החבר החדש של האמא

זאביק36

New member
החבר החדש של האמא

היום הבת שלי, בת 13, מספרת לי שאתמול היא התעוררה באמצע הלילה והלכה לשתות כוס מים ובסלון היא ראתה כנראה את החבר החדש של אמא שלה.
לדבריה של הבת היא הרגישה לא בנוח שבסלון יושב גבר שהיא כלל לא מכירה ולא ראתה לפני זה ומחבק את אמא שלה ועל הדרך היא שאלה אותי אם גם לי יש חברה חדשה.
נתקלתם במקרה דומה? איך הייתם מגיבים? האם הייתם יוזמים שיחה עם אמא שלה ופותחים את הנושא מולה? ובכלל באיזה שלב אתם מכניסים את הפרטנרים החדשים שלכם הביתה כשהילדים נמצאים שם?
אני מודה שלא ממש ידעתי איך להגיב והייתי די חסר אונים.

בדד1

New member
טוב שהיא לא פגשה אותו

במיטה של אמא

תאונות אינן קורות - הן נגרמות
חוסר שימת לב לנושא ומקריות גרמו למפגש הזה

אל תהיה כזה, כשתהיה לך חברה תטפטף לה אותה לאט לאט

זאביק36

New member
לא יכול לחשוב בכלל על סיטואציה כזאת

ואני לא מתכוון לעצם העובדה שגרושתי נמצאת במיטה עם גבר אחר, אלא לסיטואציה שהילדים שלי עלולים להיתקל בזה.

אז ככה ...

אני מכיר גרושה, ש"נתפסה" על ידי בנה הבכור (באזור הגיל של הבת שלך דאז), דוהרת בסלון ביתה על איזה בחור מזדמן ...

ומכיר גם גרושה, שאחרי חודש וחצי של איזה בחור, הכניסה אותו לגור אצלה בבית (עם שלושת ילדיה הצעירים) .... (פחות מחודש אחרי זה היא העיפה אותו)

ואלה רק דוגמאות .....

כגישה, אני חושב שאין שום סיבה טובה, לערבב את הילדים בתוך מערכות היחסים שלנו - קלילות ככבדות.
זה יכול להתנהל מסביבם, ללא נגיעה ישירה בהם ובחייהם.
זה כנראה פחות רומנטי ונוח מהדוגמאות שנתתי לעיל ...
אבל אם ב"טובת הילדים" עסקנו - אז .....

זאביק36

New member
אלו דוגמאות מזעזעות

עוד יותר נורא שהן באמת מתרחשות במציאות.
מבחינתך אתה לא רואה שום מצב בעתיד שאתה מערבב את הילדים בתוך מערכת היחסים שלך? גם אם תהיה לך בת זוג קבועה אחרי תקופה ארוכה?

מה שתארתי

הוא אכן מהכרות אישית.

מזעזע ?
חחחח

המציאות היא כזו, שאנחנו (וזה בגדול כולנו - נשים כגברים גרושים), עסוקים במה שטוב לנו ובמה שטוב לנו בלבד.
ומה שטוב לנו, זה שאנחנו יכולים להתכרבל על הספה עם התורני/ת, או להזדיין באמצע השבוע וכו'

בפועל - לילדים שלנו, נוכחות של בן/בת זוג חדש לא תורם כלום. להפך. זה בעיני מזיק.
מכיר דוגמאות לגרושים וגרושות "סידרתיים" .. כאלה שבאופן די טבעי, מערכות יחסים אצלם באות. וכמו שבאות גם הולכות.. וכמובן שבני/בנות זוג בחיי הילדים.
איזו תועלת מפיקים הילדים כל פעם מחדש מעוד תהליך של "גירושין" ??? מהבן זוג של אמא בבית ובחיים שלהם ? מהילדים שלו בתוך השיגרה המורכבת ממילא שלהם ?

כולנו - גברים כנשים, במסגרת הגירושין, מסוגלים לנהל מערכות יחסים בלי לערבב את הילדים בתוכן.
נכון. זה סוג של מגבלה ביחס לתמונה האוטופית (?!) של היא והוא מכורבלים על הספה, כשלרגליהם הילדים שלה, הילדים שלו, החתולה/הילדים המשותפים

אבל אני מיעוט נרדף בעמדותיי :)

לא מפריע לי באמת..
אני סבלני, וכשהילדים יגדלו, כולנו נראה בעינים את השריטות ששרטנו בהם בהתנהלותנו

זאביק36

New member
אתה נמצא בקיצוניות השניה

אני באמת מאמין שאפשר למצוא את האמצע בין ניתוק מוחלט של הילדים לבין פרטנר חדש של אחד ההורים כל שבוע שהילדים נחשפים אליו.
לא חושב שזה נכון להמתין עד שאחרון הילדים יהיה בן 18 בשביל לממש את האהבה אם ניתקל בה לאחר הגירושים.

שים לב

שאני מאד בעד לממש את האהבה אחרי הגירושין.

אני רק בעד, לממש אותה - לא על הגב של הילדים.
אתה יכול לעשות סיבוב בפורום משפחות מורכבות בשביל לטעום קצת כמה זה יכול להיות רע
ואפילו כשזה לא רע במיוחד, למה לשים את הילדים שלך/שלה בפוזיציה הזו ? של להתמודד עם אדם חדש בשגרת היומיום שלהם (הס מלהזכיר את ילדיו/ה) ? או להתגרש ממנו (שוב ושוב .. כי זו המציאות) ?

ואגב - אין מניעה בעיני להפגיש את הילדים עם בן/בת הזוג והילדים שלו/ה - על בסיס חברי - כמו חברים/חברות אחרים.

זאביק36

New member
אני מניח

שהסיפורים שמסתובבים ברשת הם הסיפורים והמקרים הלא טובים בתחום, אתה לא תמצא לרוב סיפורים של כמה טוב ונפלא לנו במשפחה החדשה והמורכבת שלנו,
מהסיבה הפשוטה שאנשים נוטים להתייעץ ולשפוך כשרע להם ולא כשטוב להם, אין לי ספק שקיימים גם סיפורים יפים ומורכבים לא פחות.
באופן אישי אני עוד רחוק רחוק משם, אולי אהיה יותר חכם כשאגיע לשם בעצמי.

ועוד תוספת קטנה ...

האפורים האלה, האמצע שאתה מדבר עליו, הפשרות האלה - הן בדיוק תוצר של אזורי הנוחות שלנו.
לעשות מה שנכון וטוב לנו
ואיך אוהבים להגיד ?
הילדים גמישים וסתגלנים. הם יתמודדו ...

לדעתי אין אפילו בדל של מחקר שמראה שאכן כך הדבר.
הילדים נאלצים להסתגל למה שאנחנו מביאים עליהם

זאביק36

New member
לא

אם היינו עושים רק מה שנכון וטוב לנו אז לא היינו נמצאים באפורים האלה, דווקא בגלל שאנחנו נמצאים שם זה כי אנחנו משתדלים להתחשב בכולם ובעיקר בילדים ולא רק בעצמנו.

פמיניסטי

אני מציעה שאולי תיקח לך פרויקט ותעשה מחקר בדיוק על הדבר הזה,
יש לי הרגשה שתגלה דברים שיפתיעו אפילו אותך :))

מתולתלת30

אני חסר את הכישורים הפורמליים הנדרשים.

יחד עם זאת, על פי תצפיות בלתי מייצגות ממרחב ההכרויות שלי - במרחב האינסופי של שריטות שאפשר לעשות לילדים ...
ילדי הגירושין שמועברים פרקי ב' וצפונה שמערבבים אותם בפנוכו - בעיני שרוטים יותר

אבל כאמור, זה רק ממה שרואים מכאן :)

I C E M A N 7

New member
אם "שרוטים יותר"

אומר "מפוכחים יותר", אני לגמרי מסכים עם פמיניסטי.

זוכרים איך היה לפני שהתחלתם את פרק א'?
את הציפיות האינסופיות מהאהבה הנצחית?
את ההתרגשות לקראת החיבור עם "האחד/ת"?
את התמימות המתקתקה שמעוררת גיחוך מצד אחד וגעגוע מצד שני?
את זה ילדי הגירושין בסבירות גבוהה לא יכירו.

השאלה היא האם זה כזה אסון :)

לא מסכימה גם עם זה

ילדי הגירושין יכולים בהחלט להחשף למקרים שאפשר גם אחרת ולזכות בחוויה מתקנת, אין לי ספק שגם זה קיים.

I C E M A N 7

New member
איפה טענתי שהם לא יכולים

I C E M A N 7

New member
תיצמדי בכיף

הסבירות הגבוהה נובעת מכך שיש סיבה מוחשית לכל המאורעות השליליים שעיצבו אותם בילדותם, והיא הגירושין. לא משנה אם זה נכון או לא, המוח לקח את הזיכרון ונתן לו פרשנות שנצרבת לנצח.

למה אני מתכוון? דוגמה אישית.
אחי ואני זוכרים היטב אירוע קטן מילדותנו. אנחנו זוכרים שתפסנו את אימא ברגע של קריסה רגשית. היא ניסתה להסתיר זאת מאיתנו, אך התפרצנו לחדר השינה והפתענו אותה.
אני פירשתי את האירוע כדוגמה לקשיים של אישה עם ילדים, שהתגרשה מהעוגן שלה ונותרה לבדה להתמודד עם החיים.
אחי פירש זאת כדוגמה לאישה שעשתה טעות כלכלית קשה של לקיחת הלוואה בתקופה של היפר אינפלציה.
מאז אחי מקפיד לחיות שני צעדים אחורה ביחס להכנסתו, ואני נורא אמפתי לגרושות בודדות עם ילדים :)
לפחות אחי הרוויח מזה יציבות כלכלית.
מה אני הרווחתי? :)

ויכול להיות שאימא בכלל בכתה כי ירו בג'ון לנון :)

מה שאני רוצה להגיד זה שאת לא באמת מסוגלת לנווט את השריטות של הבן שלך. את יכולה רק להשתדל. הילדים סופגים את מה שהם סופגים, והם יתמודדו עם ההשלכות בהצלחה או שלא. זה לא ממש תלוי בך.

בדד1

New member
התגובה הזו

היא כבר התפתלות
לגבי הנחרצות הגבוהה למדי שבתגובה הקודמת שלך

למעלה