החד קרן והאריה

avilevra

New member
החד קרן והאריה

החוקים: האריה משקר תמיד בימי שני שלישי ורביעי ובשאר אומר אמת. חברו החד קרן משקר בחמישי שישי ושבת ובשאר אומר אמת. לעליסה אבד מניין הימים 1. נתון: האריה: אתמול היה אחד מימי השקר שלי. חד הקרן: אתמול היה אחד מימי השקר שלי גם כן. והחידה: מה הוא היום בשבוע? 2. נתון: האריה: שיקרתי אתמול. האריה: אשקר שוב יומיים אחרי מחר. והחידה: מה הוא היום בשבוע? 3. נתון: האריה: שיקרתי אתמול. האריה: אשקר שוב מחר. והחידה: מה הוא היום בשבוע? 4. נתון: האריה: שיקרתי אתמול ואשקר שוב מחר. והחידה: מה הוא היום בשבוע? אגב, מישהו יודע מה השם האמיתי של Lewis Carroll

avilevra

New member
קיבלת רק את הבונוס ../images/Emo13.gif

קרה לי פעם במבחן לינארית.

UpNorth

New member
../images/Emo62.gif

1. יום חמישי? בחמישי האריה דובר אמת, והחד קרן משקר, לכן לגבי רביעי- האריה אומר ששיקר - שזה נכון, והחד קרן גם אומר ששיקר, שזה בעצם לא נכון, כי הוא מדבר אמת ברביעי. 2.יום שני? (האריה משקר) "שיקרתי אתמול" - שקר- זה היה יום ראשון (האריה דובר אמת ביום ראשון), "אשקר שוב יומיים אחרי מחר" - גם שקר, ביום חמישי האריה דובר אמת. 4. יום רביעי? הוא אכן שיקר אתמול אבל בחמישי הוא ידבר אמת, האם אפשר להגיד שכל המשפט שקרי בגלל שמחצית ממנו הוא שקר?

avilevra

New member
../images/Emo45.gif

<האם אפשר להגיד שכל המשפט שקרי בגלל שמחצית ממנו הוא שקר?> כן, זה ההבדל בן 3 ו 4 שלכאורה נראים כאותה חידה. F & F = F T & F = F F & T = F צדקת גם לגבי -3, אין יום כזה.

avilevra

New member
אחרי שענה Upnorth בקלילות

החוקים: האריה וחד-הקרן היו עסוקים ועליסה פגשה ב Tweedledee and Tweedledum אחד מהם כמו האריה משקר תמיד בימי שני שלישי ורביעי ובשאר אומר אמת. אחד מהם כמו החד קרן משקר בחמישי שישי ושבת ובשאר אומר אמת. הבעייה שהם תאומים זהים ולבושים בבגדים זהים 1. נתון: התאום הראשון: אני הוא tweedledum. התאום השני: אני הוא tweedledee והחידה: מי הוא מי? נתון: התאום הראשון: אני הוא tweedledum. התאום השני: אם אכן זה אמת אז אני הוא tweedledee והחידה: מי הוא מי? נתון: עליסה שאלה את התאום הראשון: האם אתה משקר בימי ראשון? התשובה היתה כן! והחידה: מה היתה תשובת השני לאותה השאלה?

MyGod7

New member
בשאלה האחרונה

התשובה תהיה לא כי שניהם אומרים אמת ביום ראשון, ואם אחד שיקר בקשר לזה שהוא משקר אז השני צריך להגיד אמת....

avilevra

New member
../images/Emo177.gif המשך החידות

1. יום אחד פגשה עליסה אחד מהתאומים שאמר: "אני משקר היום ואני הוא Tweedledee" במי מהתאומים מדובר? 2. יום אחד פגשה עליסה אחד מהתאומים שאמר: "אני משקר היום או שאני הוא Tweedledee" במי מהתאומים מדובר? 3. יום אחד פגשה עליסה את התאומים: תאום א': היום לא יום ראשון. תאום ב': היום יום שני. תאום א': מחר הוא אחד מימי השקר של Tweedledee תאום ב': האריה שיקר אתמול. מי מהתאומים חופף לאריה ומי לחד-הקרן?

UpNorth

New member
כיצד יתכן? 1,2

אם הוא אכן דובר אמת באותו היום- הוא לא יכול להציג עצמו כשקרן- זהו שקר, ואם הוא משקר - הוא אינו יכול להגיד שהוא משקר, כי זוהי האמת. אאל"ט יש איזה פרדוקס כזה, שקרן אינו יכול להגיד שהוא משקר.

avilevra

New member
חצי מהתשובה כבר בידך

כמו בשאלה הקודמת. אני משקר היום = א' ואני הוא Tweedledee - ב' והמשפט הוא א' וגם ב'. אם הדובר, דובר אמת אז חייב ש- א' - אמת וגם ב'-אמת. אבל כמו שאמרת, שקרן אינו יכול להגיד שהוא משקר...

avilevra

New member
זה התת מודע השובניסטי

ידוע שרק בנים טובים בלוגיקה.

סאביבית

New member
../images/Emo62.gif 1

1. התאום הראשון הוא tweedledum. התאום השני הוא tweedledee והיום יום ראשון

n u t

New member
מתי שכותב החידות

מתייאש
מה שכן תמיד כדאי לשים רמזים לפני פרסום התשובות במלואן...

למעלה