החבר

• פותח הנושא PREM
  • פורסם בתאריך

PREM

New member
החבר

אני כבר מס' חודשים עם חבר מקסים וכיון שאני בעלת בי איי והוא לא בעל תואר אני בסתר ליבי מזלזלת בו הוא הרבה יותר אינטיליגנטי ממני ועולה עליי באופי ובתכונותיו ובמוסריותו הוא חמוד מתוק ישר ואוהב מאוד מאוד אני בטוחה שיהא אב מקסים איך עוקרים את הספק על מנת שלא ישתלט וישבור את היחסים היפים שנרקמו ביננו : ) אני לא רוצה לזרוק אותו אחרי כמה שנים כמו שכבר עשיתי עם מישהוא אחר מאותה סיבה אני רוצה להתפכח להתבגר להבין שהשכלה זה כלום תודה

2shani

New member
סליחה שאני קצת נוקבת

אבל השכלה, לא חברת ריקוד לאינטלגנציה רגשית וחוכמת חיים, ואם את כ"בעלת בי אי" לא מסוגלת לשנן את זה, אזי את יכולה לזרוק קיבינימט את התואר שלך. את שוןפטת בן אדם מקסים לכל הדעות (כך הטבת לתאר) על סמך עקרון כל כך שולי שאין לי מילים לתאר כמה זה אבסורד. מזה נותן לך תארים, רושם? כבוד? זה לא קונה לך נסיון חיים ואנטלגנציה רגשית ואישיות בונה, וכמה אנשים עם דיפלומות מסתובבים חסרי כל אישיות?? אין ספק שזה שטות, לעולם אל תשפטי אדם לפי כמות התארים שהספיק לסגל לו, יש באנשים ככ הרבה מעבר... חבל שאת בכלל מפקפקת.

די דנסר

New member
היי PREM

היום זה בסתר ליבך, אך מאוחר יותר לא תוכלי להסתיר עוד את תחושותייך. עם כל הצער, אני לא אומר לך שזה יעבור לך- כי זה לא עובר! מקווה שתזכי לבעל שיתאים לך, ולא למי שתאמללי אותו רק בשל העובדה שאין לו תואר. עם זאת ברצוני לספר לך כי אני אישית מכירה אישה עם תואר שנישאה למישהו שלא סיים תיכון. בתחילה זה מאד הפריע לה שאין לו מושג מה היא לומדת ושאינו יכול להשתתף בחוויות הקידום שלה, אך כבעל הוא מקסים ונותן את הנשמה. אני יכולה לספר לך, שלאחר 30 שנות נישואים היא השלימה עם החיסרון בקושי רב. עם כל המעלות שציינת- הוא ימצא את בחירת ליבו שתשמח לקבלו כפי שהוא. בהצלחה

יעד שקד

New member
מה היא המטרה??

חשבי מעט עם עצמך. חשבי ברצינות! מה בעצם את רוצה כשתנשאי מבן זוגך, שותפך לחיים, אחד שתתעוררי כל בוקר לידו, אב לילדיך, הקשיש והישיש שיאחוז בידך בעוד 40 שנה כשתחצו את הכביש??? השכלה?? תארים?? תעודה?? הוכחה ש...??? ולסיום: איך היית מגיבה אילו את ו"חברך" נפרדים וחברתך הטובה היא זו הזוכה בו?? בהצלחה.

r l

New member
אני חושבת שמסתתר כאן סטראוטיפ

איכשהו את מצייתת לדפוס סמוי בחברה, שלפיו הגבר צריך להיות משכיל יותר ומכניס יותר פרנסה מאשתו... הרי רב הסיכויים ששני אנשים שיפגשו לא יהיו בדיוק עם אותה כמות דיפלומות. לפעמים יש ביניהם פער לא קטן, ולרב הגבר באופן טבעי פוגש אישה עם מקצוע פחות יוקרתי משלו אז אם זה היה הפוך, זה היה מפריע לך? היית מרגישה נחותה לידו? בקיצור, אולי זו באמת דעה קדומה בסתר? אם כן, המודעות היא כבר חצי הדרך לפתרון

JudyWn

New member
אני לא אגיד לך שזה עובר ../images/Emo17.gif

כי יכול להיות שזה לא יעבור, אני רק אומר לך שאת כנראה שמה יותר מדי משקל על דברים לא רלוונטיים. את נכנסת למיטה עם דיפלומה? הדיפלומה מחייכת אליך מהצד השני של השולחן בארוחת ערב? כנראה שלא. בעצמך את אומרת שהוא יהיה אב מצויין ושהוא אוהב אותך מאוד - האם את אוהבת אותו מספיק בשביל "לסלוח" לו שהוא אינו בעל תואר? פגשתי כבר כמה אנשים בחיי שלא הייתה להם השכלה גבוהה, חלקם אפילו לא סיימו תיכון, אבל כולם ידעו ללמד אותי דבר או שניים. זה לא התואר - זה נסיון החיים. באופן אישי, אני מאוד אוהבת ספרים והייתי בקשר ארוך עם מישהו שראה בספרים שעמום אחד גדול. האם זה הוריד מכבודו אצלי? כן, בהתחלה. זה עבר כשהקשר התפתח. זה עדיין הפריע לי אבל הרבה פחות.

lilaaa1

New member
השכלה זה לא כלום

לדעתי תמיד צריך להסתכל על כל הצדדים כלומר אם הוא מקסים ועוזר ואוהב וכל מה שתיארת, זה הכל טוב ויפה אבל תמיד צריך גם להסתכל קדימה ז"א אם הוא בנאדם ללא שאיפות, ללא מקום עבודה וכו' אני רואה בזה כמינוס דיי גדול, שהרי אתם צריכים להסתכל על העתיד וביום מן הימים גם תרצו לבנות משפחה ביחד וכל זה לא יהיה אפשרי (בצורה שאת תרצי). זה הכל תלוי.. לא אמרת במה הוא עוסק והאם הוא בנאדם בעל שאיפות. לא תמיד צריך את הדיפלומה כדי להגיע רחוק. אבל אם מדובר רק ב"הגדרות" שאת בעלת תואר והוא לא- זו טעות.

למעלה