החדרת טמפון

Mandy18

New member
החדרת טמפון

לא מזמן התחלתי להשתמש בטמפון ויש לי מספר בעיות: א. כאשר אני מחדירה אותו כואב לי. ב. עוד יותר כואב לי כאשר אני מוציאה אותו. ג. בכלל שרק התחלתי להשתמש בו אני, להיות בטוחה, שמה טמפון + תחבושת ושמתי לב שלפעמים יש קצת דם על התחבושת... האם זה אומר שאני לא שמה את הטמפון עמוק מספיק? או לא שמה נכון? תודה לכל העונים

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית, האם את משתמשת בטמפון עם או בלי מוליך? זה ישפיע על התשובה שאוכל לתת... אין שום בעיה אם יוצא קצת דם על התחבושת, למרות ששמים טמפון. לא ניתן להסיק מזה אם את שמה את הטמפון בצורה המתאימה. האם יש לך אפשרות להתייעץ עם חברה מנוסה/אחות או אישה קרובה ולקבל את המידע פנים-אל-פנים? דרך הפורום קצת קשה לדעת מה בדיוק את עושה. בהצלחה!

נועם m

New member
למרות שקשה לעזור דרך הפורום...

אני אשתדל בכל זאת. עקרונית אם מחדירים טמפון כמו שצריך אין שום סיבה שזה יכאב. לכאב יכולות להיות כמה סיבות: א. יש גדלים שונים של טמפונים- ממיני ועד סופר פלוס. יכול להיות שהחדרת טמפון גדול מדי, שלא מתאים לכמות הדימום שיש לך. האם הדימום שלך חלש ומועט או חזק יחסית? ב. אם מוצאים את הטמפון מוקדם מדי, ההוצאה יכולה להיות כואבת. לרוב אפשר להשאר עם טמפון לפחות 3 שעות, מבחינת כמות ועוצמת הדימום. אם הוצאת אותו אחרי שעה, כשאת יכולה להוציא אחרי 3 שעות בלי שתהיה "דליפה", ההוצאה המוקדמת עשוייה לכאוב. ג. את משתמשת בטמפון עם או בלי מוליך? אני למשל, משתמשת רק בטמפון עם מוליך, כדי להיות בטוחה שאני מחדירה אותו עד הסוף... אם הוא לא מוחדר בעומק הנכון, הוא יכול להציק ממש. (כשאת מחדירה עם מוליך, את צריכה להכניס אותו עד הנקודה שבה החלק העליון של המוליך מסתיים, ואז לדחוף עד הסוף את החלק התחתון שדוחף את הטמפון עצמו). ד. בנוגע לדם שעל התחבושת: יתכן שאת לא מחליפה טמפון בתדירות גבוהה מספיק, או לא משתמשת בטמפון גדול מספיק, ולכן מתרחשת "דליפה". אבל, לפעמים גם אם הטמפון מתאים, כמה טיפות קטנות יכולות "לברוח" החוצה. אם את רוצה להיות בטוחה שהתחתונים לא יוכתמו, השתמשי במגן תחתון. אין סיבה לשים תחבושת. אבל בסופו של דבר, כמו שאמרה עונג- הדרך הטובה ביותר תהיה להתייעץ עם מישהי קרובה ומנוסה ממך, שלה אולי גם תוכלי לפרט בצורה יותר טובה מה הבעיה.

שלום לך..

בקשר לכאב שיש כשאת מכניסה אותו -חברה שלי הייתה לה בדיוק אותה בעיה והיא הייתה מורחת על קצה הטמפון איזה קרם שהיא עוזר לו להתחלק פנימה בלי שיכאב כל כך - אני חושבת שהיא קנתה את זה בבית מרקחת. בקשר לשאלה האם את לא מכניסה אותו טוב- אם הוא לא היה מספיק עמוק את היית ישר מרגישה, אם הוא לא במקום זה ממש מציק ברגע שאת מתרוממת ומתחילה ללכת.. ככה שכאן אין אפשרות לטעות- את תרגישי ישר אם הוא לא מספיק עמוק.. וכנ"ל לגבי "לא שמה נכון", כשהטמפון בפנים את פשוט לא מרגישה אותו.. (כשהוא מתמלא מתחילים לפעמים להרגיש מין לחץ כזה, לא יודעת- זה משתנה מאחת לאחת..) מקווה שעזרתי.. :)

Mandy18

New member
תודה לעונים

לתשובות: א. אני מכניסה את הטמפון בעמידה/ ב. לא כואב לי כאשר הוא בפנים, זה רק החלק של כאשר אני מכניסה ומוציאה... ג. האם בדולינה, את יודעת איזה קרם? או מישהו אחר? ד. ניסיתי גדלים שונים של טמפונים, והקטנים לא כואבים כאשר נכנסים אבל הרי הם אחר-כך מתנפחים וזה כואב להוציא... תודה שוב לעונים

בקשר לקרם..

התקשרתי עכשיו והיא טוענת שהיא לא זוכרת את השם (לדעתי היא סתם עצלנית.. חח) בכל מקרה אני אשאל את השכן שלי הוא עובד בבית מרקחת.. בקשר להוצאה- לפעמים אם מושכים בזוית חדה מידי או אם את לחוצה (ותופסת עם השרירים אפילו לא במודע..) אז זה יכול לכאוב.. אני מנסה לחשוב איך אפשר לעזור אבל לא עולה לי שום דבר לראש (אני פשוט מברכת את מי שהמציא את הטמפון כל יום- זה דבר גאוני ) . אני אנסה לברר מה שאני יכולה..

אוקיי

לגבי ההחדרה, ממש לא מומלץ לעשות את זה בעמידה, אלא כשאת שכובה על הגב בפוזיציה שיהיה לך קל להרפות בה את השרירים ולגשת אל האיזור. ייתכן ויש לך איזו בעיה בפתח הנרתיק. מומלץ לבדוק גם עם רופאה...

שגיתא

New member
אבל איך מסתדרים אם את נאמר ../images/Emo12.gif

בעבודה או בלימודים, הרי לא תשכבי על הרצפה, מה עושים אז, שגיתא
מצטערת ממש לא מנוסה בטמפונים

שגיתא

New member
טוב לא מנוסה אבל בקשר להוצאה ../images/Emo54.gif

ייתכן ויש לך מחזור כמו שלי 3-4 ימים גג, אבל היומיים הראשונים יש זרימה חזקה של דם, ייתכן ואת לא מחליפה מספיק ואז הטמפון סופח אליו הרבה דם וגדל הרבה בתוכך, ומה לעשות הרקמה של הנרתיק יותר רגישה במחזור, ועוד רעיון אבל באמת אין לי מושג ממשי (כל השנים משתמשת רק בפדים) בגלל הנוזלים שבפנים הנרתיק יכול להיות שנוצר כמו ואקום והשחרור שלו קצת חזק מידי וכואב קצת
, או שזה קצת כמו חדירה עצמה אם המקום לא קצת מוכן (משוחרר) ונכון לקבל את הבא אליו זה כואב באמת אין מה להתבייש תפני לחברה, אחות, או אפילו אחות של מרפאת נשים כולן תשמחנה לעזור לך
בהצלחה שגיתא

למעלה