החד קרן והאריה

avilevra

New member
שאלות ללא מענה עדיין 1

נתון: התאום הראשון: אני הוא tweedledum. התאום השני: אם אכן זה אמת אז אני הוא tweedledee והחידה: מי הוא מי?

avilevra

New member
2

יום אחד פגשה עליסה אחד מהתאומים שאמר: "אני משקר היום ואני הוא Tweedledee" במי מהתאומים מדובר?

avilevra

New member
3

יום אחד פגשה עליסה אחד מהתאומים שאמר: "אני משקר היום או שאני הוא Tweedledee" במי מהתאומים מדובר?

avilevra

New member
4

יום אחד פגשה עליסה את התאומים: תאום א': היום לא יום ראשון. תאום ב': היום יום שני. תאום א': מחר הוא אחד מימי השקר של Tweedledee תאום ב': האריה שיקר אתמול. מי מהתאומים חופף לאריה ומי לחד-הקרן?

avilevra

New member
הסבר,

נפשט את המשפט: A = אני משקר היום B= אני הוא Tweedledee והמשפט הוא A וגם B. האפשרות היחידה שמדובר בתאום דובר אמת (זה הוא יום אמת שלו בשבוע), היא שגם Aאמת וגם B אמת. אבל אז משפט A, "אני משקר היום", הוא שיקרי וזו סתירה. האפשרות היחידה אם כן שהדובר דובר שקר ואז יתכן ש: 1.A שקר וB אמת. 2.A אמת ו B שקר. 3.A שקר ו B שקר. מכיוון שהדובר משקר ומשפט A - "אני משקר היום", כלומר משפט A אמת. כלומר משלש האפשרויות, 2 היא הנכונה (2.A אמת ו B שקר). אם B - "אני הוא Tweedledee" הוא משפט שקרי בהכרח אז הדובר הוא Tweedledum

tiki tiki

New member
אבל

אם הוא משקר אז הוא משקר גם לגבי זה שהוא משקר...ואז הוא דובר אמת, מה שאומר שהוא אכן משקר, אבל אז הוא משקר...וכו'.....כמו שאמרו למעלה, יש פרדוקס כזה. אין לזה תשובה.

avilevra

New member
אבל יש תשובה

את המשפט הבדיד: "אני משקר" לא יכול להגיד לא שקרן ולא דובר אמת - זו סתירה. אבל את המשפט "אני משקר וגם דובר אמת" יכול להגיד שקרן בגלל הסיפא שהיא שיקרית ההופכת את כל המשפט לשיקרי, ואת המשפט "אני דובר אמת או דובר שקר" יכול להגיד דובר אמת בגלל הרישא שהיא אמת ההופכת את כל המשפט לאמת.

tiki tiki

New member
איך שקרן יכול להגיד את זה?

ברגע שהוא שקרן הוא מבטל את האמינות של כל המשפט כולו, מה שמבטל גם את העובדה שהוא שקרן, אבל אם הוא לא שקרן -אז הוא דובר אמת. וכו' וכו'. נו, זה כמו הסיפור על הילד שבא ואמר שהוא בא ממדינה שבה כולם שקרנים, ולא ידעו אם להאמין לו כי אם הוא ממדינה של שקרנים אז גם הוא שקרן ואז המדינה לא של שקרנים ואז הוא לא שקרן ו...זה ממשיך.....

the YOOK

New member
הוא משקר בנוגע ל"גם"

הוא לא יכול גם שקר וגם להגיד אמת. וזהו השקר. ה"גם" עליו מדובר פה הוא האופרטור הלוגי AND והרי A and ~A=F כאשר ~A היא השלילה של A ו- F הוא שקר.

למעלה