החבר נשבר....

החבר נשבר....

לחבר שלי גילו סכרת לפני כחודש וחצי, מאז, רופא המשפחה שלו נהיה "החבר הכי טוב שלו", הוא כל הזמן בהתרצצויות לבית מרקחת, אוסף מרשמים, קונה כדורים, אינסולין, ואחרים. הוא הגיע למצב שכבר נמאס לו מכל הבדיקות, נמאס לו מהאוכל הלא טעים, נמאס לו מהכול!!!!!!!!!!!! עכשיו הוא החליט שהוא יורד מהתפריט שהכינה לו התזונאית, ומעתה הוא יוכל אוכל "טוב יותר - טעים יותר". עדיין לא יודעים את סוג הסכרת שלו.... אני חוששת שלא יהיו לעניין הזה תוצאות טובות, אך הוא בשלו, הוא החליט, אי אפשר לשנות את דעתו. הצעתי לו, שאם כבר הוא החליט, אז שלפחות ידאג לאכול מאוזן, שעדיין יאכל חסות ופלפלים ומלפפונים ואחרים.... מה יכולות להיות ההשלכות של ההחלטה שלו? איזה נזקים יכולים להגרם כתוצאה מכך?

newKiticat

New member
האמממ

גם לי באיזשהוא שלב נשבר. כי לקחתי את כל מה שאמרו לי בכבדות. ואז לאט לאט הבנתי שזה לא הולך ככה. ואז לאט לאט חזרתי לשמור.(בהתחלה הקפדתי להזריק יותר, ואז לבדוק סוכר לעיתים קרובות, ואז גם השגחתי על האוכל יותר....) ופתאום הבנתי שזה לא כל כך נורא. סך הכל, יש באמת צרות יותר גדולות. אני חייבת להודות שאני אוכלת אוכל טוב. ללא ספק. אבל אני יודעת כיום שלאכול 3 ארוחות כבדות ומאיימות ברצף זה מוציא את הכיף. אז פעם ב, אני אוכלת משהו שווה. בינך לביני? אני מעדיפה סלטים שונים. פריקית של ירקות....

תקופה לא קלה עוברת עליו...

תקופה לא קלה עוברת עליו, מאוד חשוב היה לצרף אותו לפורום. יש לו בטח מליון שאלות. להיות חולה סוכרת, זה לא לאכול חסות פלפלים ומלפפונים. האם היה כבר אצל רופא סוכרת? או רק רופא משפחה? אני מבין שהוא מזריק אינסולין ולוקח כדורים. מי קבע את המרשם? האם הוא גולש באינטרנט?... רק בריאות.

תודה על התגובה...

הוא עובד לפי תפריט מוקפד של התזונאית, ואוכל בשעות קבועות, ושמר עד עכשיו טיפ - טופ... רופא המשפחה שלו הפנה אותו לפרופסורית ב'קפלן', עשו לו בדיקות, והצוות שם היה מאוד מרוצה מהתוצאות.... נאמר לו שכל המאכלים הירוקים למיניהם טובים מאוד בשבילו, אז הוא אוכל בנוסף לפריכיות, לחם קל וכו'...הרבה חסה! אני יודעת שמאוד רצוי שיכנס לפורום ויתייעץ ויהיה שותף לפורום הנהדר הזה, אבל זה מאוד קשה לו, הוא טוען שהוא יודע כבר הכול על המחלה, ואין מה להוסיף עוד...

לצערי,אני בעסק הזה,כשנותיך! עדין...

לצערי,אני בעסק הזה,כשנותיך!... עדין לומד, כמעט כל יום, משהו חדש !!! תגידי לו את זה, ושלא יחשוב שאני פשוט לומד לאט, אז יש לי IQ הרבה מעל הממוצע... את רוצה לעשות לו בוחן? (על מנת לערער לו את הביטחון) רק בריאות.

ידע הוא כוח

ותמיד אפשר ללמוד עוד. ניתן לאכול "טוב" ולא רק חסה ופרכיות ועדיין להיות מאוזן. ניתן לשלב הרבה דברים ועדיין לחיות טוב. חודש אחרי תחילת הסוכרת יש לו עוד הרבה מה ללמוד על הסוכרת ועל עצמו - והמסר החשוב מכולם הוא שהסוכרת תלווה אותו לכל חייו אם הוא מתיאש אחרי חודש הוא גוזר לעצמו גזר דין מוות
ניתן לחיות עם סוכרת וניתן לחיות טוב
ואפילו טוב מאוד
צריך רק להערך בהתאם

chopi

New member
הצלחתי, הצלחתי

יש לי אופי של שמן אני מת על אוכל ובכמויות והנה יום אחד איבדתי את ההכרה וגילו שיש לי סוכרת, הכל השתנה הכל. היה לי עודף משקל, לחץ דם וכולסטרול בשמיים עם פגיעה בראייה , בכליות, בכבד ובעיות רגליים . החלטתי לשנות תזונה אבל בשכל. קיבלתי אזהרות ועצות מהדיאטנית והתחלתי במסגרת האיסורים לחפש ולבדוק את כל המאכלים הרזים כמו גבינות ונקניקים, מה שהיה טעים נשאר ומה בטעם פלסטי ניזרק, מצאתי לחמים קלים מצויינים וטעימים, קרקרים ופתית משגעים , חומוסים , תבלינים, מוצרי חלב בשפע . אני לא מוכן לרדת ברמת החיים ולסבול, אני אוכל כל היום רק מה שטעים, מאזן ארוחות , מקפיד על כמות הפחממות והעיקר שביע ונהנה, אחרי חודש כבר יודעים לבד מה מותר ואסור וכמה והעיקר להנות. בקיצור שני דברים: אני אוכל היום מכ 40% יותר, כל היום (מארוחה לאחר צום לילה ב-6.00 עד 24.00 לפני השינה וירדתי בחודשיים 17 ק"ג עם תוספת הליכה 3 פעמים בשבוע, טיול של 4.5 ק"מ ללא מאמץ והעיקר אני מאוזן עם תוצאות טובות והדבר השני: לאכול הכל, מהכל, כל הזמן, מעת ולאט ולהנות!!!!! בהצלחה

chopi

New member
17 ק"ג בחודשיים

לכל אדם יש את השינויים שלו והיכולות שלו, אני עובר בזכות קופ"ח מכבי בדיקות רציפות ומסודרות מאז סוף חודש מאי האחרון כולל פיקוח צמוד של דיאטנית עם אוכל מסודר , בריא ומאוזן והתעמלות קלה, הכל תקין וגם הירידה במשקל עד לרגע זה. אל לנו לשפוט דרך חיים או המלצה ממי שאינו מומחה, רק להציע רעיונות והמלצות על ניסיון פרטי.

Threat

New member
גם לי זה נשמע יותר מדי...

אפילו אם עודף המשקל שלך מאוד מאוד גדול... קשה לי להאמין שיש דיאטנית שתומכת בכזה דבר...

hilapo

New member
אנשים עם עודף משקל גבוה בדר"כ

מרזים הרבה יותר מהר מאנשים מלאים שעושים דיאטה ואל תשכחו שהוא הפחית באוכל ושילב פעילות גופנית זה הגיוני לחלוטין !!!1 כל הכבוד!!!!

newKiticat

New member
זה עדיין המון.

ממליצים על חצי קילו-קילו לחודש. ותאמין לי שאני מכירה שמנים- שהם שמנים אדירים. עם נוסיף ספורט למשוואה, על אחת כמה וכמה משום שבניית שריר כבדה יותר משריר.

../images/Emo45.gif כל הכבוד ../images/Emo47.gif

רק תזהר בבקשה ירידה כזו מהירה במשקל מלווה לעיתים בעלייה אח"כ. לא להתייאש ולהמשיך ככה בצורה החיובית

chopi

New member
הסבר וסיכום ויכוח

אני לא אדם גדול אבל הייתי עם עודף משקל מוגזם מאוד ,בטן ענקית וגוף צנום עם קשיי נשימה והליכה, כאשר איבדתי את ההכרה , נשלחתי לבדיקות דחוף ונמצאה אצלי כטסטרופה לשמה. רק מהפחד והבהלה ירדתי 6 ק"ג בשבוע , אבל הכל נרגע, עליתי מעת ומאז אני רק יורד במשקל , עם שינוי חיים בעשיית ספורט, אוכל נכון ומאוזן ומסודר ונישנוש בריא כמעט כל היום ועובדה שירדתי למרות שאני אוכל יותר. אני בריא יותר ומרגיש יותר טוב: הקילוף והחתכים ברגליים נעלמו, הצמאון ההיסטרי של 7 ליטר מים ביום פחת, הטישטוש וכאבי הראש נעלמו. נכון הדרך ארוכה ולאור הבדיקות האחרונות יש לי עוד להאבק בתיפקוד הלקוי של הכבד והכליות ולהמשיך לשאוף לסוכר נמוך שעדיין חריג מהנורמה אך..... הלחץ דם סוף סוף יציב ונמוך והכולסטרול ירד משמעותית. אני בפיקוח צמוד של דיאטנית ומייטב הרופאים שלדעת אנשי מקצוע אני נוהג מאוד נכון ובעיקר מתעניין במצבי החדש, לומד לחיות עם זה וחי חיים נורמאלים (הייתי שמן ודחוי , היום אני חתיך מחוזר עם אישור רפואי שאני לא רק חמוד אלא גם מתוק...............)

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

"היום אני חתיך מחוזר עם אישור רפואי שאני לא רק חמוד אלא גם מתוק..............." אהבתי !!! תמשיך ככה
ת בגישה הזו.....

למעלה