החוג

ronahaa

New member
החוג

כבר יצאו חוגים? עם כן אז היתי רוצה לדעת חוג לגיל 14

LokiLeohard

New member
למה שלא תארגן מספר חברים ותשחקו?

היי

אני מאמין שאתה מתכוון למו"ד (כי זה מרבית החוגים) משחקי תפקידים הם הזדמנות למפגש חברתי והמטרה שלהם היא להנות כקבוצה ותוך כדי ליצור דמות ועולם שהוא שלכם, משהו שדי הולך לאיבוד בחוגים.
אם אתה מכיר את המשחק אני הייתי ממליץ לך לארגן מספר חברים ולנסות להריץ להם משחק, אנחנו פה נשמח לעזור לך בצעדים הראשונים ולענות על שאלות שמתעוררות - תרגיש חופשי לשאול ומבטיח שתקבל מגוון דעות ונקודות מבט שתוכל לאמץ מהם את מה שמתאים לך ולעולם שאתה יוצר (וכאן מתחיל היופי במשחק, העולם שאתה יוצר, עכשיו בחופש זו הזדמנות נהדרת לנסות, יש לאנשים את הזמן ואם זה יהיה כיף אז זה כבר ימשך במהלך כל השנה.

LokiLeohard

New member
לא התעמקתי...

עדיין העצה שלי תקפה - ואם זו אמא שלו אז בכלל :)
זה הרבה יותר זול והרבה יותר יתרום לילד מאשר חוג.

הפורום לא כ"כ קשור לחוגים

שלום,

הפורום מהווה במת דיון לאנשים שמשחקים במשחקי תפקידים כתחביב בפני עצמו, וממוצע הגילאים כאן הרבה יותר קרוב לזה של ההורים של בני ה14 מאשר לזה של בני ה14 עצמם.

חוגים, לעומת זאת, מופעלים על ידי מתנסי"ם, חברות מסחריות וחנויות. לרוב הם גם פועלים במשך השנה ולא רק בקיץ. המקום הנכון לברר על חוגים הוא להרים טלפון למתנ"ס הקרוב. עדיין, אם הילד מתעניין במשחקי תפקידים, דמיון ופנטזיה, חוג בהרבה מקרים עלול דווקא להוציא לו את החשק - המשחק שם מתבצע בקבוצות גדולות יחסית, והחוג הוא עסק שמנוהל למטרת רווח, מה שתורם בהרבה מקרים לרדידות תכנים ואף לחוסר סלקטיביות של מפעילי החוג ב"מדריכים" שהם שוכרים.

ההבדל בין חוגים לאופן בו הפורום תופס את התחביב, הוא כמו ההבדל בין חוג טניס (בו יש מדריך שמקבל כסף כדי להפעיל אנשים שלומדים לשחק טניס) ובין קבוצת חברים שמארגנת מגרש, מביאה מחבטים וכדורים ומשחקת טניס בשביל הכיף.

LokiLeohard

New member
הדוגמא שלך גרועה

לרוב המדריך טניס מקצועי ומלמד את הטכניקה ומלמד 'טניס', בחוגי מו"ד זה לא תמיד המצב והאינטראקציה הכל כך חשובה בין השחקנים לרוב נדחקת הצידה בגלל אילוצים (כמות ילדים, חוסר מקצועיות פדגוגית של המדריך, "מחנה משותף נמוך ביותר" וכו...)

דמבוס

New member
לא מסכים לחלוטין

הדברים הבאים שאכתוב מגיעים מניסיון אישי בתחום -

אני אישית לפני כ9 שנים נכנסתי לתחום דרך חוגים - וכן, היה איום ונורא. הייתי בחוג עם מדריך שלא הבין הרבה ממה שהוא עושה, הרבה ילדים שעשו הרבה רעש, וגם המזגן לא היה משהו. אבל זה לא קשור.
הדוגמא הטובה ביותר היא שבהתחלה אני קיבלתי דמות (בלי לדעת מה עוד אפשר לשחק) של נוכל, וביקשתי להתחלף ולקבל כוהן. נורא רציתי לשחק כוהן (קראתי קצת על הדברים לפני בבית). הילד שקיבל כוהן הסכים שנתחלף, אבל המנחה נקט עמדה בעוז ולא איפשר לנו להתחלף בדמויות. עד היום לא הבנתי למה.

מאז הייתי בעוד כמה חוגים גרועים לפני שנכנסתי יותר רציני לתחום - וכיום אני מעביר חוגים בעצמי. אני מנחה חוגי ילדים לבני 10-14 (לא באותה קבוצה, זה 10-12 ו12-14 ליתר דיוק), והקבוצות שלי קטנות יחסית - 4-5 שחקנים. אני משתדל מאוד לתת יחס אישי לכל אחד מהילדים ולתת לו את מה שהוא אוהב בתחום - ואני גם מעודד אותם לקרוא חומר נוסף וללמוד יותר (עשיתי להם פגישות מיוחדות של הדגמה על שיטות משחק אחרות בתור הפסקה מההרפתקה הרגילה). אני באמת משתדל לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהצבתי לעצמי - ועד עכשיו אני עומד בדברים ביד יפה. הילדים נהנים וההורים מברכים על העניין. בקושי הצלחתי לקחת מהם הפסקה לחופש.

אז נכון - יש חוגים במצב שאתה הזכרת - אבל לא כולם כך, לפחות לא אני. אני מקווה מאוד שאני לא יוצא מן הכלל עד כדי כך, אחרת מצבנו רע.

למעלה