החג אצלי..

kalah

New member
החג אצלי.. ../images/Emo101.gif

אני מופקדת על הקינוחים אבל ישנה מיגבלת כשרות. אשמח למתכונים שנוסו בהצלחה, שהשתמשו בהם בקצפת פרווה או כל רעיון אחר. לא רוצה שיהיו רק עוגות פירות ודבש אלא גם משו מפנק ועשיר..

אילנית12

New member
מוס שוקולד,ניתן להחליף בפרווה.

מוס שוקולד הכמות ל2 גביעים. מקור התמונה:אילנית מקור המתכון:תוכנית טעמים. החומרים: 2 שוקולד השתמשתי מריר 1 שמנת מתוקה+2 כפןת אבקת סוכר פקק וויסקי.(אפשר גם ברנדי) ההכנה: קודם ממיסים את השוקולד. מקציפים את השמנת עם הסוכר, מוסיפים את השוקולד(לא חם),ואת הוויסקי,מקררים. ומתענגים.

אילנית12

New member
קומפוט

קומפוט מרק פירות/אילנית 12 מקןר התמונה:אילנית פירות העונה, דובדבנים מישמש אפרסק(נקטר) ענבים 5חתיכות ג'נג'ר מסוכר(לא חובה) ) כמה טיפות מי וורדים(לא חובה) פקק של ליקר דובדבנים. גילענתי את כול הפירות. הוספתי בערך חצי כוס מים,וחצי כוס סוכר חום(,אם הפירות מאוד מתוקים אין צורך להוסיף סוכר.) להביא לרתיחה,ולהנמיך את הלהבה,לבשל בערך 10 דקות -15 דקות,או עד שהפירות מתרככים. לקרר היטב ולהגיש. יאמי......... מקור המתכון עצמי, הערה:אפשר עם פירות אחרים,..

אילנית12

New member
בננות וקרמל ומייפל.

מתכוונת לנסות. אין במאמרים. בננות בקרמל ומייפל/אילנית12 אחד מהמתכונים שזכו בתחרות של פסח, של המגזין. החומרים: 1 כוס סוכר 5 בננות חתוכים לעיגולים חצי כוס מייפל או דבש אופן ההכנה: 1 ממיסים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל (זהירות לא לשרוף) 2 מוסיפים את הבננות ומערבבים היטב,כך שהקרמל יכסה את כול הפרוסות. 3 מוסיפים את המייפל מערבבים ומוציאים מיד. רצוי להגיש עם גלידת ווניל. עבור מבוגרים-ניתן להוסיף 2 כפות משקה אלכוהלי. מקור המתכון:מגזין דרך האוכל אפריל 05 הקלידה אילנית12.

אילנית המוס והקומפוט נראה יאמי

והבננותתתתת נשמע סוף אני גם חושבת לנסות תודה על המתכון

../images/Emo3.gifאילנית יאמייי ההמוס , והקומפוט

עושה חשק שמרתי תודה ויום נעים.

kalah

New member
בדיוק חשבתי לי ביום שישי

לקנות כוסות קטנות כמו של אספרסו ולהגיש בהם מיני-מוס וככה יהיה מקום לעוד קינוחים. יופי, אני אאמץ.תודה. ואשמח לעוד רעיונות.

timiהאחת

New member
מנהל
אילנתי נראה 10,ושוב האסטטיקה...

ניכרת אצלך באוכל כל הכבוד.הכל את עושה מהנשמה ורואים את זה . ביי.

timiהאחת

New member
מנהל
יש מתכון עשיר עוגת שוקולד ודובדבנים

של ישראל אהרוני טעים ביותר אם תרצי מתכון , אכתוב לך זה מה שעולה לדעתי ברגע זה.

pirge

New member
מעדן "תותי פרוטי" עשיר

אפשר להכין בקוקוטים אישיים או כעוגה. (ללא אפיה) מעדן "תותי פרוטי" ח ד ש מקור:פירגה מעדן מעוגיות שוקולד "הפתעות" כראות עיניכם......ועוד. ללא מרגרינה וללא ביצים. לשים בסיר בינוני: 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 2\1 כוס חלב או מים 3 כפות יין מתוק או אחר---לא חובה 4\3 כוס סוכר כף קקאו לבשל בבחישה עד לקבלת קרם הומוגני וחלק. להוריד מהאש. להוסיף: 3 כפות טחינה 4 כפות סילאן 500 גרם עוגיות שלמות מכל סוג שאתם בוחרים עד 2 כוסות "הפתעות" כגון: צימוקים\שקדים\אגוזים\פירות יבשים\קליפות מסוכרות של הדרים\שוקולד קליק\חתיכות מרציפן\חתיכות מחטיפים שאתם אוהבים......כיד הדמיון והחשק. לערבב בכף. לצקת לתבנית 24 או 26 עגולה קפיצית. או קוקוטים אישיים. לקשט. אני פיזרתי קוקוס ואגוזים. להקפיא כמה שעות. לפרוס למנות פיציות ולהתענג.

pirge

New member
אגסים בגלידה וציפוי שוקולד

אגסי הלן –ציפוי שוקולד 6 אגסים מוצקים 2 כוסות מים כף מיץ לימון 3\2 כוס סוכר 2\1 כפית תמצית וניל 100 גרם שוקולד מריר 15 גרם חמאה גלידה וניל לקלף את האגסים . לחתוך את הגבעולים. לשים בסיר מים,מיץ לימון,תמצית וניל,סוכר. לבשל על להבה נמוכה עד שהסוכר יימס. להביא את הסירופ לידי רתיחה. להוסיף את האגסים ולבשל רבע שעה עד שהאגסים יתחילו להתרכך. להניח לאגסים להצטנן בתוך הסירופ. להוציא בכף מחוררת ולקרר במקרר. לשמור את הסירופ. לשבור את השוקולד לחתיכות . לשים בקערה עם החמאה. להמיס מעל סיר עם מים רותחים. להסיר מהאש ולהוסיף לשוקולד 2 כפות מהסירופ. לבחוש. לערוך את האגסים בצלחת הגשה. לסדר ביניהם כדורי גלידה וניל. לצקת על הכל בזילוף את השוקולד החם

pirge

New member
תפוחים מקורמלים בציפוי שטרוייזל

08:11 | 08/04/05 תפוחים אפויים עם שטרוייזל חמאהו pirge ו קינוח תפוחים ופירוריםו pirge / מתכונים ו 15:49 | 31/12/04 14:04 | 14/11/04 תפוחים מבושלים עם שטרוייזלו pirge ו לבשל 8 תפוחי עץ קלופים חתוכים לרבעים בסיר. להוסיף לסיר 2 כפות סילאן+רבע כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון לבשל 20 דקות ולערבב מדי פעם. להוציא ולסדר בכלים אישיים. לפירורים: 100 ג' חמאה 1/2 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח או עם 1/3 כפית אבקת אפיה לשטח ולאפות על ניר אפיה עד לצבע זהוב חומי. לקרר. לפורר גס . את הפירורים לזרות על התפוחים החמים. לפזר מעל אגוזים קלויים מתוקים חצויים.

pirge

New member
תפוחים אפויים ממולאים מעדן לחג

16:17 | 14/04/05 תפוחים אפויים מעדן לחג.ו pirge ו משאירים את הקליפה מתפוחי גרנד קולפים מסביב לתפוח פס של חצי ס"מ (זה מונע בקיעתו של התפוח בזמן האפיה) מנקים את פנים התפוח אבל משאירים חלק ממנו. מכינים מלית: שברי אגוזים:צימוקים:שוקולד צ'יפס:חלבה:מרשמלו: בסקויטים שבורים:בוטנים לא מלוחים:פירות יבשים קצוצים: שמים בקערה את מה שבחרתם. מה שאוהבים. ומוסיפים: מיץ לימון מעט סוכר וקינמון, ו2 כפות דבש. מערבבים. ממלאים את התפוחים במלית. מסדרים אותם עם הפתח למעלה בתבנית פיירקס בצורה צפופה. שמים על כל תפוח חצי כפית מרגרינה \ חמאה. ממלאים את התבנית ביין מהול במים אני גם שמה סוכר,טועמת להגיע לטעם טעים. היין והמים--- שיגיעו עד גובה חצי מהתפוחים. מכניסים לאפיה בחום 175 מעלות. בודקים אחרי 25 דקות. התפוח צריך להיות רך. מגישים עם גלידה\קצפת\

pirge

New member
מעדן קוקטייל חגיגי

11:22 | 08/08/06 קינוח קוקטייל פירות ג'לי ושמנת של רו pirge ו מעדן מרשמלו, פירות וג’לי קינוח פטנט מפתיע וססגוני. חומרים ל-12-10 מנות: 1 קופסה קוקטייל פירות 1 שקית מרשמלו 1 שקית ג’לי אינסטנט בטעם משמש 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה (לא חובה) + מסננים את קוקטייל הפירות מהנוזל ושומרים בנפרד. מעבירים את הפירות לתחתית קערה גדולה ושקופה, ומפזרים עליהם מרשמלו. + מחממים את המיץ, שסיננו מקוקטייל הפירות, ומשתמשים בו (במקום במים) להכנת ג’לי על פי הוראות היצרן (משלימים במים רותחים לפי הצורך). + מערבבים היטב, ויוצקים את התערובת בעודה חמה על המרשמלו. מעבירים לקירור והתייצבות למשך 5-4 שעות עד להגשה. + לפני ההגשה אפשר להקציף שמנת מתוקה ולכסות את התערובת. אני פירגה, לא הייתי מוותר על השמנת מתוקה מוקצפת----בהגשה , ומזרזפת מעליה סירופ או שוקולד מומס. א או לחילופין\זיגוג פירות יער. יאמי.

pirge

New member
ליפתן של פעם מפירות יבשים-המלצה.

16:28 | 19/10/04 לפתן ישן וטוב כ-4 מנות.ו pirge ו 100 גרם משמש יבש 100 גרם שזיפים יבשים 100 גרם אגסים יבשים 100 גרם תפוחי עץ בטבעות יבשים 100 גרם צימוקים סוכר לטעם כף פודינג או קורנפלור להמיס במעט מים ולבחוש היטב שלא יהיו גושים. אפשר להוסיף קורט קינמון אפשר להוסיף מיץ מלימון או תפוז. להשרות את השזיפים כשעה ב ל י ט ר מים חמים. לחצות ולגלען אותם. להרתיח את מי ההשריה של השזיפים יחד עם הסוכר והקינמון. לצקת את הפודינג ולבחוש היטב שלא יהיו גושים. להביא שוב לרתיחה. לרחוץ היטב את הפירות היבשים ולהכניס לסיר. לבשל על להבה נמוכה כשעה. לפני שמורידים מהאש להוסיף מיץ מתפוז או לימון. אפשר לקלף קליפת לימון או תפוז נקיים ולהכניס לטעם. לקרר לפני ההגשה. אם רוצים יותר סמיך להוסיף עוד כף קורנפלור באותו אופן של המסה, וערבוב.

pirge

New member
גלידה משמש או אפרסק ביתי ו../images/Emo3.gif

גלידת משמש טרי בשמנת חדש בהמלצה מקור: פירגה. לעונת המשמש הקצרה. רוצו להכין אולי תספיקו. להכניס למג'ימיקס 15 משמשים יפים ובשלים – חצויים --ללא גרעינים כמובן. ------ ניתן להמיר לאפרסקים או מנגו ולהפעיל עד קבלת מחית. להעביר את התכולה למיקסר: להוסיף: 2 שמנות מתוקות שמנות - אפשר ריץ' 2-3 כפות ליקר 3 כפות סילאן אמיתי 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל גדושות כוס סוכר או כמות אחרת לטעם (אפשר לשים 15 מ"ל דיאטיפ נוזלי) לערבל לקרם. לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק (התבניות מתמלאות עד למעלה אפשר אחרי שעתיים להנות מגלידה מוסית או השאיר לכמה שעות ולהנות מגלידה בטעם משמש. אפשר עם מנגו ואולי פירות אהובים אחרים. תהנו.

pirge

New member
גלידה מוסית משזיפים טריים ../images/Emo67.gif

גלידה\מוס שזיפים טריים 6 מנות מקור:פירגה 6 שזיפים אדומים-- ג ד ו ל י ם ויפים – בשלים וקלופים (לא רכים) מורידים את בשר השזיפים כולו—ושמים במגי'ימקס ומערבלים לדיסה. מעבירים למיקסר: מוסיפים למיקסר מעל דייסת השזיפים מיכל שמנת מתוקה שמנה - אפשר ריץ' 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל 3 כפות ריבת משמש (או אחרת) 2\1 כוס סוכר 2 כפות ליקר תפוזים או פירות אחר. מערבלים לקרם. מעבירים לתבנית מתאימה (לא גדולה) או לכלי הגשה אישיים. מקשטים בקליפת השזיף ובזרזופי סילאן. שומרים בפריזר לגלידה. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה . או שומרים במקרר מכוסה בניילונית---- ומתענגים כמוס אחרי כמה שעות. תהנו.

pirge

New member
קינוח חרובים ואגסים ---משק לין

קינוח אגסים בחרובים אפוי לאגסים: 5 אגסים חתוכים לשמיניות 1/4 כוס סוכר חום 1/4 כוס דבש "משק לין" 1/2 כוס יין אדום לרוטב: 1 צנצנת ממרח חרובים ואגוזים "משק לין" 1 חבילה שמנת פרווה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לאגסים, אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות. מחממים יחד את חומרי הרוטב ויוצקים מעל האגסים. משק דבורים-לין

למעלה