזמן, והיא עניין הנשק! יש טענה בקרב העובדים שאומרת שלא נאה שעובד/מתנדב בארגון כביכול הומניטרי כמו מד"א (ששואף להשתייך ל-R.C) יסתובב עם חולצה במכנסיים, כשנשקו מבצבץ אי שם.. פרספקטיבה שונה, תסכימו או לא.. בקשר לגילוח - דווקא ממש מקפידים (שוב, לפחות אצלנו בירדן) לילה טוב, רות (שעשתה ת'מוות לפאראמדיק שהתעקש ללכת עם חולצה בחוץ, ובסוף ניצחה
)

orend123

New member
דוקא כן יש נוהל

שימו לב נוהל עבודת צוות אמבולנס,נט"ן וגם נונהל הפעלת מתנדבים. *העובד/מתנדב יישאר בכל זמן המשמרת בבגדיו ונעליו. *יגיע עם מכנסיים בצבע כחול/שחור, חולצה במכנסיים, מגולח ומסודר (מלבד מגדלי זקן). זה מה שאני זוכר ואל תגידו לי שזה לא כתוב כי ראיתי את זה בעצמי. לגבי מי הולך איך? יש מקומות שמקפידים ויש כאלה שלא, רק תיזכרו שאתם לא תרצו שמישהו שיבוא לעזור לכם יהיה מסריח עם זיפים וחולצה פתוחה בחוץ (אינסטלטורים לא נכללים), לכן כן יש מקום להישאר מסודרים על מנת לכבד את החולים.

זה הנוהל שאני מכירה

7. הופעה ודרכי התנהגות א.צוות מד"א יקפיד על הופעה נאותה נקיה ומסודרת, במדי מד"א ובענידת תג עובד מזהה. ב.יש להקפיד על שמירת כבוד החולה ובני משפחתו. ג.יש להימנע מויכוחים מיותרים עם בני משפחת החולה ועם עוברי אורח מזדמנים, ולהקפיד על נוהלי נימוס מקובלים. ד.יש להקפיד על נוהלי האתיקה הרפואית, כגון עדכון החולה ובני משפחתו, אך הימנעות מביקורת פומבית לגבי טיפול רפואי נוכחי או קודם ו/ או מתן תחזית לגבי סיכויי החלמתו של החולה. נכון ליום ינואר 03 . ועוד דבר.. הידעתם? על כל איש צוות רפואי חלה החובה עפ"י חוק בהצגת שמו כלפי החולה בו הוא מטפל (כשם שהחולה מוסר פרטיו לנו) מה שמחייב אותנו לענוד תגי שם - מה שלא הכי מתבצע בפועל.... לילה טוב, הדס.

EMT D

New member
לא רק שאני מסכים

עם עניין הנשק אלא גם גם הולך עם חולצה בחוץ בגלל הנשק על מנת לכסותו.

yoramr

New member
שמעון

רק כדי לכסות את הנשק או שיש עוד משו שאתה מנסה להסתיר?

אפשר ללכת עם נשק ועם חולצה

במכנסיים בלי שהנשק יראה..זה לא סותר אחד את השני... אני מכירה מספיק כאלה שרשאים לשאת נשק והולכים כך... לילה טוב הדס

ruth s

New member
אם ככה..

אז בואי ותראי כיצד אפשר, לעשרות עובדים (ועובדות!) שמתקשים להסתיר..

הפתרון -

חגורת גוף לנשק... החגורה נצמדת לגוף.. והחולצה בתוך המכנסיים.... החולצות ה הרי לא צמודות ולכן גם את הנשק לא רואים... מי שטוען ש"השליפה" איטית - טועה... לאחר שהוכיחו לי אחרת (גם אני טענתי ככה בהתחלה).. אני מכירה מספיק כאלה שנושאים ככה את נשקם ועדיין הולכם עם החולצה במכנסיים

פתרון יותר טוב

חגירת נרתיק לנשק מהסוג שניתן ללבוש חולצה בתוך המכנסיים (נמצא באותו מקום של הנרתיק הרגיל, רק מותאם במיוחד). נעלות שלו: בסביבות ה 80 דולר. כך גם אנשי מ.ד.א ילכו בלבוש הולם וגם יהו מוגנים...

ruth s

New member
בסביבות ה80 דולר..

כן אהה.. "רק" 80 דולר! נו בחייכם, קשה לי לראות את כל העובדים שנושאים נשק רצים מחר בבוקר לקנות את החגורת נשיאה..

למעלה