החברות של הבת שלי

נכון - זו פרידה ממישהי קרובה מאוד שהיתה חלק

מהחיים שלי? איך התגברתי? עוד לא התגברתי, לפעמים אני ניזכרת בה בגעגועים ולא יודעת אם להרים טלפון אחרי כל כך הרבה זמן ומה בדיוק לומר ?

אנאהיא

New member
לא חבל לנתק קשר עם חברה טובה ?

מכיוון שחברה טובה היא בפירוש נכס. אני דווקא חידשתי לפני כשנה וחצי קשר עם חברת ילדות שלי. היא מתגוררת די רחוק, כך שקשה להיפגש לעיתים קרובות, אך אנחנו בקשר טלפוני רצוף. היינו חברות עד כתה ו' [אם אינני טועה], בסוף אותה שנה הם עברו דירה לאזור המרכז, המשכנו להתכתב עוד תקופה עד שהקשר ניתק, עקב כל מיני שינויים בחיים [צבא, נישואין, לידות...]. רק לפני שבוע היא אמרה לי שעכשיו החברות בינינו היא האמיתית ביותר.

אנאהיא

New member
יש לך אפשרות לעשות משהו בנדון ?

או שהדבר מורכב ואינו בידיך ?

אנאהיא

New member
כן, תתקשרי ../images/Emo33.gif

ואמרי לה שיהיה נחמד ומעניין לחדש שוב את הקשר, שאלי לדעתה, ואם שתיכן בדעה ששווה לנסות, אין כל מניעה שהדברים יזרמו בטבעיות והכל יבוא על מקומו בשלום.

אנאהיא

New member
בהחלט

תחשבי על הענין מכל ההיבטים, ובטוחני שתגיעי להחלטה שתהיי שלמה עימה, תהא ההחלטה אשר תהא. [מנסיון, אם החלטת "ללכת על זה" ,הדרך הספונטנית היא הטובה ביותר].

אנאהיא

New member
אפשר להיפתח לחברויות נוספות

וגם לשמור על החברויות הקיימות. ולמה לקטוע קשר חברוּת הדוק ורב שנים ? זה אכן מביא לכאב, עגמת נפש והרגשת דחייה. התנהגות לא יפה
חבל שלא שוחחת עם אמה של הילדה. אם אני הייתי האמא שלה, לא הייתי נותנת לדבר מעין זה לקרות.

לאייה

New member
בהתחלה חשבתי שזה יעבור

חשבתי שמדובר בריב שיעבור וחשבתי שעדיף לתת להן לפתור את זה בעצמן. עם הזמן הבנתי שכנראה מדובר בארוע הרבה יותר משמעותי מריב והיה נראה לי מאוחר מכדי לדבר עם האם . קיוויתי כל הזמן שהמורה תראה שהם לא מדברות ותנסה לברר מה קרה אבל לצערי זה לא קרה.

אמא שלי מעולם לא התערבה בבחירת החברות

היא תמיד נתנה עצות וטיפים כשהיו לי בעיות או דילמות, אבל לא התערבה ואמרה לי עם מי לצאת ועם מי לא. אבל נראה לי שזה היה בעיקר בגלל שאני ילדה טובה כזאת ולא חיפשתי צרות אז כך בהתאם האנשים שהייתי איתם.

ד פ נ א

New member
אמא שלי אף פעם לא התערבה בבחירת החברות שלי...

טוב, זה קשה להתערב שרואים אותך שעתים שלוש ביום, ורב היום את נמצאת עם הילדים האחרים בקיבוץ. לבת שלי, שהיא כרגע בת 6, אני לא מתערבת, אבל אני כן מסבירה לה, שאם יש חבר/ה שלא מתנהגים אליה יפה, מקללים/מרביצים מעליבים וכו, לא חיבים להיות איתם בקשר וכדאי ורצוי להתרחק מהם.

למעלה