החברים של

בחשכת הלילה

Active member
אבל מספר שנים לפני-כן...

כבר "הסבירו" הכל: הרוסים בעצמם לא רוצים שלטים ברוסית! ט ו ט ל י ת !
בניו יורק רוצים, בתל אביב רוצים, אפילו בחרבין (שכמעט לא נשארו בה רוסים) רוצים שלטים ברוסית, רק בלטביה כל הרוסים התרגלו סופית לכתב הלטיני ולא רוצים כתב קירילי

[URL]http://arhiv.bb.lv/index.php?p=1&i=3543&s=31&a=129136&v=print[/URL]
מזכיר מאוד את ה"כתבות" שבדונבס "הבדלנים הפרו-רוסים" מפגיזים את עצמם (בכל אופן OSCE טרם גילו את מקורו של אף פגז שנחת על דונייצק), וש"הבדלנים הפרו-רוסים" גם שרפו למוות את עצמם באודסה. (כפי שכנראה חושב גם מכסי).

מבחינתך כל מי שתומך בעצמאות המלאה של אוקראינה

ומתנגד להיותה מדינת חסות של רוסיה, אוטומטית תומך גם הבנדראים נאו-נאצים אנטישמים מעריצי היטלר ימ"ש.

בחשכת הלילה

Active member
אתה משקר.

ההזיות על "מדינת חסות של רוסיה" היו רק בראשך הקודח ובראשם הקודח של שותפיך ושותפותיך.
ובנוסף, אל תצחיק את הפשפשים בנוגע ל"עצמאות" של אוקראינה עכשיו

הדבר היחיד שאינני מבין, זה אם אתה סתם טרול שמקשקש בנושא שפרטיו לא ידועים לו, או אם אתה משקר ביודעין למטרת תעמולה.

נו באמת, הרי על אף שאוקראינה היא מדינה עצמאית מבחינה רשמית

מאז 24/08/1990, הרי בפועל כל השנות עצמאותה היא הייתה מעין מדינת חסות של רוסיה, שלטון בובה עם נסיונות נקודתיים לקריעת החבל הקולוניאלי, במצב של "אח קטן" שהיא ממילא הייתה מאז ומתמיד רגילה אליו. תמיד היה תלוי עליה חרב דומוקלוס של הריבון לשעבר. עצמאות אוקראינה כל השנים האלה, עד המהפכה, הייתה לא יותר מאחיזת עיניים, משהו כמו נשיאות של דמיטריי מדבדב בעת כהונתו, כאשר פוטין בתור ראש ממשלה היה כפוף לו באופן רשמי, אבל לכולם, כולל פוטין ומדבדב עצמם, היה ברור לחלוטין מי באמת בעל הבית. אתה יכול לטעון שאוקראינה למעשה כפופה עכשיו לבעל הבית החדש והוא ארה"ב, אבל לישראל, למשל, שגם היא נמצאת בתלות מובהקת בארה"ב, יש מרחב פעולה די גדול. בכל אופן ארה"ב לא תפלוש לאוקראינה בטענה להגנת אוכלוסיה הדוברת אנגלית בה. אני לא רוצה שלטון בנדראי פשיסטי באוקראינה, אני רוצה לראות אותה מדינה מתקדמת עם תודעה מערבית, אוקראינית באותה מידה כמו צרפת היא צרפתית או גרמניה היא גרמנית. אתה אומר שאני בוחר להאמין למוקורות מידע שקריים. ובמה מקורות המידע שלך טובים יותר משלי, שנינו דולים מידה מהאינטרנט. אוסיף ואומר, שדבר כזה "מקורות מידה 100% נאמנים לעובדות" שפוט לא קיים, טבע התודעה האנושית הוא כזה שאפילו עדי ראייה ישירים ובלתי אמצעיים מפרשים מאורעות עובדתיים שקרו לנגד עינייהם ע"פ תפישת עולמם, וכל שכן כאשר מדובר בעדות משנית, שכמעט כל מידע ברשת הוא כזה, למעט מה שעדי ראייה כתבו בעצמם. אתה מאשים אותי בשקר לא כי אני מביא מידע לא אמין, אלא כי המידע הזה לא עולה בקנה אחד עם תפישת עולמך.

beatman

Member
אמצעי מידע אמין קיים, רשת עצמאית של אנשים המדווחים אחד לשני

כמו למשל בפורום סקופים, או קבוצות בוואטסאפ/טלגרם.
מה שכן יש בעיה שפירוש מאורע יכול להיות שגוי כי האדם לא מבין כל כך מה הוא רואה ומכאן יכול להתחיל טלפון שבור.
יש לשים לב לזה.
קבוצת ידיעות איכותית מורכבת מאנשים מקצועיים שיודעים לפרש נכונה את המצב ופזורים במקומות שונים, וזמינים על פני שעות שונות ביממה.

beatman

Member
לא מבין

גם לא מבין יהודים שתומכים ב"זכות ההתנגדות לכיבוש"(לחתוך לנו את הגרון ולפוצץ אותנו) של אוייבנו הערבים.

בחשכת הלילה

Active member
אתה מבלבל בין דברים שונים.

אף אחד בשמאל אינו מצדיק דרכי מאבק אלימות, אבל גם לא אוהב את השליטה הקולוניאלית שלנו בעם אחר, ומעריך אותה כמזיקה לנו מכל הבחינות.

כשהדיקטטור הפורטוגלי קָאֶטָנוּ, היורש של הדיקטטור סָלָזָר מת ב-1974 והמשטר הדיקטטורי קרס, הדבר הראשון שעשה השלטון הדמוקרטי היה להשתחרר מהקולוניות.

beatman

Member
יש כאלה ש"רק מבינים אותם"

כפי שיש יהודים ש"רק מבינים" את הפשיסטים מאוקראינה.

בחשכת הלילה

Active member
אתה שוב מבלבל בין דברים שונים.

מה הבעייה להבין עם הנמצא תחת כיבוש ומתנגד לכיבוש?
נראה שרק אידיוט מוחלט "לא מבין" את השאיפה הטבעית של אנשים לחופש.

[מה שעאלק מקשקש על "שאיפת העצמאות" של אוקראינה זה סתם שקרים וסילופים, מההתחלה עד הסוף]

גם אין בעייה להבין גם פשיסטים, אנטישמים, רוסופובים, ובכלל "פובים" כלשהם.
בתור אתיאיסט אני בטוח שלכל התופעות השליליות יש הסברים מטריאליסטיים לחלוטין, ואפשר בהחלט להבין אותם!

אבל עאלק משקר. הוא לא מבין את הפשיסטים האוקראינים הוא ממציא "הסברים" שקריים לחלוטין ללאומנות שלהם.

אבל גם זאת לא השאלה!

השאלה היא למה כל כך אכפת לו משלמותם הטריטוריאלית של הטינופות האלו?! מניין הלהיטות הזאת! למה הלב שלו כל כך כואב בשבילם! גם אם נניח רוסיה 100% לא צודקת, למה זה כל כך אכפת לו! זה מה שאני לא מבין.

beatman

Member
מה הבעיה להבין אוקראינים הנמצאים תחת "כיבוש" רוסי ?

מה שאתה מקשקש על "שאיפת העצמאות" ו"זכויות" של ערביי ארץ ישראל זה סתם שקרים וסילופים, מההתחלה עד הסוף.
&nbsp
לתופעות שליליות יש גם הסברים דתיים שאינם קשורים כלל למטריאליזם.
&nbsp
אני גם לא מבין למה כל כך אכפת לך משליטתם בחלקי ארץ של הטינופות האלו?!
מניין הלהיטות הזאת! למה הלב שלך כל כך כואב בשבילם!
&nbsp
באותה צורה אני לא מבין יהודי שאכפת לו משאר אויבנו בעבר, כמו הבנדראים ימ"ש.

בחשכת הלילה

Active member
קשה להבין דבר שלא קיים

אוקראינים שחיים תחת כיבוש רוסי פשוט לא קיימים.

בנוגע למצב בשטחים הכבושים, אתה כנראה לא בעניינים, וזה די מפתיע אותי. חשבתי שאתה יותר מעורה. אני יכול לספק לך הרבה מאוד מידע, ונראה אותך מפריך את העובדות!

אני לא מבין, לפי איזה "היגיון" אתה קורא "מנוול" לפלח פלסטיני שלא עשה לך שום דבר, ושאתה גזלת את אדמותיו.

ומה שאני הכי לא מבין, זה בשביל מה לעזאזל אתה צריך את האדמות שלו!

beatman

Member
אכן

פלסטלינים אינם קיימים.
&nbsp
אני לא מבין, לפי איזה "היגיון" אתה קורא "מנוול" לפלח אוקראיני שלא עשה לך שום דבר, ושאתה תומך במי שגזל את אדמותיו(ע"פ טענתו).
&nbsp
אני אישית קורא מנוול למי שגוזל את אדמותיי, רוצה לזרוק אותי לים/לרצוח אותי.

beatman

Member
זה שקר גס ושקוף, כי לא הייתה לערבים כאן אף פעם מדינה

אלה לא יכולות להיות אדמותיהם.

אכן שקר, ומשום מה הרבה מאוד אנשים, גם כאלה שנחשבים רציניים,

מכובדים ואפילו בעלי השפעה, ישראלים ולא, מקבלים את השקר הזה כאמת המובנת מאליה...

למעלה