אני עובר אורח, שרק בן 16.
זו לא הפעם הראשונה שלי פה. אני פה אולי חודש ולא הגבתי מעולם. קשה לי שלא להכנס לפה אחרי כניסתי הראשונה שהתחרשה בבמקרה. אני מחבב פה המון המון אנשים. המנהלת המקסימה, באדי תות, ניקוי ראש, שירקוש, ועוד המון אנשים שנאלצתי להפסיק מלמנותם כי אני לא רוצה להאריך יתר על המידה. זו התגובה הראשונה שלי בפורום כי פשוט לא יכלתי לשתוק עוד וכמובן לנסות ולמנוע ממך לעשות את הטעות המרה ולשנות את גישתך כלפי אנשים. אני מניח שאין ברצונך לשמוע הרצאה מ"ילדון קטן בן 16 שעוד לא התנסה" אבל אני אשמח אם תקראי את דעתי בנושא זה. אני בטוח שחשוב לך שהאנשים מסביבך יהיו בעלי לב רחב ואוהב. אך לדעתי ההשכלה והתעודה הם רבי משקל עבורך, יתר על המידה. אז אותו בחור אינו משכיל כמוך - זה לא אומר כי הוא פחות חכם, פחות טוב ונחשב כ"קיר" שלא ניתן לדבר איתו. הבחור שאיתך הוא בנאדם מדהים, לדברייך. הוא בעל אופי מקסים ומעל הכל - הוא מוסרי. המוסר, שלא ניתן למצוא אותו בכל כך הרבה אנשים זה לא דבר שבאופן אישי אני הייתי מוותר עליו. ההשכלה לא שווה כל כך הרבה לעומת מעלותיו הרבות, שכן, אמרת - הוא בחור אינטלגנט!!! התעודה לא משקפת כלום, התעודה לא תגיד מי הוא האדם שעומד מולך. נכון, לצאת עם אדם בור וטיפש זה באמת דבר שלא תמיד אפשר לקבל, אבל הוא אינו כזה, בדיוק להיפך. אין לך שום סיבה "לזלזל" בו - בדיוק להיפך. הרמה המוסרית שלו היא סיבה להערצה וכמובן סיבה לשמוח, שכן, בחברתך אדם הגון, טוב לב ואינטלגנט. תחשבי מה היה קורה לולא הוא היה ההיפך. עולה עלייך בהשכלתו אך מתחתייך בהגינותו. תודי שזה היה נוראי. יש לצידך בנאדם שמעל הכל ראוי לך כאדם (אני מקווה, אני לא מכיר אותך אבל אני בטוח שאת מקסימה). אם הוא כל כך מקסים ובעל אופי כל כך משגע, אני בטוח שאת תביני שהתעודה לא משקפת אותו, וכי הוא אדם משכמו ומעלה רק בזכות אופיו. כי אם זה היה משקף - לא הייתה לי חברה, לא היו לי חברים, ולא היו גאים בי בזכות מי שאני. את החברים שלי, והחברה, בחרתי לא בגלל חוכמתם (למרות שהם חכמים) אלא בזכות ליבם הרחב והגינותם, שזה חשוב לי יותר מכל. שיהיה לך בהצלחה. גיטאניטו.